söndag 5 augusti 2018

Skyltsöndag #169

Idag blir det bara tre skyltar, vilket helt klart beror på att jag har undvikit röra på mig mera än absolut nödvändigt den gångna veckan.

Börjar med en aptitretare som knappast kan räknas som skylt. Men den skyltar för vårt absoluta favo fik Näsbydals Stenugnsbageri. Efter att ha livnärt oss på deras gudomliga surdegsmackor under sommaren håller maken och jag nu som bäst på att äta oss igenom deras annorlunda och helt suveräna bakverk. Rullen ni ser på bilden är en hallonmoussebakelse med en speciell ”tårtbotten”.



En av de fyndigare skyltar för choklad jag sett.


Vet inte om jag ska skratta eller gråta över nyheten hos Systembolaget. Enligt Wikipedia är haute couture den högsta formen av sömnadskonst. Beteckningen haute couture borgar för konstskicklighet och exklusivitet, och appliceras på ett antal modehus i Europa. I det här fallet räknas nätstrumpor på gyllene "ben" uppenbarligen som Haute Couture.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Susjos sa...

Vilken cool bakelse, den ser enorm ut!
Rosé bubbel är inte min favvo, nätstrumpor på flaska..njae...
Men flaskan ser onekligen rolig ut!
;-D

Emma, Sol som sol? sa...

Åh, den där bakelsen hade jag haft svårt att låta bli! Men jag trodde inte ni åt sött? Du brukar alltid "gnälla" över mina bakverk. :D

Jag tycker att vinflaskan var läcker men kanske inte det första jag skulle tänka på vad gäller haute couture. Vinet kanske borde ha döpts till Cancan i stället.

Åke sa...

Allt ser så inbjudande gott ut ju! En ljuvlig skyltning.

anemonen sa...

Milda Matilda så mycket goda skyltar du sett den gågna veckan. Sista skylten skrattade jag gott åt. Haute Couture hahaha Chokskalle har jag aldrig sett. Hur kunde du motstå att smaka av den? Den däringa röda rullen ser ju helt underbar ut. Min favoritfärg dessutom....mums.

Ama de casa sa...

Den första bakelsen skulle jag nog kunna avstå rätt enkelt. Chokladen däremot... ÄLSKAR choklad! Sen har jag inget emot bubbel heller, oavsett om det är franska eller spanska (eller nån annan nationalitet ;-) ). Och kläderna bubblorna har på sig bekymrar mig inte heller - det är innehållet jag vill åt :-D

Härlig skyltning!

Johanna sa...

Då kommer jag bräcka dig i skyltar denna veckan, jag kommer n 4 (!) Sonen skall bara lägga sig, han är i säng, men är lite spring..... envisa 3åringar.

KajsaLisa sa...

Chokladen var fyndig, men den roligaste var den sista Haute Couture. Jg fick medetsamma en bild framför mig. Tänk dig en sån där exklusiv modevisning i Paris där dom dragit i sig ett par flaskor av det där och raglar runt på catvalken istället för att gå spikrakt. Några ramlar dessutom ned bland den rika publiken.
Japp idag var jag ute i åskvädret och shoppade, fick duscha huvudet så nu fungerar min hjärna igen som den brukar göra. Det räckte för att jag skulle få ihop till en skyltsöndag, länkar upp nu.

nalta norrland sa...

Nätstrumpor får mig att tänka på kassler ;-)

Det där bakverket såg intressant ut :)

Olga T sa...

Oj vilken röd tårta. Den ser lite läskig ut! Har du vågat äta den?
Nätstrumpevinet får vara för min del. Ingen snygg flaska alls.

Klimakteriehäxan sa...

Så nätstrumpor är OK - men handväska är det inte... jaha, konsekvens får man leta efter ibland - det kanske är ett jättegott vin? Tänker på den fyndiga (och flerfaldigt prisbelönta) förpackningen till vinet Vernissage som inte längre får säljas, vare sig vitt, rött eller rosé.

ulla maria johanson sa...

Fyndigt med bakelsen som ser ut som jättestort smågodis. Ser inte så lockande ut men innehållet låter som den kan vara värt att testa.
Nätstrumpsbubblorna kändes mer inte så högklassiga tycker jag. Läste den föregående kommentaren och fick naturligtvis då googla handväskvinet. Så nu har jag lite bättre koll.

Paula sa...

Jamen du förstår väl att det sitter på sömmerskor på Systembolaget som syr upp små nätstrumpor att trä över vinflaskorna! Vem gör inte så lite som möjligt? Fast idag är jag stolt som en tupp, landade på 11200 steg

Anki sa...

Oj ... den hallonbakelsen ser enorm ut! Läcker skyltning, men nätstrumpsvin - nej tack ... riktigt dålig stil!

Ditte sa...

Skrattade också gott åt denna strumpa till ”haute couture”
Humor! Såg den också här på Birka men hade då inte setdin skylt
Undrade vadan detta. Inser att kondiset i Näsbydal bör få besök av mig.
Chokladskylten var bra. Hade inte sett den. Tack för pigg
skyltning.

Herr Nilssons Fru sa...

Oj vilken färgstark o läcker bakelse - den var sockerfri va?
Godis o choklad ser gott ut men nej jag äter inte sånt. Men de är fint på bild :) vinflaskorna var väl festliga värre :) undrar om det är gott.
Känns som jag fick i mig för mycket socker bara genom att se dina fina bilder.

Kramiz

Carita Liljendahl sa...

Kul med Chokskalle :-)

Anita Malta sa...

Nu var det ju ett tag sen jag var här men du brukar ju inte vara den som inte rör på dig. Måste nog kika lite i historiken, kanske är det värmen :)

Men först till din skyltning och här börjar du med en suverän vinkling av skylt som istället blev en bakelse!!! Hahaa. bra gjort där och den ser väldans läcker ut. Men att äta bakelse och att sitta still går inte ihop, om det blir många bakelser ;-))

Choklad är gott, om den är mörk för då är den också nyttig. Kul och lite udda skylt för det goda.

Den sista var bra!!! Väldigt bra!! ...och jag väljer att skratta :))) Var det dyrt också, bubbelvinet alltså?

Conclusion: Bara fyndiga skyltningsr med godsaker hos dig idag, eller igår ;-)

Svar: Tack för din kommentar hos mig. Är på gång men vet inte riktigt när jag ska börja blogga igen. Vi har varit på Sicilien en vecka, hyrt ett hus och bara kopplat av utan internet, bara vara, sååå härligt. Tillbaka till verkligheten igår. Kom hem med mer än 600 bilder i kameran men inser att något är fel, de är inte alls bra. Kan bero på att jag tappade den i golvet. Haha.. men allt är bra och tids nog blir det nog nya inlägg på bloggen. Kram!!!!!!!

Stare Ström sa...

Nja, de där nätstrumporna får allt vara...

Anni sa...

Undrar om nätstrumporna får fortsätta att säljas, handväske-dunken fick det ju inte.
Tårtan ser ut som en sådan där vriden hallongodisbit, sådana gillar min yngste. Själv tycker jag kanske att den ser lite kladdig ut?
Chokskalle, blir det ett nytt skällsord efter svartskalle? Lite osmakligt, tycker jag. Men jag vet att man måste fylla ut chokladen numera eftersom skördarna gått fel, varianter på den där lär vi få se mer av.