lördag 25 augusti 2018

Dagens ”personporträtt”

Ytterligare en fin dag:-) Efter nattens 11 grader trodde jag då aldrig att jag återigen skulle vara ute ”i det fria” iklädd i bara t-shirt. Okej, jag hade jeans och skor på mig också såklart. Tog ett antal bilder på det mest skilda personer på olika platser idag. Så jag tänker jag helt enkelt delar med mig till er. Enjoy!


Lunch på vår favo café Coffee Corner i Täby Centrum bjöd på den här t-shirten som var såklart helt i min smak. Pojkens pappa var riktigt snygg. Helt klart en bonus.


Jag som trodde att disco var nåt man höll på med på 1970- och 1980-talet. Till och med jag gillade disco, då det var den enda dansen där jag slapp trampa på någons fötter. Men disco lever till synes än. Discodansmastertävling i Täby Sport Centrum. Otroligt glamorösa kläder måste jag säga.


Den här kvinnan väntade precis som vi och en massa andra kunder på middagen – sushi. Kolla tatueringen!


Å det här var hennes söta dotter. Älskade ryggsäcken som hon faktiskt fick kämpa med en aning då den var lite ”baktung” om man säger så.


PS. Såg även en massa olika äppelträd idag samt några träd med frukter som jag inte kände igen. Visar kanske upp dom en annan dag, om inget annat för att ni som kan sånt kan ”artbestämma” vad jag såg;-) DS.

15 kommentarer:

Paula sa...

Ojoj, ryggan är lika stor som hela tösen! Men så gulligt! Att jag är avis på alla sushiställen som finns är bara förnamnet, jag får åka 6 mil för att äta sushi! Orättvist, eller hur?
Jag såg att det börjat en musikserie om discomusik på SVT, missade första delen men den finns ju på play, lär väcka många minnen till liv, kläderna jag hade var inte så extrema, men dom ser jättehäftiga ut, lyxiga brudar!

Geddfish ♥ sa...

Kul att se dina olika tolkningar på diverse personer, för du är ju verkligen uppmärksam!
Finns ju mängder av stilar och utstyrslar.
Discotjejerna var ju riktiga skönheter, riktigt fräcka i sina klädslar.
Och lilla sötisen där med sin stora rygga. Men hon var nog stolt.
Ha det!
PS. en regnig och frusen dag idag. DS.

nalta norrland sa...

Då temperaturen under dagen knappt kommit till + 10 så kan jag väl säga att jag inte går ut nån längre stund klädd i bara tshirt,
men fortfarande vägrar jag sockar ;-)

Lillflickan med ryggan var ju söt som socker.

Fotbollströjan... jo men yes, på barntröjor är tryck godkänt.

Disco, John Travolta och... vad hette hon tjejen som var med i Grease?

nalta norrland sa...

Olivia Newton-John hette hon ju :D
Jag såg filmen på bio typ 1980...
Numera har den ju visats på tv vid flera tillfällen.

nalta norrland sa...

Kunde bara inte låta bli att rätta Dig då Du så tvärsäkert deklarerar att jag inte har migrän när jag skriver att jag har migrän... förlåt <3
jag hoppas verkligen inre att Du blev sur.

Ditte sa...

Roligt att observera när man ändå är ute. Och en del olika stilar blev det. Och visst har jag också gillat disco. Bodde ett år i N.Y, mellan 1978 och 79, och var då ibland på "Studio 54" som senare blev välkänt. Roligt var det. Och många andra ställen fanns också. Men inte direkt iförd denna klädsel. Den lilla flickan är verkligen nätt. Och vilken söt ryggsäck. Sättet hon har sina fötter är också väldans rart.
Jag har också observerat idag. Men mest skyltar...

Steve sa...

Tjejen med ryggan, vilken sötchock! Påminner mig om att Liv kommer på övernattningsbesök idag.

Ama de casa sa...

Härlig bildkavalkad! Förstår att du gillade ryggan då den var i en sån fin färg och allt :-)
Disco-eran... Visst var det härligt! Såg första programserien med Andreas Lundstedt om discotiden. Det programmet avhandlade "saturday night fever" - vilken nostalgi :-) Nu skulle jag nog inte stå ut med volymen. Haha! Ja, jag har blivit gammal...

Klimakteriehäxan sa...

Äntligen en tatuerad människa som tar hänsyn till sin tatuering när hon klär sig. Fattar inte dem med blommiga armar som gärna tar på sig nåt annat superblommigt, mönstren slår ihjäl varandra på ett sätt som ingen som gillar tatueringar borde önska. Nu tillhör ju jag gruppen "nej-tack-till-mönster-direkt-på-kroppen" förstås.

Anki sa...

Härliga bilder! Så söt liten tjej med den stora ryggsäcken :)

Johanna sa...

Gillar när du smygfotar folk, hihi :)

Det där med ryggsäck och barn, samma med Hugo, han ska ha den på, hur tung den är, bara låta dem göra det, för husafridens skull :)

Haha bilden tog jag dock inte igår, men en tidig morgon när jag lämnat svärföräldrarna vid bussen när de skulle på resa uppåt landet :)

Eva Trillian sa...

Gillar att lilltjejen bär sin egen rygga :) undrar vad hon finner för gott att släpa runt på ;)

Mias Mix sa...

Lilla tjejen och ryggsäcken och finskorna får ens hjärta att smälta. Och vad kul med discot! När vi gick i högstadiet dansade alla tjejer (kanske nån kille) disco på varje 20-minutersrast. Då rusade vi till fritidsgården och dansade. Man stod på rad och försökte se ut som John Travolta och Olivia Newton John :) Sen snabbt tillbaka till lektionerna!

Anni sa...

Disco - när det finns rock ... ?
Annars gillar jag allt jag ser hos dig, så skön blandning av människor och stilar.

Husbilen-Ellen sa...

Fina ryggar. Lill-tjejen var gullig i sin ryggsäck.