lördag 18 augusti 2018

Lördagsmix

Solnedgång
Kan inte låta bli att visa er gårdagens solnedgång. Berättade ju i föregående inlägg att det ”åskade en aning”. Kan dock tala om att det regnade i drygt två timmar. Bra där. Men när det väl regnat klart möttes jag av den här suveräna solnedgången. Å idag var det som vanligt mestadels soligt igen och 24 grader varmt. Bra där:-)


Rea
Kan lugnt säga att den här sommarens stora förlorare är butikerna. Här ser ni Ur & Penns affär som haft rea sedan i början på maj. Det är bara turisterna som fortfarande stannar upp och kollar priserna på klockorna.


Äta bör man…
… annars dör man. Här ser ni kockarna från Noori som äter en sen lunch. Nästan alla anställda på restauranger/caféer i Täby Centrum är ”sponsrade” av arbetsgivarna, det vill säga mat ingår som löneförmån. Det gäller till synes inte för Noori. De här killarna får ta med sig egen matlåda.


Roligare än så här blir det inte idag;-)

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

En märklig sommar. Idag blev den ganska kall och jag längtade tillbaka till Frankrike.
Men det är bara att acceptera, vi går mot höst. Här har regnat och då lockar inte utepromenader så värst.
Dina bilder visar på sanningen!

Mias Mix sa...

Ja sommaren tar verkligen aldrig slut. Snygg solnedgång fick du till. Inte så säker på att de andra blir sponsrade med lunch. Hårda regler i branschen och allt man äter på jobbet ses som löneförmån och ska beskattas. Så var det i alla fall när jag jobbade i branschen. Fast vi betalade en fast summa varje dag och fick äta hur mycket vi ville så det var toppen!

nalta norrland sa...

Dagens väder kan kallas omväxlande.
Dagens händelse kan kallas märkligt ;-)
Gårdagskvällen var dock helt okey.

Ditte sa...

Regnet igår var verkligen välbehövligt. Fotot du knäppte på den vackra solnedgången är verkligen fint. Spännand eljus!
Hade det regnat mindre hade jag varit i "Vitan" på Nytorgsfest, men med det äsregn som var klockan 18.30 så avstod vi. Hoppa spå bättre väder 21-22/8 då Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Nyström för andra året kör föreställningen "Vegas i Vitan".
Visst har dte varitt skönt sommarväder idag, bara att njuta. Vad gäller reor har nog butikerna mycket kvar. Ingen verkar så där intresserad...
Nu pågår "Midnattsloppet" här, 35 000 anmälda, så jag ska ut och heja på vänner som kämpar på. Hög musik och stämning är det.

FREEDOMtravel sa...

Dåligt att inte få äta på jobbet när man jobbar på restaurang, tycker jag nog. Jag åt alltid på jobbet när jag jobbade på café (många år sen). Även inom vården har jag ätit på jobbet många gånger, men då är det ju inte lika självklart. Då har det varit för att man äter tillsammans med patienterna, eller för att de inte ätit upp all mat som levererats till avdelningen ...

Steve sa...

Det är ok. Alla dagar är inte roliga.

Susjos sa...

Ja, fortfarande är det ganska varmt i luften, men ikväll var jag glad att jag hade tagit med en filt, svalare kvällar är det nu.
Kram och godnatt!

Ama de casa sa...

Jag tror att dom fyller på sina matlådor från wooken på restaurangen. Det skulle jag göra :-)

Idag (i alla fall nu på morgonen) regnar det här i Torrevieja och temperaturen ligger på knappt 24 grader. Så SKÖNT!!! :-D

Eva Trillian sa...

Vacker solnedgång!
jo, den här sommaren har nog de flesta butiker haft nedgång i försäljningen - även matbutiker som inte kunnat sälja tonvis av kol och färdigmarinerat grill kött.

Anni sa...

Ja du, det var en behövlig regnskur som kom. Jisses, vad det forsade ett tag. Snygg himmel du fångade där, det blir något extra när asfalten blänker och molnen går lågt.

Emma, Sol som sol? sa...

De kanske är trötta på nudlarna ...?

Häftig solnedgång!