torsdag 9 augusti 2018

Present och öltest
Present
Efter det här inlägget blev ju några av er riktigt nyfikna och ville veta vilken present Yvonne fick av mig. Inga problem! Yvonne har letat efter en passande plats till flamingon som alltså inte är rosa utan turkos i sin trädgård. Förresten gillar Yvonne rosa skarpt, men det var då en himla tur att fåglarna i denna färg var slutsålda. Jag menar, kolla hur fint flamingon går ihop med lyktan:-) Bloggdresserad som Yvonne är erbjöd hon sig till och med att mejla ett bildbevis med förklaring:

- Du måste tänka dig prunkande grön ormbunke och gul lysimachia… just nu är det mest brunt…

Nu har jag inte den blekaste vad en lysimachia är, men ändå;-)

Öltest

Det finns ju inget godare än en iskall öl när det är 31 grader. Idag avstod vi från att gå till våra stamkrogar i området, då de låg i solen… Tur då att vi kunde avnjuta två av ölen jag fick i present av Yvonne – i köket, där det bara var 28 grader.

Kristiansta
Kristiansta blev makens favo, vilket var aningen förvånande, då han i vanliga fall, precis som jag inte gillar för mycket kolsyra i öl. Han tyckte att ölen var ”refreshing” och god. Alltså om ni letar efter ett alternativ till cava, testa!

Klackabacken
Kan lugnt säga att jag föredrog Klackabacken. Inget bubbel där inte och en härlig smak som påminde om en av mina andra favo öl Brooklyn.

15 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Tack! Vad kul att du hörsammade vår önskning. Vad läcker den var där i rabatten! Matchar regnmätaren också - den har inte behövts tömmas särskilt ofta i år, misstänker jag.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh vad skönt att få sin nyfikenhet stillad. Jag gillar färgen skarpt, den är snygg o inte som alla andra man ser R O S A, fast ja jag gillar ju rosa saker skarpt :)
Jag är inte så där förtjust i öl, men de finns en del som är redigt goda när det är varmt värre ute. Bl a Karlshamn. Dina har jag aldrig smakat. De kul med alla dessa så att säga lokala öl som kommer nu. Vi har en ölgörare i familjen, hans var god :)

Kramiz

Susjos sa...

Vilken snygg Flamingo, trots att den inte var rosa! Tjusigt!
Öl drack jag igår, och vin med, så idag blir det vare sig öl eller vin, är lite trött efter gårdagen helt enkelt! Fast en kall öl i denna värme är ju hur gott som helst! Tack för tipsen!

FREEDOMtravel sa...

Kul med presenterna! Och supersnygg flamingo ju :) Men har ni fortfarande sådär varmt??? Jag som trodde att det hade börjat bli lite svalare ...?

Paula sa...

WOW vilken flamingo, den ser ut att trivas i djungeln. Flamingon är annars ytterst poppis i år i form av guppande badringar för poolen.
Bada lugnt säger jag bara, som simmat en gång denna vidrigt varma sommar. Motvallskäringen har visat sitt nylle igen

Steve sa...

Den där flamingon skulle nog skrämma livet ur övrigt djurliv på Getingstorp.

Anki sa...

Tack för att du visar och berättar, för även om jag inte ställde frågan, så var jag förstås lika nyfiken som alla andra :) Riktigt tjusig flamingo! Bra att den inte är rosa! Jag gillar den snygga lyktan på hörnet - den väckte mitt habegär!

Tony sa...

Visst är det kul att prova några av alla dess nya öl som hela tiden kommer fram. Ibland känns de som vilket annat öl som helst och ibland blir det en riktig fullträff.
Min senast köpta på Systenbolaget var denna, som jag tyckte var riktigt bra. Kanske kommer den in i Systembolagets sortimentet framöver: https://kulturinatur.blogspot.com/2018/08/turbo-boost-multiball.html

Ama de casa sa...

Alltså... Inte för att jag vill vara sån, men... Den där "flamingon" är inte bara "inte rosa", den är inte ens en flamingo (kolla näbben!). Skulle snarare klassa den som en trana eller nåt med rakare näbb. Ooops! Nu var jag visst sån i alla fall ;-) Men oavsett vilket så var den superfin och gjorde sig verkligen superfint där bland praktlysingarna även om dom inte blommade sådär vackert gult. Många som har det svårt i värmen...

Och apropå värme så är väl just ölprovning en alldeles utmärkt syssla när det är varmt ute :-)

nalta norrland sa...

Ett fågelsyskon till min pippi på staketet :) fast det är ju icke en flamingo utan en trana eller häger...
Jättefin.

Carita Liljendahl sa...

Jättefint matchat!

Ditte sa...

Vilken braig present med en turkos flamingo. Rosa är ju inte direkt "min" färg. Tyckte verkligen det turkosa med det gröna och den fina lyktan gjorde sig bra tillsammans.
Kul med ölen och din recension. Had einte hört talas om detta. Däremot dricker jag gärna Brooklyn om jag dricker öl.
Smart drag att stanna i ert svala kök. Här hade vi +31.

Anni sa...

Lysimachian är växten till vänster (har gula blommor när den blommar), ormbunken den till höger om den turkosa fågeln.

Gissar att de där ölen är så lokala att de enbart får säljas på lokalt Systembolag? Vet att det var så med en öl som Åke på Nacka gillade. Det kunde enbart köpas i Sundsvall, eller var det nu var.

Mias Mix sa...

Den fågeln var himla läcker!! Skulle jag gärna ha om jag hade trädgård vilket jag inte har längre...

Eva Trillian sa...

Kul med en icke-rosa flamingo :) Gör sig verkligen tillsammans med regnmätaren!