fredag 24 augusti 2018

RekordboksommarDen här varma sommaren och då framförallt de behagliga kvällarna/nätterna har gjort att jag aldrig (sträck-)läst så många böcker som i år. Det har blivit runt 30 stycken - tror jag. Borde göra som Åsa, nämligen lägga upp ett veckoinlägg om vilka böcker hon läst. Lite sent för min del;-)

Köp fyra betala för tre
Sådana erbjudanden kan jag ju aldrig stå emot. Å vid ett köptillfälle snubblade jag över en författare jag aldrig hört talas om – Mariette Lindstein. Det var just den fjärde boken som framkallade beslutsångest.

”Trilogi”
Ja, och nu är jag fast. Sträckläste tegelstenen (590 sidor) under tre nätter och köpte genast bok 2 (Sekten som återstod) och 3 (Sektens barn) i serien (böckerna kan läsas fristående). Mariette Lindstein har ett förflutet i scientologirörelsen. Först efter 25 år lyckades hon rymma. Så hon vet vad hon talar och skriver om. Å skriva kan hon! Böckerna är nagelbitare, otroligt skrämmande och som sagt oerhört välskrivna. De för tankarna omedelbart till Knutbydramat.

Recension
Nej, jag ger mig inte in i en recension. Är inte bra på det. Men så mycket kan jag säga att första boken var otroligt bra, och för att vara ärlig så är andra boken ännu vassare. Å då har jag bara kommit halvvägs.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Okey, en ny okänd författare till samlingen :)
Får kolla om bibliotek har första boken inne så kan jag ju läsa den,
har nästan läst ut boken jag läser nu Pulver.

Tack för länken :)

Susjos sa...

Åh, henne har jag hört talas om, tack för tipset!

Geddfish ♥ sa...

Jag läser inte böckerna, men har följt hennes liv via TV. Ofattbart hur man kan hamna i den sitsen och jag har även följt Knutby på både gammal och ny tid, ofattbart.
Jag läste mycket sånt förr. Jag har t.ex. boken om "En tillräckligt vacker dag för att dö" skrevs 1995 av Jeanette Lindblad och var knappt känd då, men blev det sen!

Ditte sa...

Stort tack för detta tips. Jag hade inte tidigare hör talas om Mariette Lindstein men jag blir helt klart intresserad. Ska snarast titta in i Pocket Shop eller Akademiebokhandelan för ett inköp. Knutbydramat minns jag mycket väl. Har idag sträckläst en annan bok av ett annat slag. Väldigt bra den också.Och verklighetsbaserad men i en annan genre.

Steve sa...

30 böcker, starkt jobbat. Själv har jag lyssnat till en, "Björnstad", och börjat lyssna på uppföljaren "Vi mot er".

Anki sa...

Oj ... 30 böcker - WOW! Jag har nog bara läst 10 - och de var inte i tegelstensformat!

Ama de casa sa...

Tack för tipset! Såg att dom två första fanns på bibblan som e-bok och dom räcker väl ett tag om jag inte tar till din läshastighet :-)

Hade en klasskompis som "slukades" av scientologerna, läskigt! Har ingen aning om hur det sen gick för henne...

nalta norrland sa...

svar Nu glömde Du Dig ;-) jag har migrän, det har jag typ haft sedan jag var så där 12, 13 år... fram till dess jag blev gravid för typ 13 år sedan kom migränen allt från en gång i månaden till en gång i kvartalet ;-)
Sedan Elin föddes å jag började med pspruta mycket mer sällan...
Men vi har diskuterat detta med migrän tidigare då jag bloggade om detta.

KajsaLisa sa...

Det där lät riktigt intressant.

Johanna sa...

Åh kan sakna och sträckläsa, det är väl därför jag inte läser så mycket nu, för det är svårt med en 3,5åring hemma som behöver tillsyn....

Ingen fara, jag förstår fullt ut och tar det ikke personligt, frågan är ju fri och jag hade tyckt det varit så roligt och få träffa dig,, får väl vänta tills du tränat bort din blyghet ;)

Klimakteriehäxan sa...

Ny för mig. Men sekter är hemska, rent generellt. Avskyr all sorts fanatism.

Christian Lehmann Gisler sa...

Ojdå, du var mig en riktig "Leseratte" (läsråtta) som man säger på tyska (sv. bokmal), imponerande!
Men har man tid och ro så finns ju nästan inget bättre :)

Annette sa...

Men vad du har hunnit läsa i sommar!! Jag har gått på halvfart och knappt det på grund av värmen, och knappt läst något alls, men du har ju hunnit läsa nästan lika mycket som jag läser på sex månader, inte dåligt! Jag har tänkt läsa Mariette Lindsteins böcker eftersom jag är fascinerad av hur det går till i sekter, och hur man kan bli så hjärntvättad. De står på min att-läsa-lista. Och när det gäller recension så är det du skrev en bra sådan tycker jag!

Eva Trillian sa...

De där låter ju ritkgit bra :) skriver upp dem på vill-läsa-listan. Den listan som aldrig blir kortare utan bara längre och längre ...
Tack för boktips :)

Anni sa...

En bokserie och en författare jag inte hört talas om men blev klart intresserad av. Fast mest undrar jag vad som blev den fjärde boken?