måndag 13 augusti 2018

Glad måndag

Idag måste väl alla ha varit glada, åtminstone de som bor i stor-Stockholm. Jag menar igår fick vi ju det av så många efterlängtade regnet, både i omgångar och ihållande. Idag var ordningen återställd som ni kan se på bilderna. Skillnaden jämfört med de senaste veckorna var att temperaturen stannade vid 22 grader. Även det önskat av många. Happy now!? Enjoy!


Götgatan klockan 16:30. Fortfarande många utländska turister i stan.


Snacka om njutning i solen.


Lustigt "möte" i luften;-) Skanstullsbron och Johanneshovsbron möts på ett minst sagt konstigt sätt tycker jag. Men en läcker vy.


Folksams huvudkontor med sina 27 våningar är faktiskt rätt så imponerande, speciellt ur detta perspektiv;-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vädret är inget att hurra över då jag ogillar lågtryck,
vi har typ normal sensommar/höst temperatur och blåsigt vilket innebär så där 10 till 15 plusgrader under dagen.

Eremiten var en märklig bok, helt annorlunda och verkligen inte en typisk thriller, vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker... oftast är ju böcker mer förutsägbara.

Ditte sa...

Vilka glada bilder! Och de är ju dessutom från mina "hoods". För min del är det behagligt med blå himmel och svalare väder. Liksom lättare med andningen och orken räcker tll för trevligheter.

Fotot på mötet mellan Skanstullsbron och Johanneshovsbron är verkligen bra. Har ju sett detta "möte" men inte tänkt på det från den här vinkeln.
Även bilden på Folksamhuset är häftig. Spännande att se det underifrån. Hemma hos mig ser jag det dagligen men mest övedelan. Antar att du står på bron och tar det. Och det är ju byggt i marmor med en design som fortfarande håller. Även inuti är huset sevärt med mycket konst och spännande design.

Tony sa...

Så även en infödd går på Götgatan som en helt vanlig turist ;-)

Anki sa...

Häftiga bilder - speciellt broarna och Folksamskrapan! Wow!
Du blir bättre och bättre på det här att fota folk på stan - snyggt!
Inget regn här igår, utan runt 25 varma grader och sol hela dagen. Idag däremot gläds jag åt att det börjat regna nu på morgonen och termometern står på sköna 14 grader :)

Ama de casa sa...

Nog finns det snyggare broar här i världen, men det är ett intressant möte det kan jag hålla med om :-)

22 grader låter underbart! här är det 28 grader just nu (var 27,5 alldeles nyss så det stiger snabbt...).

Såg gott ut med glass där (eller om det är frozen yoghurt?). Undrar om jag inte kan få en glass till frukost. Minns klart och tydligt att glass ingick i kostcirkeln då på den tiden den var poppis :-D

KajsaLisa sa...

Det var riktigt skönt ute igår, Skatteskrapan och broarna är sådana där kompositioner jag bara älskar, sen klarblå himmel i bakgrunden.

Biggeros.blogg.se sa...

Otroligt vilken troposk sommar ni har haft!!! Såklart orkar man inte med dessa höga temperaturer för länge...
Ska jag säga!! Jag säger: Tack för AC och kustens bris! När tempen har varit och snuddat på 45 så har det varit olidligt att befinna sig utomhus. Som tur har det bara skett en vecka i Augusti detta år=)Dessa höga temperaturer är inte ovanligt i Andalusien. Älskar din fina bild med skyskrapan och dessa två broar som korsas sedd underifrån! Ha det bra🤗

Anita Malta sa...

Härlig bilder från fina Södermalm! Håller med Anki, du blir bättre och bättre på att fotografera i folkvimlet!
Har gått under de där broarna säkert hundratals gånger men aldrig tänkt på det där "mötet"!
Läcker vinkel valde du på Folksams annars ganska så fula byggnad som förresten är lika gammal som jag. (...eller heter det lika gammal som mig 😃)

Kram från Malta och jag längtar INTE efter regn ☀️☀️☀️ Vi har ju inte hunnit med att täta taket ännu ;-)

Steve sa...

Storstadsbilder, så fjärran från min vardag. Du hittar som vanligt intressanta vinklar och vyer.

Herr Nilssons Fru sa...

Läckra bilder. Ja lite svalare har det blivit här i söder också. Skönt, 40 grader i solen o 32 i skuggan är tufft, men man vande sig, vad skulle man göra liksom :)
Ser lite läskigt ut där broarna möts, avståndet mellan dem ser väldigt litet ut i den vyn, känns som jag fick huka när jag körde under den översta bron.
Folksam, ja de har en ståtlig byggnad de rumsterar i. Undrar hur den skulle se ut här på åkern utanför min tomt :)

PS...snyft, jag är inte med i din skyltlista :( DS
Men jag skyltar ändå.
Kramiz

Paula sa...

Underbara temperaturer nu, jag fryser inomhus på mornarna, ingen värme på ännu, sen sveper jag in min lekamen i min morgonrock som jag inte använt på evigheter, tar på mig tofflor som stått oanvända heela sommaren och sen sätter jag mig vid datorn med kaffekoppen och bara myser...Det ser dom ut att göra på dina foton också, Götgatan gick jag på för prick ett år sedan då jag senast var i huvudstaden.

Anni sa...

Härliga vinklar och perspektiv du bjuder på! Och knallblå himmel :-)