torsdag 23 augusti 2018

Helt makalöst

Alltså den här sommaren är helt makalös. Efter tre riktigt kalla nätter (ned till 12 grader) – ja, jag vet att ”kallt” är relativt i vårt avlånga land – visade termometern 18 grader på balkongen igår natt. Å vet ni vad, idag var det 25 grader varmt trots att det var mest molnigt. Otroligt!
Detta måste ju firas, och maken och jag var absolut inte ensamma om att avnjuta en sen lunch på uteserveringen hos den lokala greken. Å det var inte bara pensionärer som njöt av vädret och god mat;-)

Här kommer dagens bildskörd. Enjoy!


Maten är idiotsäker hos den Grekiska kolgrillsbaren.

Glädjande

I mitten ser ni Leif Gripestam, kommunstyrelsens ordförande. Kan berätta att han, precis som jag veckohandlar hos den lokala ICA på torsdagar.

Därifrån har man just nu perfekt upp- och översikt över ”valrörelsen” i kommunen. Täby är ju blåare än blå och har så varit i år och dag. Här ser ni Kommunstyrelsens ordförande Leif Gripestam, som efter 12 år på posten avgår i samband med valet. Har ingen aning om vem som kandiderar för att efterträda Gripestam – så intresserad är jag av politik, ooooops. Det var dock väldigt glädjande att se att många ungdomar och förstagångsväljare besökte valstugorna för att samla på sig information.


Som sagt, det är väldigt blått här i min hemkommun;-)

20 kommentarer:

Annette sa...

Det där såg ju så gott ut! Och vilken helt osannolik sommar, jag vet inte hur många gånger jag tänkt det. När man tror att det är dags för höstrusk kommer nästa värmevåg. Den här temperaturen passar mig perfekt. Svalt på nätterna så att man får in frisk luft och kan sova utan att vakna genomsvettig, och lagom varma dagar med sol och luft som det går att andas. Jag tycker att det verkar som valet är extra intressant för många i år, jag gissar att det blir rekord i antal röstande. Jag röstar inte av tradition, så det blir inte alltid likadant som valet innan, men jag har ganska klart för mig hur jag skall rösta i år. Det blir intressant att se hur det går, det blir nog uppesittarkväll tills valet är avgjort.

Geddfish ♥ sa...

Ja, har ju varmare än Lidköping och kommer så att förbli. Men jag klagar inte, det har varit helt underbara sommardagar och de är inte dåliga nu heller, men jag fryser lite, har ju blivit bortskämd.

Det kommer att bli många fina dagar, men värmeböljan är puts väck, så är deet bara, hösten kommer. Och jag är rätt nöjd.

Valet blir intressant.

Husbilen-Ellen sa...

Er lunch såg god ut, men idag var våran lunch ännu godare!!

nalta norrland sa...

Mums så gott det ser ut, den maten hade jag icke tackat nej till.

Varmt? Nää vet Du va ;-) då temperaturen knappt överstiger + 13 och det blåser så är det kyligt, nu har vi höst... sommaren är över.

Täby är väl den blåaste kommunen i Stockholm hade jag tänkt skriva... men jag antar att många av de rika kommunerna runt om storstaden är blåa... tidigare var Norrland rött men numera tror jag det är ett lapptäcke av färger.

Ditte sa...

Visst har det varit en fantastiska sommar, även om mina lungor inte mått så bra av hettan. Nu när det är lite svalare går andningen lättare. Och vi njuter av det fina sensommmarvädret. Så skönt. Grekiska Kolgrillsbaren har jag provat på Kungsgatan och Ringvägen och varit nöjd.
Att Täby och Danderyd är blå, liksom Solna vet jag. Och så lär det nog bestå. Söder har nog mer variation. Tyvärr har ju landstinget i den blå färgen inte varit så framgångsrikt. Söder är ju ganska blandat...
Kul om ungdomarna försöker sätta sig in i politiken. Har sett det även här på Söder.

Marita sa...

Förmodligen en Erik Andersson som efterträder Leif.

KajsaLisa sa...

Kul att ungdomarna är intresserade, själv som du vet väljer jag ett annat parti.

FREEDOMtravel sa...

Otrolig sommar! Undrar hur hösten och vintern ska bli?

Anki sa...

Det ser gott ut det där!
Bra att ungdomarna engagerar sig i politiken - jag känner mig bara oroad av den.
Onödigt varmt - när jag gick och la mig vid 22:30 igår kväll var det fortfarande 21,3 grader ... och alldeles för torrt här och skogen är helt tom på svamp.

Ama de casa sa...

Maten såg helt suveränt god ut! Tur att det är frukost snart...

Kul att ungdomen engagerar sig! Ska blir väldigt intressant att se hur det går i valet och vilka konstellationer som kommer att bildas. Lite scary är det allt.

Monica sa...

Pippin en riktig höjdare, hoppas den fick
riktigt mycket gage.
Valet ja blir snarare kvalet i år, vet inte
om jag ska hoppa över det eller inte.
Tror inte för fem öre på alla dessa ordbajsare
som lovar runt och håller tunt.
Vad hände med blomman tro, har aldrig råkat ut
för något liknande synd den var ju fin.
Blått får mej att tänka på smurfar men jag har
ju inte som dej varit någon riktig färgmänniska.
Här ser återvinningarna alltid ut så där och värre.
Maten ser riktigt aptitlig och nyttig ut.
Ha en skön helg :-)

Klimakteriehäxan sa...

Å nu blev jag jättehungrig när jag såg dina bilder från greken ...

Steve sa...

Är man så lyckligt lottad så att man har en "lokal grek" så ska man naturligtvis gynna den.
Även mitt intresse för politik har dalat. Bra dock att ungdomarna intresserar och engagerar sig. Men, så har dom oxå lite längre tid än oss kvar att vandra här på jorden.

Johanna sa...

Ja att Täby är blått vet till och med jag, fast jag är röööööd! :)

Oh tycker om när vi är synkade, vad blev det för väska? :)

Grekiska kolgrillen kan man alltid lita på, vi käka där när vi var i eskilstuna i vintras jag och brossan! :)

By the way, skall till sthlm helgen 15-16 skall se musikalen så som i himlen, men har en del tid över och tänker höra med dig om du hade lust för ta en liten öl (inte för jag dricker det men ändå) eller en fika :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Ser smarrigt ut, härligt med uteservering :)
Här har vi haft kontraster denna vecka, en morgon 7 grader, vilket innebar extra jacka plus handskar och dagen efter var det 18 grader och bara t-shirt .... :), tror ändå att det blir höst snart!

Anni sa...

Jag är helt färglös vad gäller politik men i alla andra sammanhang gillar jag blått - som om du inte visste det ...

Grekisk matkonst är inte alls dum och dina bilder gör onekligen att snålvattnet rinner till här.

Susjos sa...

Mums med grekisk mat och trevligt väder!
Idag vid hotellfrukosten så var det en hel hög med moderater, och minsann en av dem var bekant, när hon vände sig om såg jag att det var Carl Bildts italienska fru!

Carita Liljendahl sa...

Maten ser jättegod ut - tror att jag skulle gilla den!

Eva Trillian sa...

Den "lokala greken" ser ut att ha god mat :) inte konstigt om det är mycket folk när god mat kombineras med gott väder ;)
Blå kommun? Undrar vad min kommun har för färg ... har inte satt mig in i lokalpolitiken än ... vilket är dumt efter som det är val väldigt snart ;)

Karins ordöverflöd sa...

Götestam precis som född i Ulricehamn.