måndag 20 augusti 2018

Glad måndag


Döda Torget har livats upp med valstugor.


Fyndigt med takterrass:-)


Har man släpat runt på ungar en hel dag för att köpa suddgummin, kläder, skor och inte minst gått till frissan med barnen orkar man liksom inte laga mat på kvällen. Den här Sawadee var proppfull klockan 18:00 idag. Även det gjorde mig glad, då ägaren är så otroligt trevligt och har slitit hela sommaren utan att ta semester.

Att vakna till en grå himmel var en fördel för många idag. Inte för mig då, men det ordnade sig vid klockan 17:00 då molnen försvann. Tänkte mera på alla som återgick till jobbet och på alla mammor (såg inte en enda pappa) som offrade sista semesterdagen för att ackompanjera sina söner (såg inte en enda dotter) till frisören - bland annat. I Täby börjar skolorna igen imorgon.

Hos frissan
När jag bokade min tid hos Leo tänkte jag såklart inte på skolstarten. Men jag kan säga att 60 procent av kunderna i salongen klockan 13:00 var barn mellan 7 och 15 år. Och deras mödrar som sagt. Såg även killar som var lite äldre som klippte sig. Tyckte det var ganska lustigt och blev faktiskt glad över att kolla före och efter frisyrer;-) Det fanns inte en chans att leka mammarazzi där, så ni får tro mitt ord;-)

Döda Torget
Sedan den 11 augusti är Döda Torget allt annat än dött. För även här har det byggts upp valstugor. Även om fler av er tycker att Liberalernas logo ser ut som en snopp så kan jag – med fara för att vara tjatig – inte låta bli att ge partiet en eloge för sina ”valstugor”. För visst är det kreativt att använda en gammal husvagn i Mörby och här i Täby bygga en takterrass uppe på containern.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Blev även glad att jag inte ser ut som en mopp längre;-) DS.


21 kommentarer:

Ditte sa...

Kul att ert "Döda Torg" piggas upp nu i valtider. Och jag hålle rhelt med dig om att liberalerna har ett kreativt tänk både vad gäller budskap på affischer och i valet av sina valstugor. I Stockholm har många skolor börjat idag så det var ganska tomt på stan. Men det var nog inte riktigt hel skoldag denna första. På eftermiddagen var det ganska fullt även på Söders restauranger/caféer men pappor, mammor och barn. Kanske fler pappor ute här dagtid i samband med skolstart. Men täby har ju inte startat ännu så kanske blir fler pappor synliga i morgon.
Kul med att alla skulle friseras.
Så visst var det en glad måndag.
Så även här på Söder och i Sumpan dit jag tog en tur idag.

nalta norrland sa...

I morgon börjar Elin skolan... oklippt ;-) ska jag skämmas eller?

Dödens Torg lever upp under veckorna fram till valet :D finns det ett liv efter valet tro... för torget alltså :D

Olga T sa...

Det är så skönt att gå,till frissan!
Håller med dig om liberalernas valstugor och skyltar. Tänk att valet är redan 9 september i år. Brukar ju vara tredje söndagen i september annars.

Olga T sa...

Och tack 😉😊!!!

KajsaLisa sa...

Tycker ditt döda torg blir mer och mer levande. Det var bättre med takterass hos Liberalerna änatt ställa en husvagn på handikapparkering.

Geddfish ♥ sa...

Här var det många glada och pigga bilder! Det är klart, det händer massor nu innan valet. Ditt döda torg är verkligen blomstrande nu. Jag kanske får masa mig iväg till mitt torg och titta på valstugor.

Steve sa...

Alltid något, att t o m Döda Torget lever upp av valkampanjandet.

Anki sa...

Du får nog döpa om Döda torget! Ser ju härligt levande ut ... ja, just nu i alla fall! Fina bilder ur din vardag!
Ha en bra tisdag!

"LillaSyster" sa...

Då fyller ju torget en funktion var fjärde år då....
Jasså du gillar min kuddar...ja, mer färg det är livet! Ha en fin tisdag och idag ska jag klippa håret =) Men idag kommer det nog vara lugnt....jag ska vara där vid kl 9 och då är det väl skolplikt för de små! (Å andra sidan jobbar min frisör Nadia själv, så det kommer inte att vara ett myller av människor kanske bara att telefonen ringer)

Ama de casa sa...

Fullt med blommor där på Döda Torget också, det ser helt plötsligt rätt levande ut :-)

Skönt att få ordning på frisyren, men jag saknar en före- och efterbild på det... ;-)

Ha en fortsatt glad vecka!

nalta norrland sa...

Absolut att Elin kan läsa själv och det gör hon,
Du vet äpplet faller inte så långt från trädet ;-)
Elin läser omkring fyra, fem böcker i månaden, så det handlar absolut inte om att hon inte läser själv.

Vi har go natt läsning som ett trevligt avslut på dan,
förutom att det är mysigt så är det en stund tillsammans utan iPhone, iPad, dator & tv som distraherar.

Det är då vissa lite känsliga förtroende kommer, funderingar och tankar.

Så jo yes jag fortsätter läsa :)

ulla maria johanson sa...

Ja, nu är det liv på de flesta torg. Tycker liksom du att det är kul att Liberalerna tänkt lite utanför boxen och byggt takterrass. Annars brukar ju valstugorna vara lika till förvillelse. Vi har en på vår tomt som reades ut efter valet för några år sedan. Numera ommålad för att gå i färg med hus och garage men vid ankomsten var den gul med vita knutar och därmed fullständigt opolitisk.

Emma, Sol som sol? sa...

Vackert med blommorna!!!

Här dröjer skolstarten en månad, nästan. Den 17 sep drar det i gång här.

Johanna sa...

Här är med valstugor, ser ut som containers... dessutom kom de i blått fast de skulle levererats i grått.... så de fick målas om, varför det nu spelar någon roll vilken färg de har! :)

Haha ja nu har jag förstått meningen med livet och det är ha kul och skita i resten, det ordnar sig ändå haha

Brukar inte blogga så ofta i badkaret, detta var nog första gången. Men jag kände jag ville blogga men inte skulle orka ta upp datorn, så jag testade min gräns lite,,, du vet det är lite kul och se om saker som oroat mig som skapar ångest kommer när jag testar, men ännu inte :)

Annette sa...

Ja, nu börjar det dra ihop sig på alla möjliga sätt och vis. Här börjar skolorna i morgon och sedan är det ju val. Innan valet är vi bjudna till ytterligare ett dop, när min andra brorsdotters son skall döpas. Sedan börjar tjejernas danslektioner, och nu med ännu fler lektioner eftersom de båda två (tack och lov att det inte bara blev en av dem) blev uttagna till spetsgruppen. Själv har jag börjat känna sug efter att ta tillbaka mitt gamla liv, så det drar väl ihop sig där också, att skriva avlönat igen.

Efter ditt inlägg om valaffischer blev jag ju nyfiken och gick in och tittade mer på vad partierna har på sina affischer, och så tittade jag på youtubeklipp med Marcus Oscarsson när han valde ut dem han tyckte var sämst och bäst. Ganska intressant faktiskt, hur de har tänkt. Eller inte tänkt, i vissa fall.

Susjos sa...

Snygg takterass där!
Å ja, ett foto med din nya frisyr saknas ;-)
Jag måste vänta flera veckor innan jag får gå till frissan, en planerad operation kom ivägen för min frissa! Jag biter ihop!

Svar: Visst är det kul att sonen flyttat ...men de får betala för sin andra hands lägenhet : 13500kr/månaden, tur de är två som delar på den hyran i alla fall!

Kram och trevlig kväll!

Paula sa...

Kan man få se ett foto på den obefintliga moppen? Du är så hemlighetsfull...
en annan bara syns och syns i hela stora formatet...Jag försöker ha min hästsvans tills systeryster kommer på besök, hon är frissa...

Carita Liljendahl sa...

Ja, nu är där både blommor och liv och rörelse på Döda Torget :-)
Månne torget nånsin slipper det namnet?
Anyway - älskar dina bilder från Täby!

Christian Lehmann Gisler sa...

Vet inte om jag kan förlika mig med uttrycket att torget "livats upp av valstugor"..... tycker inte det är så livat... :)

Anni sa...

Vilken upplevelse för dig att sitta bland alla kidsen som skulle friseras - jag förstår att det var kul att se förvandlingen.

Den där takterrassen gillar jag, kul grej! Undrar om just den valstugan kommer att säljas efter valet? Den borde locka många köpare!

Eva Trillian sa...

Lite kul att preppa för den kommande vardagen ändå :) Kul att så många klipper sig inför skol- och jobbstart :) även jag ;)
Valstugor ja ... inte en chans att missa att det är val snart ;) och det är väl bra,, antar jag - det vore ju bra om alla röstade.Kanske finge vi ett sannare resultat på vad människor faktiskt vill då.