tisdag 28 augusti 2018

Idag var det dagsNi som har följt min blogg under sommaren minns säkert att vi var ett gäng arbetskamrater, deras familjemedlemmar, kompisar och inte minst bloggare som tippade utgången av fotbolls-VM. Det var kollegan Nisse som tog hem segern och blev 4 000 kronor rikare. Tipsvinst är lika med att casha in samt att bjuda alla tipsdeltagare på tårta. Så idag var det äntligen dags att smaka på två fina Frankrike-tårtor. På bilden ser ni en av dom.

Två rekord
I år slog vi rekord med hela 40 tipsdeltagare. Dessvärre slog vi också rekord i antal tårtätare. Endast fem stycken dök upp på kalaset. Bottennapp om jag ska vara ärlig. Blad dessa fanns det glädjande nog chefen Håkan som älskar tårta och traditionsenligt alltid äter två bitar. Då han just nu är på Sverigebesök var det självklart för honom att kombinera nytta (fjällvandring i Abisko och besök på Öland) med nöje (äta fotbollstårta).

Tack Nisse för tårtan. Stort tack även till Monica som hämtade tårtorna och förberedde så fint i köket

19 kommentarer:

Olga T sa...

Det var en fin tårta!!
Så synd att de 40 dök upp, fast då hade ni fått mindre bitar förstås.

Ditte sa...

Jättefin tårta!Säkert var den andra lika fin. Och ett stort grattis till vinnaren. Lite trist att bara fem kunde komma på tårtkalaset men så kan det bli ibland. Extra trevligt att chefen Håkan var med och kunde kombinera tårta med fjälllvandring. En firardag alltså!

Geddfish ♥ sa...

Jag håller med föregående två kommentatörer!
Toppenfint och trevlig på hög nivå!

Carita Liljendahl sa...

4000 kronor, 400 euro!
Inte illa!
Gratulerar vinnaren! Och fin tårta fick ni!

nalta norrland sa...

Trist så få dök upp ⚽️ Men det betyder samtidig att Ni som var där verkligen fick frossa i tårta 🍰 Fina tårtor rent utseendemässigt, nu är jag ingen tårtätate... Eller jag äter lika ofta tårta som jag spelar fotboll 😜

Paula sa...

Men tårtan var maffig!

Susjos sa...

Tjusig tårta! Maken borde ju ha åkt in !!

Ser tacksamt fram emot surströmmingsbilder på torsdag! Hm, har inte frågat om jag kan äta surströmming på balkongen här hemma...kanske kan jag passa på när maken jobbar...hehe!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken superläcker tårta! Hoppas den smakade även om du inte gillar sött. Härlig prispott för vinnaren måste jag säga. Grattis till honom.

Åke sa...

Kul med den tårtan :) Ett stort grattis till Nisse :)

Ama de casa sa...

Vilken jättefin tårta! Fast lite synd att just Frankrike vann - en ganska enkel flagga att göra som tårta. Nästa gång ska jag nog hålla på Kroatien som i och för sig har en liknande flagga men med ett schackmönster som en utmaning på mitten :-D
Grattis till vinnaren!

Klimakteriehäxan sa...

Så gott ... hoppas du tog flera, stora, bitar!

KajsaLisa sa...

Vinsten försvinner i tårta, så himla typiskt :)

Steve sa...

Tårtan är vacker att bara titta på. Jag får gissa mig till hur den smakade.

Anki sa...

Fin tårta - jag gissar att den var lika god som den ser ut! Grattis till vinnaren!

Susanne sa...

Jag tillhör ju de som inte var med och firade eftersom jag glömt bort kalaset. Men idag var det en hel del kollegor som glupskt satte i sig av resterna ;)

Johanna sa...

Grattis till Nisse till vinsten och till er andra som fick massor med tårta.... hur kan man inte komma när det bjuds på tårta? ):

Christian Lehmann Gisler sa...

Det var ingen dålig vinstsumma, inte minst med tanke på alla överraskningar :)

Annette sa...

Vilken snygg tårta! Och så många ni var som tippade i somras. Tråkigt med dålig uppslutning för att fira vinnaren, det borde ha varit kul att samlas och prata om fotbolls-VM som en avrundning av en lång period då alla var engagerade i samma sak. Men många är trötta nu, och har fullt upp med skolstarter och jobbstarter, den dåliga uppslutningen kanske berodde på det.

Eva Trillian sa...

EN del traditioner är verkligen goda ;)