onsdag 8 augusti 2018

Weekly photo challenge: Vecka 32 – ”Tunnel”

Det var ett knepigt tema tycker jag. Eller kanske inte;-) Tåg- och tunnelbanatunnlar har jag ingenting emot. Men biltunnlar ogillar jag. Undviker faktiskt biltunnlar så gott det går, för det är liksom sällan man kan se slutet när tunneln inte är rak. Så mina bidrag får helt enkelt bli gångtunnlar. Å ja, jag vet att jag visat bilderna förut för tre respektive fem år sedan, men jag antar att ni som har hängt här så länge har glömt dom vid det här laget. Hoppas att ni som inte var med då gillar fotona. Enjoy!


Utsmyckning av en gångtunnel under E18 nära mitt bostadsområde. Stjärnor och planeter heter verket och invigdes den 23 november 2015. Love it! Kolla de röda speglingarna!


Rost och LEDar är en oslagbar kombo i mina ögon:-)


Utsmyckningen i den gamla gångtunneln var väl värd att vänta på i sisådär 20 år eller så.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med tunnlar hittar ni här.

22 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Vilka härliga utsmyckningar!Fantastiskt att de lagt ned så mycket på dessa ytor, måste jag säga. Tunnlar är ju som sagt annars inte något som vibrerar positivt i ens skalle.

Stare Ström sa...

Vilka snygga tunnlar! Jag har säkert sett dem förut men som du så riktigt påpekar, det har jag glömt!

Johanna sa...

Härliga tunnlar! :)

Ja min nästkusin som är akutsjuksköterska sa det inte är diabetes för då får man ofta högt blodsocker, men vi är glada hon kör uteslutningsmetoden barnläkaren och går till botten med det. BVC läkaren sa också nej till diabetes. Ja han fick dextosol på akuten när vi var där. Blodsockret gick snabbt upp när han fick i sig det, men den låga tempen satt kvar ett tag till. Ja vi skall alltid försöka få i honom mat innan han somnar så han inte hamnar i dessa lägen.

Steve sa...

Tunnlar är i sig ganska trista företeelser, så dom behöver lite läcker utsmyckning.

Herr Nilssons Fru sa...

Tunnlar finns inte här :) möjligtvis viadukter, de e väl en kort tunnel:)
Men du har många och fina i huvudstaden. De där korta kan jag tänka mig att gå i, men långa gångtunnlar tycker jag är läskigt, men till skillnad från dig gillar jag biltunnlar med någon skräck förtjusning.

Fina bilder som alltid.
Kramiz

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det er en kjempegod idé å benytte veggene i tunneler til å vise kunst, dette er virkelig gode eksempler! Ønsker deg mange flere fine opplevelser i tunneler ;:OD)

Paula sa...

Bild nr två påminner mig starkt om något jag ser varje kväll nu då jag tittar på fri-idrotts-Em. När en final ska börja kommer deltagarna springande som utskjutna ur en tunnel till en glättig röd, som på din bild, eller blinkande front där de samtliga blir presenterade innan de springer vidare in på arenan. Tunnlar, inga farvoriter hos mig, påkallar ångest i stora mått

Mias Mix sa...

Vilka läckra tunnlar du bjuder på! Kul när de gör gångtunnlar färgglada och roliga. Blir ju så mycket trevligare. Då skulle du inte ha gillat att köra genom Mont Blanc-tunneln. Jösses, den tog liksom aldrig slut...
Tack för grattis på bröllopsdagen! Och angående Husbilen Ellen följde jag den när jag bloggade mycket mer, men nu var det evigheter sen jag var där inne. Gick in nu och kollade runt bland Islands-inlägget. Kände igen en hel del. Mest nyfiken på Stykkisholmur, dit vi inte bestämt om vi ska åka, men tyvärr hade de inte vart där.

Ditte sa...

Väldigt fina tunnelbilder! Snyggt fotograferat! Och de är lika fina på bilderna hos dig som i verkligehetn. (Har sett dem på plats)
Alla tre är toppenbilder som man kan se många gånger. Och visst är rost och led häftigt. INstämmer helt. Men jag är också väldigt förtjust i de andra två.

Anki sa...

Riktigt läckra gångtunnlar! Snyggt!

"LillaSyster" sa...

Är som du.....ogillar biltunnlar. Men de här var ju läckra! Ha en bra torsdag! ☺

Ama de casa sa...

Jag minns faktiskt dom här läckra tunnelbilderna men har absolut ingenting emot en repris. Lär bli repriser även för min del då jag inte tror att jag kommer att hitta en tunnel inom 2500 steg (jag ska ju hem också ;-) ).
Och du - det är sommar, då är det nästan lag på att det ska vara repriser :-D

Olga T sa...

Sista bilden blir min favvo även om jag gillar alla!

amo sin blogg sa...

Så fine gåtunneler !!
Ikkje tvil om at slike er trivelegare enn dei lange som eg køyre gjennom..

Susjos sa...

Tjusigt! Och som du trodde, inte kommer jag ihåg att du visat dem förut?!
De var verkligen snygga, väl värd en repris!

Johanna sa...

Mariette har varit med i idol och medlodifestivalen och jag vet du inte tittar p¨å något av det :) Men jodå jag sjunger med, fast inte ens i närheten av Mariette :)

Japp, ungen skall få ha kjol och klänning så om han önskar det, kläder behöver inte vara kopplat till kön :) Jag behöver inte skriva att han leker med baribedockor va? ;)

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var ett knepigt ord!
Men du har lyckats tolka det fint.
Innan jag tittade in här tänkte jag att du har lyckats fånga en "tunnel" i idrottssammanhang, vi säger i fotboll att man gör en "tunnel" om man lurar en motspelare genom att sparka bollen mellan hans/hennes ben och sedan själv avancera vidare.

Susanne ❤️ sa...

Du hittade fantastiska utsmyckade tunnlar imponerad och gillar dom skarpt
KRAM från Fårö

byblixtra sa...

Läckra tunnlar och jag håller med om att rost och LED är fint tillsammans. :-)

Anni sa...

Haha - och du tyckte att min rosentrappa var too much? :-D
Inte oväntat gillar jag även dessa utsmyckade tunnlar, jag som anser att "less is tristess". Men man får nog en intressant ansiktsfärg i den röda tunneln, eller?
Angående min trappa har den varit vit i 26 år och kan lätt målas vit igen när jag tröttnar på rosorna. Ibland har jag haft en gångmatta i den, men det var så jobbigt när den behövde tvättas.

Helén sa...

Riktigt läckra tunnlar som du har i din närhet. Jag har aldrig sett något liknande där jag bor.

Susanne ❤️ sa...

UNDERBARA TUNNLAR KRAM