lördag 11 augusti 2018

Lugnet före stormenHär kommer en kort väderrapport från Täby. Att det blåste hårda vindar i hela Sverige har jag läst både här och där. Detsamma gäller för regn. Kan bekräfta att jag höll på att blåsa bort på väg till återvinningsstationen igår, men klarade mig. Å på hemvägen hade jag medvind, så det gick väldigt fort;-) Regn fick vi som vanligt inget alls. Däremot satt jag för första gången på minst en månad långbyxor och strumpor på mig idag. 23 grader kräver det. Dessutom kan jag berätta att jag frös som en hund på balkongen igår kväll - 16,9 grader som kallast. Den temperaturen krävde inte bara långbyxor utan också munkjacka.

Så nu vet ni det. Bilden jag lägger upp visar just lugnet före stormen. Killarna avslutade kvällen redan vid klockan 21:00, och då hade de också redan hämtat jackor.

13 kommentarer:

Johanna sa...

Nej vi brukar också bli utan regn, sådärför var det skönt med det vi fick natten till fredag. Idag fick vi också en skvätt hela 1mm i en åskskur :) Jag som skulle måla, typiskt! :)

kulblixt, det kommer jag med ihåg, var både facinerad och rädd för dem, satt med uppe med far för se dem, men också rädd för se dem och tänk om de träffa? Har dock aldrig sett någon, har du?

Äntligen börjar det bli normal tempratur inne så man kan sova gott, Erik är glad för han slipper höra på fläkten som väsnas :)

Husbilen-Ellen sa...

Nog har det blivit en annan temperatur, men jag tycker det är skönt.Sov gott natten som gick och tror det blir så i natt också.Nu droppar det på Ellens tak och det inger ett lugn.

Ditte sa...

Visst blåste det ordentligt men det var ju också riktigt varmt. Inget regn i stan heller. Jag var inte direkt påklädd, är ju inte frusen av mig. Kortärmad klänning gick fint nästan hela kvällen men vid 23 hämtade jag en tunn kofta, då +21.
Klart kyligar hos dig alltså. Men jag tycker det är lättare att andas nu. Rent egoistiskt, men ändå...

Klimakteriehäxan sa...

Medge att det var skönt att ta på sig något litet extra ...

Monica sa...

Nu på morgonen när du sover sött regnar
det för fullt, 14 grader varmt och jag myser :-)
Du har rätt vad gäller skriva av sej men just
nu klarar jag inte det men det kommer.
Idag till mor som fyller 85 år sedan kräftskiva
hos grannen vi bestämde att upprätthålla traditionen
trots att Bertil inte är med oss längre, livet går
ju vidare även om det är tungt.
Ha en skön söndag i regnet KRAM

Olga T sa...

Ja nu är det skillnad på väder! Regn kom det här igår och inatt. Men nu skiner solen igen fast temperaturen är annorlunda.

Anki sa...

Äntligen normalt svenskt sommarväder!

Steve sa...

Hiskelig värme, stormvindar. vad kommer härnäst? Gissar på rikligt med regn. Och surströmming förstås.

"LillaSyster" sa...

12gr idag vd kl. 7 och 6mm regn kom det igår. Fy vilken blåst vi haft de senaste dagarna. Hoppas att värmen hittar tillbaka, jag vill inte ha höst riktigt än och jag kräver inga 30gr utan bara 25 så där! Ha en bra söndag!
(ps När jag köpte vinet associerade jag inte till en nätstrumpa utan jag tog det för att den lilarosa färgen tilltalade mig, stod och valde på den och en annan flaska.)

Ama de casa sa...

En normalisering av vädret alltså ;-) Låter ganska skönt faktiskt. Här är det fortsatt varmt och dessutom smockfullt med folk. Augusti är ingen bra månad att vara här i Torrevieja för en som inte tål värme så bra. Nästa år får det nog bli Svalbard eller nåt :-D

Johanna sa...

Tack snälla. Ja vårens tuffa jobb på kbtn och alla extra timmar Hugo behövt vara på förskolan har verkligen lönat sig för hela familjen. Så skönt! :) Och på tisdag börjar jobbet och jag är inte ett dugg orolig för det... tjoho!!! Längtar efter kbt i slutet av augusti för berätta om alla framsteg jag gjort.

nalta norrland sa...

Blåsigt, kyligt och kallt, i natt kl 2 knappt +5 grader.
De blommor/växter som inte drunknade under syndafloden i fredags och ej blåste bort igår lördag typ fryser idag söndag.

Det vi kan säga är att vädret är föränderligt och helt oberäkneligt

Eva Trillian sa...

Nog blåste det alltid! Himmel :) Nu minns vi alla hur DET känns ett tag igen :)