söndag 12 augusti 2018

Skyltsöndag #170

Med tanke på att maken och jag har rört oss så litet som möjligt den gångna veckan (med tanke på värmen, som jag fortfarande inte gnäller över;-) ) tycker jag faktiskt att jag fick till den här Skyltsöndagen riktigt bra ändå;-) Enjoy!


Den här återvinningsstationen eller vad man nu kan kalla den för, skyltar faktiskt riktigt bra. Den är kreativ, innovativ och dessutom himla snygg. Här fattar till och med jag var jag ska kasta olika grejer. Nästan ett konstverk, eller åtminstone en utsmyckning där vid Odenplan och en av Pop-up sittplatserna i stan.


På samma Pop-up ”oas” fanns den här. Gillas skarpt måste jag säga! Eloge till Stockholms Stad här!


Ja, här kan vi väl tala om en kulturkrock! DDR vet väl alla vad det är, men IK Frej känner kanske inte så många till. Det är faktiskt en fotbollsklubb som håller på i Superettan. Å japp, den finns i min kommun Täby. Planen ligger idylliskt inbäddad bland villor i Täby Kyrkby.


Veckans höjdare är helt klart den här. Tänk vad bibliotek kan erbjuda nuförtiden. Har visserligen aldrig lånat en bok på en bibbla, men viddla är ju liksom en helt annan sak;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Märkligt, hur kan Du levt ett liv utan lånat böcker på bibliotek?
Då Du gick skola... ingick icke biblioteksbesök och boklåning då?

Ja Du ser ju vad jag reagerar på... :D

Åke sa...

Så fint gjort med återvinningen! Skapar kanske lite mer ordning och reda på vi som återvinner också... Laddstationen är ju superbra!
Med det här med "viddla" blir en Alnöbo offside på...

Carita Liljendahl sa...

Det där laddningsbordet är ju toppen!
Och DDR-skylten likaså :-)

Ditte sa...

Dessa pop-up ställen i stan är verkige innovativa och erbjuder en del trevligheter dessutom. Gillade verkligen den första bilden med de snygga återvinningskärlen. Har inte sett dessa. Laddningsstationerna har jag sett här på "pop up gatorna" på Söder.
Nu har jag lärt mig ett nytt uttryck "widdla". Och kanske kan det vara någor att prova senare i höst. Och lånekort har jag sedan gammalt.
IK Frej har jag hört talas tidigare och visst faktiskt att de fanns i Täby.
TYcker du fått ihop en toppenskyltning och bild nr 1 blir favoriten.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de är bra när återvinnings stationer blir rediga konstverk. Redig snygg o verkligen annorlunda. DDR :)
go söndagsafton
Kramiz

Emma, Sol som sol? sa...

Återvinningsstation i högklass! Och gu nåde den som bara ställer bredvid på fatan ...

Intressant där med viddla. Har inte sett, måste kolla om hag också kan det med mitt lånekort.

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså, jag ska inte kommentera med mobilen ... Fatan ...?

Marina sa...

”Viddla”, ett nytt ord till samlingen - tack!

KajsaLisa sa...

Återvinningsstationen var verkligen snygg IK Frej, ingen aning. Måste genast gå till biblioteket och be att få Viddla lite. :)
Länkar upp dig nu.

Paula sa...

Nämen vad säger du, viddla??? Måste genast berätta för vårat bibliotek. Här är det ju mest bollar och spel som lånas ut nu under sommaren, utom böcker förstås, undrar om dom vet vad viddla är...tror inte det!
Men varför har du aldrig lånat en bok? Är inte det något som liksom bara hör till? Att gå in på biblan och kolla och leta och finna, och LÅNA! Helt gratis, jag köper inga böcker alls, jag bara lånar och lånar...

Susjos sa...

Snygg återvinningsstation!
Å Frejlaget var nytt för mej.
Viddla.. ett nytt ord för mej också!
Hoppas du sover gott nu mitt i natten...

Anki sa...

Du har alltid häftiga skyltar ... och idag är de absolut toppen! Snygga pop-up ställen - ett helt nytt begrepp för mig och så bra att man kan ladda sina prylar där! Viddla är också nytt för mig, men så himla bra!
Oj - aldrig lånat en bok! Hm ... inte ens i skolan? Förr var jag en mycket flitig biblioteksbesökare, men numer köper jag mina böcker - oftast pocket och annars på Bokbörsen :)

Ama de casa sa...

Verkligen en kreativ och snygg återvinningsstation! Och det där med att kunna ladda batterier är ju inte alls dumt. Fast när jag är ute och går så brukar jag inte ha laddaren med mig... Kollar innan jag går ut och då är det inte alltför sällan typ "nästan slut", och då får reservbatteriet åka in i fånen innan utgång. Vill ju inte att stegmätaren ska lägga av... ;-)

Åh vad bra att kunna viddla! Kollade lite hastigt på biblioteket.se där jag brukar låna böcker till plattan, men där verkade det inte finnas. Hoppas det kommer även där :-)

Klimakteriehäxan sa...

Snygg återvinning, hade inte sett! Både du och jag borde faktiskt ta oss till biblioteket. När jag gick i skolan lånade jag böcker, oavbrutet, flera i veckan! Men sen ... inte.

Klimakteriehäxan sa...

Och så gav du mig ett sprillans nytt ord för dagen! https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/08/dagens-ord-33.html

tant Hannele sa...

lånar dvd - biblioteket bästa skatteåterbäringen!

Eva på Seniorvinklat sa...

Himla fint inlägg. Lärde mig jättemånga nya saker. Återvinningsstationen är läcker. Har inte sett någon laddningsstation ännu. Är för sällan i stan. Skyller på värmeböljan i sommar eller städar kanske för mycket:) Jasså Täby har ett fotbollslag. Intressant! Viddla! Måste prata med mitt bibliotek om detta. Ha en skön vecka:)

Annette sa...

Ja vad snyggt! Som ett stilleben :)
De gula bänkarna såg jag när jag körde förbi förra veckan, när jag skjutsade tjejerna till dansskolan på Västmannagatan. Snyggt när de lyser upp mot det grå.
Jag har ju problem med att hitta skyltar, men numera spanar jag ofta på registreringsskyltar eftersom man ofta kan utläsa olika förkortningar i dem.
Och jag klagar inte heller på värmen. Längre. För nu är det lagom varmt, äntligen :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Hur i hela friden bär du dig åt för att hitta alla dessa underbara skyltar?!?!?!

Anni sa...

Viddla! Måste kollas upp.
Gillar också återvinningsburkarna och laddstationen. Kul med nytänk!