fredag 17 augusti 2018

Dagens tre premiärer

I flera dagar har jag nu funderat på att skriva ett inlägg med en sammanfattning av den här långa och fantastiska sommaren. Grejen är bara att den bara fortsätter och fortsätter. 28 grader med lite blåst idag – ljuvligt. Nu regnar och åskar det en aning. För mig får det gärna komma mycket regn, bara det kommer på kvällen som sagt. Så ingen sammanfattning idag heller. I stället tänker jag presentera tre premiärer för er. Enjoy!

Det här är en fågel, en sparv tror jag. Inget märkvärdigt tycker ni, men ser ni att sparven är knivskarp och poserar för mig. Som belöning fick h*n en bit pommes frites.


Då Järnvägspuben vid Östra Station har slutat med att sälja min favo sommaröl Corona, beslutade jag mig för att testa en öl som heter Grimbergen. Att den serverades i ett glas med Pripps logo på är dock ett stilbrott. Grimbergen var en väldigt positiv bekantskap, helt i min smak.


Idag var det äntligen dags för de nya blipp-stolparna på Roslagsbanans alla stationer. Kan väl säga som så att människor ju är vanedjur. Sedan 1885 har det alltid funnits en konduktör på tåget som tog betalt respektive blippade kortet. Å 133 år ändrar man inte på över en natt, inte ens med omfattande kampanjer. Två tredjedelar av resenärerna steg på tågen utan att blippa. Konduktörerna är kvar, fast kallas nu tågvärdar.


PS. Det var fler av er som ville veta vad kanalplast är för något. Ni vet materialet som används för årets valaffischer. Här är ett exempel på hur kanalplast kan se ut.

DS.

18 kommentarer:

Johanna sa...

Ja det behövs en hel del regn :) Mysigt med åska!

Tur den nya ölen var god trots fel glas :)

Haha ja det går utmärkt och leva i synd, så det gör vi nog lite till gissar jag på. alla pengar går till renoveringar så inget bröllop i sikte :)

Herr Nilssons Fru sa...

Vad snällt han satt fågeln så du kunde fota den. Jag skulle filma korna i afton men när jag tog upp kameran så stannade allihop :::hummm

Kanalplast - val affischer, de har jag inga sett ännu. Inte en enda, sa just här om dagen att de är väldigt tyst om valet. Jo förresten en affisch hade sossarna satt upp vid affären idag.

Kramiz

Ditte sa...

Varmt var det idag och fuktigt. Regnet kom här inne på Söder i kväll. Just lagom till att jag och barnbarnet Max skulle gå till "Vitan" för att uppleva en del av Nytorgsfesten med mycket musik, New orleans inspirerad fest. Åska bidrog också till att vi inte gick ut. Mne så kan det bli...
Tack för dina tre premiärer. Fågeln är verkligen knivskarp, bra fotat.Verkligen! Ölen har jag inte testat men ett klart stilbrott att servera den i i ett glas från Pripps.
Ja, inte ändrar man på det som varit i 133 år. Oh, nej. Även tvärbanan har nu blippsysten sedan ett år tillbaka. Men den är ju inte direkt så gammal. Tvärbanan alltså.
Och kul med premiärer är det.

Geddfish ♥ sa...

Vilken fullträff på fågel, kanonfoto!

Här har sannerligen inte varit varmt. Jackan åkte på då jag cyklade ner till stan. Kändes som om himlen ville öppna sig där ett tag.
Öl ska serveras i rätta glaset. Men nu har jag ju så gott som slutat med öl och föredrar rött vin och då behöver jag inte fundera på glas ;)

Tony sa...

Corona är väl väldigt ljus öl (som jag aldrig avnjutit), denna ser mer normal ut i färgen. Tror det var denna jag sneglade på igår på bolaget. :-)

De gör vad som helst de där fåglarna för lite mat.

Blippa bör man annars blir det fel i statistiken för hur många resande linjen har och då kan de som bestämmer börja dra in på turtätheten.

FREEDOMtravel sa...

Vad ska tågvärdarna göra nu då? Kolla att man har blippat sin biljett kanske ;) Känns liiite dubbelt ;) Men ok, ok, allt går väl mot scannande och blippande ...

Ama de casa sa...

Snällt av pippisen att posera så fint och snällt av dig att belöna den för det :-)

Det där med att åka kommunalt när man kommer till nya ställen kan vara rätt besvärligt. Ibland ska man blippa på stationen, ibland på tågen/bussarna, ibland räcker det med att ha en biljett och ibland blir man så illa tvungen att tjuvåka då det inte säljs några biljetter och automaterna är trasiga :-) Jag brukar studera hur andra gör och sen försöka härma. Problemet är bara att lokalbefolkningen ofta har månadskort (eller liknande) och därför inte är helt pålitliga att härma ;-)

Ölen såg god ut! Ljus med dragning åt det mörka hållet. Lite amber sådär. Säger hon vars ölkunskaper är i ungefär samma klass som vinkunnandet. Typ obefintligt :-D

Susjos sa...

Verkligen en närbild på fågeln, bra där!

Och du har ögonen med dig, visst drack någon i sällskapet en Brooklyn Lager igår!! Det var nämligen jag! Alla andra drack vitt vin, men jag var törstig efter nattjobbet, och då smakade en Brooklyn lager gott! Kul att ni också skålade i öl igår ;-)

SVAR: Nej, det var inte vår färgglada doktor som fick barn, kanske blir det snart hennes tur också? ;-)

Ha en toppenlördag! Kram

Emma, Sol som sol? sa...

Den där pippisen hade varit med förr! Den visste preciiiis vad den gjorde när den satt där och bedjade. :D

Anita Malta sa...

Klart knivskarp!! Bra jobbat :)

Öl som öl tycker maken medan jag numera väljer vin. På den tiden jag drack öl märkte jag självklart en markant skillnad mellan de olika sorterna! Fattar inte att min man inte gör det, borde göra en blindtest :D

Blipp, blipp.. det är nog bra om alla blippar och ärligt, inte blev jag så mycket klokare nu när det gäller kanalplast, snarare tvärtom. Men bilden blev intressant.

Guldkryckan sa...

Var väl snack om att man ville ha sådana där "värdar" på spårvagnarna här i stan, blev inget av med det, var väl bara nåt politikerna "valfläskade" med när det begav sig kanske.

Öl är ju gott, fast glasen måste ju matcha flaskan...rent ut sagt ett majestätsbrott om du frågar mig ;)

Ha det bäst nu.

Steve sa...

Jag läste häromdagen att Corona miljardsatsar på cannabisprodukter. Får väl höra vad du tycker om cannabisöl när den kommer på marknaden.
Blipp-stolpar, så mycket konstigt ni har i storstan.

Anki sa...

Tre bra premiärer! Bilden på fågeln är fantastisk! En riktigt kanonbild . Grattis till den!
Ölen känner jag inte igen ... den finns nog bara i storstaden :)
Blippar är inte aktuellt det heller ute på vischan.
Ha en bra lördagskväll!

Marina sa...

Brooklyn lager är ett säkert kort, Grimbergen har jag inte smakat, ska absolut testa. Här har det blivit höst med dunder och brak, jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag hoppas att det är tillfälligt och att vi får illa fall liiite värme tillbaka.

Johanna sa...

Jysk hitta jag en på men den kändes inte alls skön och ligga :) Mio har jag inte kollat på, ikea har en del men inte i samma stil som vi har redan :(

Mias Mix sa...

Toppennbild på fågeln! Verkligen skarp!
Kul att prova ny öl men ser att det är en Ale, inte min stil. Men Corona gillar jag. Kanske ska ta en snart när lilla Charles har somnat. Han sover hos oss i natt.
Undrar om våra konduktören också slutat ta betalt på tåget. Har inte åkt på länge men ska förmodligen åka nästa helg.
Ha det så bra!

Eva Trillian sa...

Det har druckits allt för lite öl här den här sommaren. Men, det är smällar man får ta ;) det kommer fler somrar ... och förresten; den här är ju inte över än.
Varför inte bara fortsätta med konduktörer då? Ve och fasa att vi skulle behöva prata med någon? Eller, ja, de hade ju förvandlats till tågvärdar ... så ... återigen; varför inte bara behålla konduktörerna ;)

Anni sa...

Grimbergen är en mycket god öl, men vilken belgisk öl är inte det? Den tillhör sorterna vi gärna köper hem om vi har bilen med oss till Belgien.