fredag 3 augusti 2018

You’ll never walk alone


Den trädgårdsgruppen har verkligen varit poppis den här sommaren.


Personen som lämnade kvar det här glaset vid entrédörren orkade uppenbarligen inte ta med sig det upp till lägenheten. Suck!

Det kan hända att min konstiga hjärna har blivit ännu konstigare under extremhettan de senaste två veckorna. Det första jag tänkte på när jag hörde nyheterna om att det europeiska värmerekordet (44 grader i Aten 1977) troligen kommer att slås av Portugal och södra Spanien imorgon med hela 48 grader var nämligen detta:
”You’ll never walk alone”, den gamla dängan som sjöngs av Liverpoolgruppen Gerry & The Pacemakers i början av 1960-talet. Den blev snabbt Liverpoolfansens officiella sång och sjungs alltid på deras hemmamatcher.

Vad jag menar…
… är alltså att Sverige inte är ensamt om att slå värmerekord i år. Å med facit i hand är jag faktiskt glad att jag bara utsattes för 34 grader plus 90 procent luftfuktighet som mest. Undrar hur det kommer att gå för Emma imorgon. Hoppas hon bloggar om hur det känns att bli grillad;-)

PS. Tänk att dagens 27 grader kunde kännas så svalkande. Höll nästan på att frysa en aning;-) DS.14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Håller med dig. Man nästan fryser, jag hade bara 25 grader idag. Men det var skönt.
Klart man blir slö. Jag får inte mycket gjort. Eller, det går i snigelfart.

Annette sa...

Visst är det skönt med ”bara” 28 grader som i dag. Jag undrar om man börjat vänja sig vid värmen, jag tyckte också att det var litet svalt i kväll. Äntligen kanske det går att sova på nätterna och bli litet mindre luddig i hjärnan. Jag hade massor med planer för sommaren, men har knappt orkat med en tredjedel. Hur går det med läsningen? Själv har jag knappt orkat läsa, jag som tänkte komma ikapp med min boktrave... Det gick sådär ;)

Mias Mix sa...

Ja jösses, hur ska de stå ut?! Och tänk på alla gamla och sjuka... När vi hade cyklat 3 mil igår i värmen och klev in i lägenheten sa vi båda, oj vad svalt det är här inne nu. Vi kollade termometern och det var drygt 30 grader inne. Då förstår man hur varmt det är ute...
Vi reser till kylan på måndag och det ska faktiskt bli riktigt skönt. Önskar dig en trevlig helg!

Ditte sa...

Allt är ju relativt, ja, nästan allt - så jag är tacksam att jag inte är i södra Spanien eller inlandet där,i Grekland eller vissa ställen i Portugal. Riktigt illa. Vet ju att det förra året avled människor till följd av hettan. I det sammanhanget ska jag inte heller klaga.
Vad gäller låten så minns jag den och kunde leta fram den här på en gammal skiva...
Ja, +27 idag var helt ok, men vi had e+29 ett tag, men i alla fall under 30. Var på ett svalt ställer för lunch med skön vind och bar utsikt och det hjälper till att hålla humöret uppe.
(Mina lungor är ju inte helt pigga så värmen tär... Mne jag är vid hyfsat mod.)

Eva på Seniorvinklat sa...

När den sjungs stiger alltid temperaturen inför matchen.

Steve sa...

Det är härliga associationer du får. Fotbollsrelaterat dessutom.

Ama de casa sa...

Ja, undrar hur det gick med det där rekordförsöket... Inte kul med dom temperaturerna! När vi bilade runt i Andalusien år 2010 (då Spanien tog hem VM-titleln i fotboll) var det extremt varmt och över 40 grader många gånger. Kul att sova i tält då ;-)

Anki sa...

Gerry and the Pacemakers minns jag ... ja, låten också faktiskt :)
Tur att vi inte fått sådan temperaturer här (än) ... I dag är det riktigt skönt - bara 26 grader än så länge ... och en del moln :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Hahaha, samma känsla här, tempen under 30 grader och man börjar frysa, tänk så snabbt man vänjer sig!
Trevlig helg :)

nalta norrland sa...

+ 21 grad igår kväll då vi var till minneslunden och jo vet Du vad, jag tog på en hoodie eftersom jag frös... typ normal sommarvärme å jag klagade nästan över kylan ;-)

Susjos sa...

Godmorgon så här på eftermiddagen! Här i Solna är det 27 grader både inne och ute nu, och lite klibbigt igen, det kom just en regnskur, eller kanske man ska säga några droppar regn, för det är torrt på marken igen!
Har sovit sådär idag, mest irriterad över ljuset som kommer in när man har fönstret öppet, suck! Å jo, ibland provar jag en sån där ögonbindel, men den åker av i sömnen!

Som sagt, det är värre med värmen i södra Europa nu, så vi klagar inte!

Paula sa...

Hej, jag läste nyss att dom har 35 i skuggan i Berlin, o över fyrtio i solen. Det är där fri-idrotts-Em ska börja på måndag! Inte bra, de aktiva har ingenstans att komma undan solen under flera timmars tävling. Herregud dom får väl åtminstone fixa dit stora parasoll! Ha en skön söndag, snart dags, en halvtimme kvar

Ditte sa...

Testar att kommentera från mobilen. Återstår att se om det fungerar

Eva Trillian sa...

Tänk hur det kunde ha varit! Men vi är ju verkligen inte vana vid sådan här värme i Sverige!