måndag 6 augusti 2018

Glad måndag

Ibland behövs inte mycket för att göra mig glad. Idag hittade jag till och med tre motiv med fel saker på fel plats som gjorde att jag skrattade gott. Hoppas ni också gör det – skratta alltså.


Efter några besvärliga veckor i mars när återvinningsstationerna installerades har det faktiskt sett riktigt bra ut där. Men under sommaren tömdes behållarna bara varannan vecka, och då såg det ut så här igår. Nej, den åsynen gör mig inte glad utan fly förbannad.


I morse såg det återigen snyggt och prydligt ut. Behållarna hade tömts. I stället var det ”utsmyckningen” på locket som gjorde att jag brast ut i skratt. Fel sak på fel plats kan man väl säga, men himla roligt.


Här var det på något sätt också fel saker på fel plats - bredvid skylten alltså. Kvinnan väntade på sin man som hade hyrt en släpvagn för att köra bråten till tippen.


Tycker ni att det blev ett riktigt sopigt inlägg? Jo, det kan man nog säga att det blev;-) Å ni la väl märke till att mitt bidrag till temat till och med har en röd tråd.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Jag skrattade också! Och man kan ju undra varför soporna inte töms varje vecka även sommartid. Att sen folk bara lämnar bråten efter sig gör mig heller inte direkt glad. Tvärilsk, blir jag.
Utsmyckningen på locket var ju söt. Och kanske kunde lämnaren inte läsa...Men å andra sidan ser det lila ut att vaar i plast så kansk eett statuerande exempel. Sista skylten skrattade jag högt åt. Nog ser detta ut att vara farthinder alltid. Men det verkade övergående...
Din röda tråd för dagen var lätt att följa och jag tykcer du brukar få till dina trådar bra. Oavsett färg.

nalta norrland sa...

Helt galet att sopor inte hämtas lika ofta under sommaren även om jag kan tänka mig att det är semestrar som ställer till det, men folk lär ju slänga sopor minst lika ofta även om dem är lediga - ja inte ifall de är bortresta ;-) det är väl så de som bestämmer tänker... folk är bortresta och därför mindre sopor.

Jo men visst är fontänen lite speciell och kul när det nu fanns vatten ;-) har för mig att den var utsmyckad på nått vis vid jul.

Ska bara läsa ut min bok som jag nästan har färdigläst innan jag påbörjar Eremiten.

Emma, Sol som sol? sa...

Härligt att soporna får ligga och jäsa sig lite extra mysig i den svenska sommarvärmen ...!

Susjos sa...

Verkligen en glad måndag tycker jag också ,då jag jobbat färdigt natthelgen!
Hon hade verkligen placerat sig bra där vid "farthinder" skylten, haha!

Men överfyllda sopcontainrar är inget vidare!


PS. Johanna som skrivit brevet vi fick på jobbet studerar till läkare, hon kommer att bli en toppenläkare ! DS

Ama de casa sa...

Haha! Ja, det var verkligen ett sopigt inlägg :-D
Det är verkligen konstigt att dom drar ned på sophämtningen så det blir så läbbigt. Luktar väl inte direkt hallon heller kan jag tänka mig. Här är det också väldigt skräpigt runt sopställena, och inte bara nu på sommaren när det är så mycket folk. Kan verkligen se för dj-ligt ut och lukta skunk.

Visst såg jag den röda tråden också - snyggt jobbat! :-)

Steve sa...

Till och med sopor kan locka till skratt.

Johanna sa...

Inget kul när det ser ut så, men skönt ordningen är återställd igen :)

Kan säga han somna i bilen hem och ville knappt vakna så nog var han trött efter vandringen :)

Anki sa...

Ett tydligt bevis på att behållarna behöver tömmas varje veck året runt! Bra att ordningen verkar återställd nu i alla fall :) Söta figurer som hamnat på fel plats!
Svar: Ja, vi har ADSL - ett långsamt sådant via uråldriga telefonledningar. Längtar efter fiber mest för att slippa ständiga internetavbrott och så är det ju bra att det blir betydligt snabbare också :)

Åke sa...

Jo jag jobbar på sätt o vis med återvinning, så jag vet vad vi får in till oss...

Anni sa...

Sopigt värre! Nog blev hon ett farthinder alltid, kvinnan på sista bilden :-)

Eva Trillian sa...

Inte kul när det ser ut så där på återvinningen - men de kompenserade ju senare (om det nu var de som satt dit dekorationen på locket ;))!
Kul med Glad måndag!