torsdag 21 juni 2012

Torsdagstema: ”I like”

Dagen före Midsommarafton
Dagen före Midsommarafton kan jag inte låta bli att lägga upp två bilder som jag tog under mitt besök i Täby Centrum i eftermiddags. Jag kunde inte låta bli att gapskratta ...lite tyst för mig själv.

Ica vid kassan
Visst är det utomordentligt smart att bjuda på tre olika sorters mandelpotatischips direkt vid kassan. Man kunde välja mellan ”Svamp och peppar”, ”Salt” och ”Crème fraiche med vitlök”. Kassakön var lång. Kan väl säga som så att chipsen försvann lika fort från faten som chipspåsarna från hyllan.

”Främmande” på Systembolaget
Om ni tittar på bilden ser ni två skilda ”världar” som tagit sig till Systembolaget för att handla. Till vänster vid kassan finns mamman och dottern från landet i somriga lantliga kläder. Till höger - och i vägen för alla kundvagnar (inklusive min egen) - ser ni Djursholmsbon i moderiktiga (absolut gräsliga) plagg som troligen suttit på under hela dagen som spenderades på golfbanan. Djursholmsbon tar plats som ni märker – i Systembolaget på min hemmaplan;-) Herren som var i 65-årsåldern höll på att pilla in ett sms på sin iPhone, vilket tog sin tid. Till höger om Djursholmsbon ser ni en typisk båtluffare som mellanlandar på Systemet på min hemmaplan för vidare transport till Vaxholm och Skärgården.

Fler bidrag till I like hittar ni här.

PS. Innan ni dömer ut det här inlägget vill jag bara påpeka att jag gillar att få mina fördomar bekräftade samt att en viss ironi ligger för mig idag;-) DS

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Hahaha! Fast det tog en stund för mig att hitta personerna, har lite svårt för höger och vänster ;-)

Guldkryckan sa...

Sånt slipper man träffa på när man köper hembränt ;)

Ha en fin midsommar nu BP :)

Rantamor sa...

Förstår att du blev törstig när du ätit upp alla chipsen och var tvunget gå på systembolaget...
hahaha
var köpte du för gott ???? till midsommaraftonen ???

Tjingelingen från Haparanda Ikea parkering...om vi hittats mördade i morron bitti så vet du att vi var här och var helt fredliga...ring 112....
hahahaha vem annan sover på Ikea parkering kvällen före midsommaraftonen....
Rantafar påstår att dom hittat en mördad man i Haparanda...kan det vara så....????

Hjälp.

Ha nu en finfin midsommar....
fina du.

anne sa...

Pilla med sms.... Då kan man inte så noga ha koll på var man står och är.

Sägerhonsomfårskällavsinndotternärhonsms:ar

Della sa...

Hihi! Antagligen har du helt rätt. Fast jag är ju inte Stockholmare (eller var det ett för vitt begrepp?) så vad vet jag egentligen? ;)

llhertz sa...

Hahaha jo men visst blir man lycklig när folk klär och beter sig som man förväntar och håller sig inom sina boxar! Man vill ju inte bli chockskadad såhär inför midsommaren.

Mona sa...

Nu är jag visserligen inte man, men jag är ändå tacksam att jag inte bor på Djursholm och slipper ha på mig såna kläder. Nog är dom smarta i affärerna alltid och vet hur dom ska placera sina lockvaror.

Monica sa...

Svamp och peppar skulle jag nog kunna falla för;-)
Ja du på systemet träffas hög som låg, det fulaste jag vet är strumpor, skor och bara ben varför inte skippa strumporna;-)))
Ha en trevlig Midsommarafton

Jess sa...

Hahaha! Underbart! Så där dömer jag också folk, bara genom att titta på dem! Vilka fördomar man har, fast ofta är de ju rätt! Ibland får man väl erkänna att man har fel!
Stor kram och ha en skön midsommar!

Jane sa...

Kan komma på mig själv med att bara iaktta och glömma det jag ska göra, man kan ju inte bli annat än fascinerad av folks klädsel ibland ... och hur de beter sig. Tur att jag har så god smak och alltid uppträder korrekt, hrmmm ;))
Ha en riktigt skön och trevlig Midsommar, Beate!

PS, använder ALDRIG strumpor till barbent :)

Ama de casa sa...

GLAD MIDSOMMAR!!!
:-D

Monica sa...

Det är en bild från förra året och det är lilla gubben.

Lennart sa...

Är det så folk i Djurholm klär sig? Trodde det var svart kostym och sidenslipsar som gällde där. Fast jag kanske blandar ihop det med Lidingö? Men så är jag ju också totalt ute vad det gäller kläder och sånt. Det enda jag har fått höra och kommer ihåg är att man måsta ha Gant och Hilfiger på sig.