tisdag 26 juni 2012

Tisdagstema: ”Regn”

Det temat har jag väntat på i en månad nu. Jag menar alla pratar och skriver ju om regnrekord. Stockholm till exempel har fått ett nytt maximirekord för juni. Fram till och med den 25 juni har det kommit 146 mm i Stockholm. Det gamla rekordet från 1956 var på 113 mm, så det är med bred marginal som det gamla rekordet överträffas. Jag råkar bo i huvudstaden…

Fördelar med regn
Det finns ju faktiskt några fördelar med regn under sommaren:
1. Alla har nå’t att prata om och klaga över – precis överallt.
2. Jag är glad att jag inte tar semester förrän i september/oktober.
3. Roliga speglingar på i stort sett alla gator (på bilden ser ni ”Valhallasjön” på gatan med samma namn. Sjön ligger vid hållplatsen för 73:ans buss som har lärt sig simma vid det här laget.

4. Röda gummistövlar är ju aldrig fel. Nollåttorna köper inga höga, gröna stövlar utan moderiktiga, låga varianter som ni ser;-) Bilden är även den tagen vid Nortull imorse, där det vid fototillfället dock var ett tillfälligt regnuppehåll.

5. Till slut ett frodigt foto av tistlar som uppenbarligen gillar regn. Jag älskar tistlar och nyckelpigan är en söt liten bonus. Den halva spindelkroppen upptäckte jag inte förrän nu, då jag öppnade PS. Sorry om ni har spindelfobi, titta på ”liket” och ta det som terapi;-) Bilden är tagen ikväll i Täby.

Fler regniga bidrag hittar ni här.

28 kommentarer:

Olga T sa...

Fick titta extra efter spindeln men nu ser jag den!! Har inte spindelfobi, men känner en som jobbar med den och är på rätt väg.

Anonym sa...

Ett jäkla skitväder!

Malla sa...

spindeln skulle jag inte ha sett om du inte sagt det!
jag köpte stövlar för ngn vecka sedan, blåa men blommig insida :)
har redan hunnit använda dom - tack vara vädret you know ;)

Susanne sa...

Regnet är ett genomgående tema på många bloggar ;)

Susanne sa...

Sv: Iväntan på sol och värme, så får de bli inneskor. Bra mycket snyggare än många inneskor som hasar runt i våra korridorer ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Regn...oh regn. Fast hos mig finns inte en enda vattenpöl, här är tort. Vi har inte fått så mycket regn här, inte mer än att de fort försvinner spår efter de.

Fina bilder o fina härliga röda regnskor:)

Kramiz

Charlotta sa...

Imponerande många positiva tankar om regn. :D

Annemor sa...

Lille vakre :-)
Regn, men ikke sååå mye, er ok.
Mormor på muren

Freja sa...

Försöker att inte låtsas om spindeln och fokuserar på den fina nyckelpigan istället... Och de röda stövlarna skulle jag kunna tänka mig oxå, jag som är utfryst på jobbet för att jag inte har några stövlar. Jag gillar regnet extra mycket den här sommaren, vår gräsmatta behöver det, men här har det inte regnat på snart en vecka... Dock är det ändå kallt...

Charlotta sa...

Sv: Den blå bergvallmon är en annan art än den röda. Och riktiga kännare kanske inte ens kallar den vallmo utan Meconopsis - men det kan man ju inte hålla på och försöka uttala... ;) så lantis man är. :P

SoF sa...

Tack för all uppmuntran! :)

Å grattis till sen semester i år. Det finns oftast något positivt som man kan plocka fram...trots allt.

Nyckelpigan ser jag - inget annat. ;)

Varma efter-ett-ordentligt-åskväder-hälsningar!

llhertz sa...

Alltså jag bara undrar om du måste toppa regnbilderna med en spindel? Men röda stövlar, det kallar jag äkta gladterapi det!

Mona sa...

Vallhallasjön var ju ett passande namn på gatan. Stod vid en liknande pöl och väntade på bussen igår (måndag). Inte en enda bilist saktade in farten, utan varje gång så kom det kaskader med vatten in över trottoaren. Vi försökte tränga ihop oss längst inne i hörnet av väntkuren där vattnet inte kom åt oss. Dom röda regnbootsen är superläckra och nyckelpigan är suveränt fångat.

Jane sa...

Det som är intressant är hur Valhallasjön antagligen tar formen mer av Valhalla-fall då bussen kommer ... hoppas de i busskön har flytvästar :)
Var iväg till stugan idag för att hämta mat i kylen, det går ju inte att vara där nu när det är kallt, blött och jäkligt :( Höll på att slå på öronen då jag halkade på en mördarsnigel som förrädiskt hade gömt sig i gräset, yack! Hundbajspåsar funkar till dem också ;)

Marit Johansson sa...

Fint foto av nyckelpigan!
Jo nog är ju vädret samtalsämnet nr 1 just nu, men visst är det så oavsett om det är strålande sol eller ösregn. Antingen pratar vi om hur fantastiskt väder vi har eller så beklagar vi oss..

Snön uppe i Arjeplogsfjällen brukar tina bort i slutet av sommaren men jag tror att det ibland kan ligga kvar på topparna man ser från vägen om det är en kall sommar.. men det är rätt kul att köra genom fjällen den här tiden på året och se snö. När vi åkte till Norge i torsdags såg vi några som just kommit tillbaka ner till vägen med skotrarna, jag antar att man kan sicksacka sig efter snön uppåt mot fjällen.. folk är heltokiga här uppe :)

4U2 sa...

När jag var "ung" fick jag ett par otroligt fina röda gummistövlar av min man, jag älskade de för de var gjorda så de såg riktigt eleganta ut :) Tyvärr gick de sönder efter flitig användning och har aldrig hittat likadana :(

Tony sa...

Bra bilder, kort och gott.

Della sa...

Det var ena chicka små röda saker hon har på fötterna där. Undrar hur fräsch man är om fötterna efter att ha haft på sig sådana?
Tänkte också berätta att solen skiner (nästan i alla fall) nu på morgonen. :)

cat sa...

Vi har liknande väder som ni idag.
Tur att man alltid kan prata om vädret ;)
Kunde inte låta bli att göra en liten reflektion kring de fina röda stövletterna. Om det regnar riktigt rejält så lär det ju regna rätt ner i hennes stövlar med tanke på stor öppningen är.
Superfin bild på den lilla nyckelpigan. Spindeln dock! Men är den verkligen död? Tänk om den jagade den lilla pigan!

Stare Ström sa...

Äntligen några glada regnbilder! Sådana stövlar kan vi inte ha i vår risodling!

Ama de casa sa...

Wow! Vilka SNYGGA stövlar!!!
:-)

Gillar nyckelpigan också, men spindeln fick jag titta efter läääänge...
:-)

Monica sa...

Jag undrar om vi inte bevittnar ett mord, ser ut som om spindeln tagit en pippilångstrump.
Den är misstänk lik en korsspindel som man hört en massa ruskigheter om;-(
Dessa röda stövlar är blaha på mina skogspromenader, nä höga skaft mot fästingar och ormar gäller här.
Ha en bra dag;-)))

Pysselfarmor sa...

men idag har det varit fint väder :-)))

inte spindelfobi ja inget småkrypsfobi alls det vet du ju,men jag undrar ser du inte bladlössen? Det är de nyckelpigan är på väg till för att "mjölka"

Anonym sa...

Det finns (MINST) en fördel till med det dåliga vädret!
Jag har bråda dagar i butiken, folk "tröstshoppar", hehe...
Simma lugnt.

Benita sa...

Regn idag igen hos mig och svinkallt, men i morgon har dom lovat bättre väder :)

"Må f*n ta den som klagar över att det blir för varmt i sommar" ;)

Nyckelpigebilden är riktigt fin, spindeln låtsas jag inte se. :)

Bildgatan sa...

Jag var in och läste detta igår, skulle såklart kommentera men så vet jag inte vad som hände, kanske somnade jag med datorn i famnen och absolut inte på grund av att inlägget var sövande, utan något annat.

Förstår att du längtat efter temat men nu har väl ni också vackert väder.

Superfin bld på nyckelpigan, den gör verkligen bilden levande.

Ja ni stockholmare ska alltid vara eljest ... eller var det vi norrbottningar som var det. Nu har inte jag heller några gröna, men väl ett par svartvita. Lite fiiina i kanten ska ni allt vara, men snygga tycker jag de är och skulle absolut ...

Vi pratar verkligen om vädret, och skriver om det och aldrig verkar vi vara nöjda. Förstår att det blir en resa senare i höst.

Bildgatan sa...

Kom ihåg, ser ingen spindel. Jag har dålig syn och nu måste det även vara fel på linserna.

Nimzo sa...

Snyggt med röda gummistövlar. Det livar upp och gör en glad med färg och färgglada gummistövlar. Men så långa stövlar tror jag inte gör så mycket när det regnat så mycket som det gjort.
Men har man ett par tunna sockar så svettas man inte så mycket i dem. Hoppas även modet sprider sig till herrar. Fler män i gummistövlar!