måndag 25 juni 2012

Måndagstgema: ”Midsommarblommor” och Marit: ”Helgbilder”

Som ni vet bor jag i Täby norr om Stockholm. Under midsommarhelgen med undantag för Midsommarafton har det regnat kontinuerligt här, vilket har gjort att huvudstaden nu liknar den gröna ön - Irland ni vet, för där regnar det ju alltid.

Midsommarblommor
Den enda solbilden jag kunde uppbringa såg ni i lördags. Den enda midsommarblomman jag kan bjuda på är min lavendel som doftar ljuvligt och står på bordet på balkongen. Den behövdes förresten inte vattnas under helgen, då luftfuktigheten räckte gott och väl.

Vattniga helgbilder
På den här bilden ser ni en sjö eller en pöl med regnvatten. Inte speciellt upphetsande, då jag inte ens lyckades med att få med en enda regndroppe. Men djupet på den lokala sjön är ungefär 2,5 centimeter.

Bonusbilden som jag lägger upp tog jag faktiskt imorse vid Roslagstull i Stockholm, men den kunde likaväl har fotats i lördags eller igår. Ja det finns stockholmare som klär sig efter vädret. Men vi är inte många;-) För att den ska kvalificeras som bidrag så får ni ha lite fantasi och föreställa er att jag har haft en utökad långhelg;-)

Fler och betydligt vackrare midsommarblommor hittar ni säkert här.
Fler helgbilder finns här.

PS.Ingen fotboll ikväll. För att bota mina abstinensbesvär ska jag gå på bloggpromenad hos er alldeles strax i stället. DS.

20 kommentarer:

Bildgatan sa...

Hörde nyss på nyheterna, väderprognosen att Sthlm redan slagit rekord för juni vad gäller nederbörd.

Här har det öst ner hela dagen, igår fanns det några uppehåll och nu vet jag inte när det ska sluta -tror att det är ett litet uppehåll just nu men himlen är fortfarande regnblåsvart.

Har inte fotat idag =)

Lavendel då kan du få chansen att fota lite humlor, humlor tycker om lavendel. Det var en av anledningarna att jag satte sådana plantor, men nu går jag mest och funderar om de dör när det inte vill regna hemma (även om jag vill det just nu).

Ska nu sätta mig och fundera över helgbilden (eller bilderna)

Della sa...

Ungefär som här då. Fast lutar jag mig ut riktigt ordentligt just nu ser jag faktiskt lite blå himmel.

Monica sa...

Det duger gott med lavendel, ja snart har man väl simhud mellan tårna.
Men vill inte ha 30/35 grader heller;-( verkar inte finnas någon medelväg längre.

Freja sa...

Ohh, stövlar! det är mer än vad jag har, fast jag bor i myrarnas land... Lavendel, det ska jag försöka odla i det varma hörnet på min altan, så gott det kommer att lukta när jag söår mig ner under parasollet för att läsa en god bok....

Toril sa...

Kjempefine bilder du viser. Hos oss har vi hatt kjempefint vær noen dager, og det er kjempeherlig! Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke!:)

Susanne sa...

Hua va jag fryser när jag ser den sista bilden.

Olga T sa...

Lavendel är en skön blomma som luktar så lagom gott! På sista bilden finns det ju blommor på buskarna där framme.....men det var ju inte mycket fantasi som behövdes för att se det.. Undrar hur du tänkte?
P.S. Ja nu får det verkligen ha regnat över!!!

SoF sa...

Jag dööööör utan fotboll!! ;)

Nä, kanske inte men tråkigt är det.

Varma fullständigt-ösregn-hela-dagen-hälsningar!

anne sa...

Ja, nog regnar det alltid, men det är som det är med det, då får man anpassa sig; böcker, fika, museer, shopping, regniga promenader, barer... Det kommer inte gå någon nöd på oss även om regnadet håler i sig! :)

Marit Johansson sa...

Jag har ju hört att det är rekord på nederbörd på många håll i landet, idag när jag körde över gränsen hem till sverige möttes vi av regnskurar på fjället men här "nere" i arjeplog är det full sommar... ja i alla fall +16 och det är ju inte illa tycker jag.. :)

cat sa...

Ja fy tusan vilket skitväder vi dras med!
Själv klär jag mig oftast efter vädret. På västkusten är det nästan alltid lönlöst med paraply, så jag har investerat i en rejäl regnrock.

Jag är en mästare på att smyga mig fram till flugor, men det hjälper ju att kunna zooma lite också ;)

Ama de casa sa...

Vad konstig din lavendel ser ut... Är du säker på att det ÄR en lavendel? Mina brukar se helt annorlunda ut. ;-)

Det är inge fotboll ikväll heller, men imorgon - DÅ smäller det!
:-)

Benita sa...

Vi har haft ett helt underbart midsommarväder, men idag regnar det hela dagen.

Anonym sa...

I Jämtland var det alldels vackert väder. Skönt som omväxling till kyla och regn.

Annemor sa...

Takker for mandagen og helgen og vær.
Mormor på klagemuren

Susanne sa...

Tårarna rinner nedför mina kinder när jag läser denna blogg, den är så igenkännande. http://kullfall.blogspot.se/

llhertz sa...

Men lavendeln är ju härlig och midsommaraftonen var riktigt varm och solig. Scrollar snabbt förbi regnet och försöker tänka positivt ;)

Mona sa...

Åh, lavendel som är så underbart. Tänk vilka fräscha färger den får av regnet! Det är inte lätt att vara storstadsbo när det regnar. Helst ska man ju trippa fram i höga klackar och moderiktiga kläder. Regn passar liksom inte in i konceptet.

4U2 sa...

Hum, missade måndagstemat helt! :(
Nöjer mig i stället med dina bilder, alltid sevärda och annorlunda (jo, jag hann inte titta runt i måndags heller ). Det börjar gå utför med mänskligheten, ja, med mig alltså ;) ;) Blir mer och mer glömsk och plötsligt har jag tusen saker att göra :)

Elisabeth sa...

Då har vi haft bättre tur med vädret än vad ni haft, även om jag också hann att bli genomsur vid ett tillfälle. Sen hade vi regnkläder till hands. Ha dé!