söndag 24 juni 2012

Fototriss: ”Småkryp”

Helena som håller i Fototriss har valt ett absolut grymt och äckligt tema idag. Ett tema som jag avstått ifrån att delta i tidigare. Men så tänkte jag som så: alla med småkrypfobi som jag kanske är hjälpta av bilderna jag läger upp. Ni kanske bli botade rentav;-)

Boris the spider
Vi kan väl börja med Boris. Det är maken som har – eller rättare sagt hade – spindelfobi. Den botades med en liten spindel som följde med i ett paket med älgskitar från Tant Marit i julas. Han såg spindeln och döpte den spontant till Boris. Ni vill inte veta var den sitter just nu;-) Förresten är spindlar de enda småkrypen som jag gillar. De får gärna ha päls också.

Flugor
Flugor gör ingen förnär, de är bara irriterande. Men orörligt och med lite guldglans så är dom helt okej tycker jag;-)

Kackerlackor
Jag har ett speciellt förhållande till kackerlackor. Tycker att de är de äckligaste djur som finns. Tack vare mina extremt höga hysteriska skrik har vi kunnat byta många hotellrum till lyxsviter utomlands kan jag säga. Den här krabaten kommer aldrig att bota mitt hat mot kackerlackor. Men på min betong pusselbit så får den väl duga till dagens triss ändå tycker jag;-)

Fler småkryp hittar ni här.

35 kommentarer:

Jane sa...

Hu, gillar inte heller småkryp speciellt mycket (fast en del är riktigt vackra). Under stugan har jag spindlar som heter duga ... gigantiska! Brukar stoppa undan grillen där men funderar starkt på att flytta den, ryser varje gång jag måste ta fram den, brrrr.
Har bara sett en enda kackerlacka i mitt liv och det var i Spanien, den blev rätt platt under min sko :)

oumberligating sa...

Underbart, jag gillar alla typer av småkryp. Antingen de är i plast eller är verkliga!

Lilla Frun har en helt underbar fobi för fjärilar, helst riktigt tjocka och feta nattfjärilar.

Fast hon har en orsak till detta, för några år sedan var vi i Södra Danmark, en av de varmaste sommrarna rådde och vi hade altandörrarna mot havet öppna på natten. Vi satt och kvällsfikade vi 24.oo tiden, helt plötsligt kom det in ett tiotal, döskallesvärmare, de fick tupjuck inomhus bokstavligt, flög runt som skållade ollon och hela tiden krockade de med Lilla Frun som just denna sommar var extra orölig pga av ett flertal operationer.
Lilla Frun åt vid detta tillfälle en hel del hormonpreparat (medicinskt) en insektsforskare tror att kollitionerna har något att göra med det hon utsöndrade vid detta tillfälle, ingen krockade med mig eller de andra i rummet!
Fru Olofsson blev bokstavligen bombaderad av tumtjocka nattsvärmare.....så när det numera fladdrar till antingen på dagen eller natten så skriker hon så där kvinnligt gulligt så hennes hjälte, dvs jag, kan komma till undstättning!
Som sagt, fina bilder!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Hanna sa...

Håller med dig till fullo, småkryp är ingen höjdare. Du fick ju till fina bilder ändå. Bra träning för oss som inte gillar småkrypen!

Stare Ström sa...

Du kommer att uppskatta mitt inlägg där de tas död på en efter en! Dina tycks leva för evigt!

anemonen sa...

Trevlig triss med smådjur. Jag deltar inte den här veckan. Spindlar gillar jag inte och inte kackerlackor heller. Förstår dina skrik. (En fluga gör ingen sommar )I år har jag flugnät för fönster och dörrar och det är skönt.....ha det gott bland småkrypen.

Eva Trillian sa...

Cool triss med skön text! :)

cat sa...

Läckra små man-made kryp! De blev riktigt snygga mot betongpusslet.
Kackerlackor är verkligen vidriga. Som tur är har jag inte stött på någon irl.
Jag kommer köra på tema småkryp och blommor nu i veckan :)

Maria sa...

Vilken härlig triss!
Alla småkryp är inte trevliga.
Ha en fin sommar!

Anneli - A'la Foto sa...

Fint tolkad triss! Tänk om spindelfobi kan gå över bara av att ha en konstgjord bredvid sig hela tiden! Jag avskyr dem men tack vare fotograferingen har min fobi blivit mycket bättre, vilket jag är väldigt stolt över! :O))

Ha en fortsatt skön söndag och en trevlig sommar!

Charlotta sa...

Fin triss sammanhållen på en pusselbit. :)

Inga fobier här, därmed inte sagt att jag blir förtjust om någon kryper på mig...8-/

Pysselfarmor sa...

Ha ha tänkte på dig när jag fotograferade odjuren....min sambo vet vid det här laget att jag inte är rädd för kryp, men när jag bokstavligen kröp in i häggsnåret med mitt macroobjektiv ---- då gick han iväg ;-)) ??!!

Tänk om dina/era vore av lakrits då kunde ni äta upp dem och så är ni av med dem ...ja kanske ni inte heller gillar lakrits ?
Ha en bra söndagkväll trots alla småkryp runt om!

Cecilia Artista sa...

Ha ha, vilka sötnosar du visar!
Småkrypen hos mig tror jag trots allt att du gillar, i varje fall lite!

Violen sa...

Gillar ditt inlägg skarpt. Och tack för tipset om de höga skriken. :)

Tony sa...

Inte är jag förvånad över udda tolkningar :-)
Bra blev det dessutom!

Monica o Jacob sa...

Undrade just vad du skulle hitta på men det blev ju småkryp men i en stillsammare variant.
Spindlar är det enda som kan få mej att må smått illa faktiskt, som du och hundar;-)
Ha en skön söndagkväll;-)

Jess sa...

Allra bäst gillade jag betongpusselbiten!
Alla småkryp är äckliga! :)

Anonym sa...

Smidig lösning! och riktigt snygg uppställning... :)

Ama de casa sa...

Kom osökt att tänka på Roffe Bengtssons gamla sketch som var tämligen... invandrarfientlig.
- Vad är det som kroper?
- Ormet.

En sån skulle nog bara SD göra idag...

Pialotta sa...

Den där lilla guldflugan är riktigt söt, men de andra skippar jag... gillar inte heller vare sig spindlar eller andra småkryp.. tycker de är ruktigt obehagliga :( Du trissade som vanligt i din egen takt o fantasi.. härligt :)

Erik Semlan sa...

Det är säkert besvärligt, ja jobbigt att ha fobi för småkryp. Tur jag inte har sådana problem. Men inte brukar jag ta foton på olika småkryp. Då föredrar jag humlor, det händer att jag tar foton på dem!
Lustigt att du inte har några problem med spindlar. Klart roliga småkryp i plast, blev en annorlunda tolkning på trisstemat. Som det kan bli på olika teman när du tolkar, kul!
Vilken lustig tjock pusselbit de olika plastkrypen sitter på.
Undrar vad det är?
Så sant, flugor irriterar mest. Snyggt med guldvingarna. Men jag väljer Boris. :-)

Ama de casa sa...

sv: Klart jag såg hela Spanienmatchen! Nu vinner dom - igen!!!

(Fast alla verkar tro på Tyskland...)

Annemor sa...

Kakkerlakker ikke morsomme eller fine eller noe som heslt ...
Fin triss.
Mormor på muren

Freja sa...

Gillar nog just betongpusselbiten bäst i dina bilder. Och Boris sämst... När exakt är nu finalen, så jag kan kola och avge en glam- och glitterrapport?

Anonym sa...

Hahaha, min lilla (vidriga) Oskar fick ett nytt namn och blev kändis hos BP. Coolt!

Selma sa...

Dina småkryp verkar behagligt stillsamma.

4U2 sa...

Ha,ha,ha bra löst! Jag hittade inte ett enda kryp ... myggor har hittat mig hela kvällen då maken har alla fönster öppna men jag hinner inte ta bild på de och de myggor jag lyckats få tag i går inte att ... ja, går inte in på detaljer men det blir inget att visa ;) :)

Per-Anders sa...

Skönt ändå att endast behöva konfronteras med plastkryp. Här i Norrland har vi levande småkryp i buskarna.

Anders W sa...

Visst är det läckert med små fästingar, gråsuggor och så vidare. Men dina ligger ganska stilla ;-) Fast det är ju så du vill ha dem!

Bildgatan sa...

Hahaha ... trodde aldrig att du skulle vara med, med riktiga småkryp utan att du skulle hitta på något annat till ordet. Men här det ju nästan riktiga, ser i alla fall ut som de jag brukar fota. =)

Själv hade jag ingen tanke på att gå ut och fota idag, vädret har inte inbjudit till det om jag säger som så. Sedan försvinner alla de där när regnet kommer så det hade i alla fall varit meningslöst. Orkade inte plocka rån något arkiv, har haft annat för mig idag. Och nu ... är det spännande 0-0, du hör att till och med jag "tittar".

"Mitt" hotell hade vi en tanke om att sova över i på hemvägen, kanske. Beror på hur läget ser ut och när vi kommer att åka, åtminstone före 9-10 juli då jag ska jobba i Luleå.

Eftersom jag inte bestämt mig för vilket lag jag hejar på, är mycket kluven. Men förstår vilket lag du hejar på och då kan det gärna få vinna.

Ha en fortsatt bra söndagskväll.

llhertz sa...

Hua blir alldeles kall om ryggen tom av dina konstgjorda kryp. Men du går ju ut hårt med en spindel och sen är det kört!

Axart sa...

Det var en rolig lösning på problemet:)

AX

Mona sa...

Suveränt bidrag, Beate! Var har du fått tag på dessa? Måste säga att kackerlackan ser riktigt söt ut, vilket jag knappast sagt om den varit levande. Jag har faktiskt klappat en spindel en gång. Den var stor och hårig och därför kändes inte som en insekt. Annars HATAR jag småkryp! Jag har fått lite större fördragsamhet för dom tack vare fotograferingen. Men kommer dom in i lägenheten så åker dom ut fortare än kvickt eller så går dom en snar död till mötes. Katten och jag har en överenskommelse. När det kommer in en pappa långben slår jag ihjäl den och han äter upp den.

Olga T sa...

Funderade på hur du skulle lösa detta tema, men det gjorde du med bravur!
Kackerlackor är även mitt hatobjekt....huuu...
Men visste inte att man kan få byta rum. Får väl börja skrika högt då..;)
Själv satt jag i bil hela dagen igår och det blev inga småkryp alls.
Ses! :)

LissenTo sa...

Flugor gillar jag lite, bara för att jag tänker på sommaren när jag hör dom susa fram, oftas när jag dricker kaffe.

Hoppas veckan startar bra för dej, kram härifrån Norr

Rantamor sa...

Dom småkrypena hade tillåmed jag hunnit med att fota...

Hälsningar från en tjuvkopplad Rantamor...vad har jag fångat på himlen i Haparanda tror du ????