fredag 15 juni 2012

Tema Fredag: ”Spretig”


Som ni ser på bilden har den lokala ICA affären insett allvaret med Sveriges match ikväll mot England i Euro 2012 och bestämt sig för att heja på laget. Spretigare flagga får man leta efter, vilket betyder att bidraget till fredagstemat knäpptes klockan 17:15 idag. Check!
Och om ni vill ladda upp med den just återupptagna matchen Frankrike-Ukraina (en timmes avbrott på grund av världens mest surrealistiska åskväder i Donetsk) inför Sveriges drabbning senare ikväll kan jag rekommendera delar av min lunch på Restaurang Station idag: tre mini brödskivor med hemlagad färskost med basilika. Ett litet spretigt och ojämnt pålägg kanske men ack så naggande god. Varsågoda!

Euro 2012
Efter gårdagskvällens match Spanien-Irland (4-0) ligger Italien lika pyrt till som Holland. Förutom fyra mål minns jag dessa underbara irländska fans. De fortsatte sjunga för sitt lag trots att det låg under med 4-0. Jag fick gåshud... Kan ni tänka er, över 20 000 irländare på läktaren i Gdansk!
Nu vet jag inte hur många supporters som kommer att följa Sverige i Kiev ikväll, men laget lär nog behöva varenda en. Nu börjar jag ladda upp för en svensk skrällseger mot England.

Fler spretiga bidrag hittar ni här.

19 kommentarer:

Stare Ström sa...

Ja man får väl inte ge upp så lätt? Med spretiga flaggor och goda mackor kommer det så klart att gå vägen!

SoF sa...

Heja alla irländska fans!
Underbara.

Skrällseger för Sverige verkar svårt...möjligtvis oavgjort.

Synd att inte Hamrén ställde upp det här laget mot Ukraina - tror det hade gått bättre då, och så hade vi haft ett bättre utgångsläge i dagens match.

Varma hälsningar!

Annemor sa...

Heia Sverige.
Kos deg med fotballen.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2012/06/15/fredag-og-tema-og-slikt/

Olga T sa...

Vilket ös det varit på arenan när Irland spelat. Man har verkligen märkt det! Ja nu halvlek och 0-1.......jag är oroad.

Hörni sa...

Jaaaaaaaaaa, Sverige gjorde mål precis när jag läser ditt inlägg! Heja heja! :D

Hörni sa...

Sv: Jättetråkigt. :( Men vi överlever, jag lovar. :)

Janne sa...

Men hur var den banderollen tryckt? alla andra texter är ju bakvända, ja jag vet att jag ofta kollar detaljer.
PS för övrigt en alltid underbar blogg.

llhertz sa...

Skickligt hittat! Jag måste säga att ögon och skalle har du med dig som kan gå ut och hitta den perfekt spretig flaggan till dagens event som av en händelse :)).
Till och med jag blev hängande framför matchen ikväll. Spännande och som den svikare jag är blev jag inte alls ledsen när England vann. Fast nu har jag hamnat i onåd här hemma och ska försöka mäkla fred ;)

Monica sa...

Din spretiga lunch ser riktigt mumsig ut.
Ja så gick luften ur Sverige, nu blir det att hålla på Danmark.
Ha en skön lördag;-)

Anonym sa...

Det gick visst inte så bra. Men mackorna ser goda ut.

cat sa...

Återigen får jag beklaga den svidande förlusten.
De små mackorna ser goda ut :)

Marit Johansson sa...

Dom där brödbitarna ser jäkligt goda ut!
Och grattis på dig föresten, ser att du vunnit en mopp hos Monstermalla :)

Ama de casa sa...

Tyvärr... Men Spanien är ju kvar med flaggan i topp (ännu i alla fall)
:-)

Guldkryckan sa...

Såg ju smaskens ut det där...fast matchen där var ju inte så väldigt smaskens...där sa det bara "smack" så var det över för denna gång...men så kan de gå :)

Ha de gött BP

Pumita sa...

Starkt av de irländska fansen! Jo, kan du tänka dig, jag såg faktiskt dem på tv och jag såg halva Sverige-matchen också, iaf med ena ögat. ;) Har du torkat tårarna nu? Eller du kanske håller på UK också, så det var en win-win match för dig? :)

Jah Hollis sa...

Man skulle väl kunna säga att det svenska lagets insatser så här långt varit minst sagt spretiga. Tycker det var märkligt att de inte kunde koppla greppet på England när de ledde med 1–0. :-P

Mona sa...

Jag tittar inte så ofta på fotboll, men när jag gör det så förlorar Sverige alltid. Kanske är det mitt fel att det gick som det gick? En bra och spännande match var det i alla fall och Sverige gjorde så gott dom kunde.

Bildgatan sa...

Ja att Ica hänger på trenden att heja har jag förstått när jag sett deras reklam på TV. Dina minimackor ser supergoda ut, jag älskar röror.

Det där med fotbollen lämnar jag därhän nu när jag är sen och vet fortfarande inte riktigt hur det gått i de flesta matcherna. Förutom att jag nyss såg tabellen i TV och vet att Holland har kört.

Elisabeth sa...

Jag följer ju inte matcherna, men har hört resultat. kunde varit bättre. Mackorna ser goda ut. Ha dé!