lördag 26 april 2008

Nallar på Stockholms Auktionsverk

Magasin 5, en K-märkt industribyggnad i Frihamnen i Stockholm huserar förutom Brukadesign (världens besvikelse) även Stockholms Auktionsverk. Visste inte ens att verket fanns på den adresen, hade bara sett deras flagga vaja på Nybrogatan.
Då besöket på Brukadesin resulterade i noll spenderade kronor så passade vi på att kolla in Auktionsverket.

En annan värld
Två trappor upp och man befinner sig i en annan värld, typ 100 år tillbaks i tiden, bortsett från caféet som serverade utmärkta mackor och suveränt kaffe à la 2008.
Massvis med målningar på väggen och lika många mattor på golvet, möbler, glas och skulpturer dock ingenting i mångmiljonklassen...

Nallar
Auktionsverket har också en speciell avdelning för leksaker där allt från naller, "avhuggna" porslinhuvuden från dockor och härliga Märklin tåg fanns. När vi tittade på nallemontern tänkte jag på mina två naller som jag faktiskt har sparat i alla dessa år. Mycker ovanligt för mig, då jag har en tendens att slänga allt som inte använts på två år.

Älskad eller inte?
Har alltid hävdat att gamla leksaker som ser oanvända ut aldrig har älskats av barnet. Om ni kolla bilden så ser ni en mycket älskad och nött "Cornelius" samt en sprillans ny "Angelica". Då jag var för liten att döpa mina nallar utgår jag ifrån att min mamma gjorde det åt mig.
Med priserna på nallerna i Auktionsverkets monter i färskt minne så kan jag konstatera att Cornelius inte är värd många kronor, däremot skulle Angelica lätt dra in 4 000 - 5 000 kronor.

Lite Steiff
Nästa monter - en inte speciellt utfylld sådan - visade Steiff leksaker. Ja, ja, min lilla Mecki och min igelkott är väl värda 4 000 kronor till (tillsammans).
Självklart behåller jag mina "dyrgripar", väl inpackade i påsar. Ska definitivt inte sälja dem förrän jag fyller 90 och dra runt med rullstolen på hemmet!!!
Och imorgon ska jag gräva fram ett "avhuggat" porslinhuvud samt en mini-porslindocka från ett dockskåp som tillhörde min mamma. De fanns massvis med sådana på Auktionsverket också.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ta med dej nallarna till hemmet så tar jag med mej halsdukar så vi kan värma oss i kylan.
För vi bor väl tillsammans då, eller hur.
Puss MrsBettan