onsdag 23 april 2008

73:an och tåg

Måste bara spy lite galla över 73:ans buss ... igen. Vet inte om den linjen har en speciell förbannelse över sig eller någon slags sjukdom (slutstation är ju Karoliska sjukhuset). Säkert är dock att den bussen har sin egen tidtabell... eller rättare sagt den har ingen tabell alls.

16:38 - ingen buss
16:48 - ingen buss
16:58 - fortfarande ingen buss

SLs resegaranti
Då bestämde sig min kollega Thord och jag för att promenera hela vägen från Norrtullsgaten till Östra station, vilket tog 25 minuter i strålande solsken. Dessutom kunde vi "njuta" av Valhallavägens avgasdofter och dammoln. Stackars människor som bor där!!!
Inte ens när vi var framme vid Tekniska Högskolan hade en 73:a passerat oss.
Ett tag funderade vi på att utnyttja SLs resegaranti och helt enkelt ta taxi men utgick ifrån att den garantin skulle troligen fungera precis som 73:ans tidtabell och vi skulle nog aldrig se skymten av några pengar.

Roslagsbanan och tåg
Upp till den 1 november 2006 hade jag precis samma känslor för Roslagsbanan som jag har för 73:an idag. Men sedan den dagen har mitt "hat" gått över till "kärlek". Vet inte om ni kommer ihåg den 1 november 2006 då hela Stockholm stod still efter klocken 17 på grund av snö och halt väglag. Det tog folk upp till åtta timmar att köra 15 kilometer.
Roslagsbanan däremot "puffade" på enligt tidtabell - konst(igt) nog - och jag var hemma på cirka en timme. Roslagbanan är ju inget "riktigt" tåg dock. Kolla bjässarna ovan. "Train spotting" görs nog bäst i USA och Kanada!

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Tänk på att du ska ju inte jobba så många år till. Tänk på mej som är hemma och sussar så gott på morron när du är iväg till jobbet. ****Fy sjutton vad skönt jag har det.
Kramar MrsBettan

Anonym sa...

I det läget är jag jätteglad att jag slipper åka kommunalt.
Dessutom kan jag inte åka kommunalt så ofta.

Tur att det var fint väder.

Kram