lördag 19 april 2008

Kol och aska

När jag (äntligen) såg dagens ljus vid kl 10:30 imorse tänkte jag att SMHI hade "gissat" fel igen. De lovade sol men det var ju gråmuligt, med andra ord ingen incentive att palla sig upp ur sängen direkt.

Bergendal
Var vid Bergendal Meetings (där samlingsutställningen av alla konstnärer som deltar i Sollentuna konstrunda ägde rum) vid kl 12:00 och åkte därifrån 15 minuter senare. En mycket kort konstrunda för min del alltså. Varför? Utställningen var en stor besvikelse då jag inte hittade nå't riktigt tilltalande. Var nog inte ensam om den uppfattningen. Jättemycket folk gick runt i konferensanläggningen men det hördes inte ett enda "Woooww!" eller "Titta!".

Endast 17 av 40 konstnärer har en hemsida
Det konst(iga) med denna konstrunda var också att endast 17 av 40 konstnärer har en hemsida. Hallo, det är år 2008!!! Så man kan inte ens titta på deras verk innan man beslutar sig för att åka mellan fem till 10 mil. Trist!!!

Jörgen Martinsson
Ett lysande undantag är Jörgen Martinsson född i oktober 1935 (!!!). Han är alltså 72 år gammal. Han var smart nog att låta någon göra en mycket proffsig sajt åt honom! Kolla! Dessutom har han lyckats med att leva på sin konst i hela sitt liv (Stort Grattis!!!). Vad gör han då... Jo, han gör tavlor av kol och aska.

För dyrt - tyvärr
Jag vet att det låter kusligt men jag har faktiskt pratat med Jörgen för ett par månader sedan då jag försökte få honom att ställa ut på mitt jobb (jag misslyckades p g a priset). Det var fascinerande att bara lyssna på vad han hade att berätta om sin teknik. Tyvärr är hans tavlor dyra - och med dyr menar jag alldeles för många nollor bakom ettan eller tvåan, vilket gjorde att han inte "kvalade" in på mitt jobb där vi har en intagningsgräns på 5 000 kronor.
Men han var dagens behållning!!!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Så tråkigt att det inte var något att hänga i granen, som man brukar säga. Hade inte du med din konst också ?
Kram
MrsBettan