tisdag 8 april 2008

"Konst i Roslagen" från MC-garaget?

Lovade ju igår att berätta hur det gick för mig, Matilda och Johan vid den jurybedömda uttagningen på Karby Gård idag. Om man inte har en egen ateljé så får man alltså vara med på Gårdens samlingsutställning som ingår i Konst i Roslagen.
Juryn (4 personer) bestod av idel celebriteter (inom konstvärlden) fick jag veta, bland annat Lars A Persson och Christian Beijer. (Inte visste lilla okunniga jag vem de var, men ändå...)

Grattis Johan
Detta hjälpte dock föga, då Matilda och jag ratades medan Johan Cavalli blev antagen.
Ett stort och hjärtligt GRATTIS!! Johan är en mycket duktig konstnär och lär nog bli mera känd framöver. Ska berätta nyheten på mitt jobb imorgon och de lär nog bli mycket nöjda med tanke på att företaget köpte tre av hans tavlor. Kolla ovan och njut. (Fotograf: Thord Sköldekrans)

Juryns motivering
Jag tar chansen/risken att publicera juryns uttalande på min blogg:
- Det var en intressant materialblandning
- Ramerna hamnade i fokus
- Hyllningen av samtida skräp är intressant men bör kanske förtydligas
- Fokusera mer på den skulpturala estetiken


Kommentar till motiveringen
1. Håller med, materialblandningen är intressant, skulle nästan kalla den för originell faktiskt.
2. Ramerna är en del av konstverket (helheten: 60% innehåll, 40% ram).
3. Vet inte om man kan titulera blänkande hårddiskar och CDn med mera för skräp, men om skräpet är intressant så bör det definitivt förtydligas. Är det någon som har ett förslag om hur?
4. Fokus* = ställa in, inrikta, ställa i blickpunkten
skulptur* = bildhuggarkonst/-verk
estetik* = vetenskapen om det sköna
* enligt Svenska Akademins ordlista

Nya grepp
Jag riktar in mig på att ta en yxa eller annat lämpligt verktyg, huggar sönder hårddiskarna (det görs redan hos Ragn Sells för att förstöra all information) och lämnar in resultatet (utan ram så klart) antingen till Skönhetsrådet eller till Kungliga Vetenskapsakademin.
Vad säger ni?!!!

Konst i Roslagen
Funderar på att låta min man(!!!) städa och måla vårt MC-garage och ställa ut mina datortavlor där under "Konst i Roslagen". Dessutom lovar jag att totalt strunta i de "nya greppen" ovan.

Inga kommentarer: