lördag 12 april 2008

Konsten att misslyckas med och på en trädgårdsmässa

Gamla hederliga Trädgårdsmässen i Älvsjö finns inte mer. Inte nog med att den har bytt namn till "Nordiska Trädgårdar" (utan nordiska inslag fast med hollänska), den har också krympt från tre till en och en halv hall. Tråkigt med tanke på att den kostar fortfarande 130:- SEK i inträde.

Örter och kryddor
Då vi älskar kryddor i matlagningen samt deras härliga dofter på vår balkong under sommaren (de står på fönsterbrädet i vardagsrummet under vintern) hade jag ställt in GPS:en på Viktoriahallen på Stockholmsmässan. Där fanns alltid de speciella odlarsällskapen med mycket kunnig personal och massvis med udda kryddor till försäljning. I år var hallen "ockuperat" av Psykoterapimässan. Herregud!!!

Ett stort misslyckande av arrangören att krympa denna fina tradionella mässa. Även B-hallen var "halverad" och samma utställare som sålde sina tulpanknölar där fanns även i A-hallen. Denna hall dominerades annars av olika - mera eller mindre - äckliga sätt att bli av med mördarsniglar samt otympliga frigolitkrukor som låtsades vara gjorda av sten och kostade en förmögenhet.

Två montrar med örter och kryddor
Undangömd i den mörkaste delen hittade jag äntligen två montrar med örter och kryddor. Inga spännande smaker alls - typ Shizo - utan vanliga "tre-för-hundra" kryddor - typ persilja, basilika med mera. Tyckte jag förtjänade en beöning och kånkade hem ett antal - som helgardering i fall mina nyligen sådda frön inte utvecklar sig enligt fröpåsen...
Jag tycker att det inte är värt besväret att åka till Trädgårdsmässan i år. Vill ni har lite smakprov på härliga "blommiga" vårtecken kolla istället in min kompis Berits fina bilder på hennes blogg. Mycket bättre och billigare!!!

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Tack för att du gillar mina små bilder från trädgården. Vad tråkigt med att Trädgårdsmässan har blivit så som du skrev. Tur är väl att vi inte åkt dit. Monia och Kjell undrade om vi inte tillsammans kunde åka dit men hr P har inte tid så vi har struntat i det. Vi missar tydligen ingenting. Dessutom sparar vi då 520 kr tillsammans.
Kramar MrsBettan

Anonym sa...

Det där med halvering av mässan känner jag igen.
Det var samma sak när vi var på senaste hundmässan.
Skittråkigt tycker vi då det brukar finnas så mycket roligt att handla och jag kom bara hem med en sketen boll till killarna.

Kram