lördag 5 april 2008

Maffig konst

Ikeas ram "Maffig" måste vara Sveriges mest sålda ram inte bara till vanliga hushåll utan också till konstnärer.
Gjorde en snabb sväng förbi Överby Gård idag, klev upp på övervåningen och la märke till nå't litet färgstarkt blänkande på fönsterbrädet... och den lilla tavlan - maffigt inramad - bytte ägare direkt.
Har aldrig sett något liknade. Vet inte ens om den är målad eller sprutmålad på glas eller om det är en annan teknik som konstnären använde men den tavlan måste jag bara ha. Storlek utan ram 10cm x 10 cm.

Trivs på fönsterbräde
Konst(igt): köpte ingenting under utställningen på jobbet men tror att det var meningen för "min" lilla tavla väntade på mig under Överby Gårds tak. Hoppas ni gillar den. Den ska troligen sitta på fönsterbrädet på mitt jobb, då den behöver solen eller en lampa som lyser på den bakifrån. Dessutom tror jag att den trivs intill ett fönster.

Ett minne
När jag impulsköpte (impulsköp är bäst!) den lilla tavlan mindes jag mitt första konst(iga)impulsköp:
Det var 1976 på Leopoldsgatan i Münchens stadsdel Schwabing, där konstnärer ställer ut sina verk varje kväll på gräsmattan längs gatan, vilket det förresten gör än idag. En kväll lade jag märkte till nå't stort färgstarkt blänkande på gräset. Det blev kärlek vid första ögonkastet då också. Det är alltså 32 år sedan jag köpte min första äkta tavla.

Boxler
Tavlan som är 80 cm x 80 cm och gjort av bladkoppar, -guld, -silver och andra material har hängt mer hela vägen och jag/vi älskar den fortfarande. I mina ögon är den tidslös och mycket speciell. Har googlat konstnären "Boxler" många gånger utan att få träff så jag tror att han inte blev en kändis, men vad gör det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kan du läsa om min hemlis på min blogg !
Håll i dig och bli inte chokad !

Puss och kram !

BP sa...

Chockad, nej då... Knappt förvånad..
Hos dig händer det ju alltid nå't. Kolla kommentar på dina bloggar.
Kram
/7Beate