fredag 18 april 2008

Konsten att få fotboll att likna en blomma

T&D är en av två lokaltidningar i Täby Danderyd. Niclas Kindvall (son till Ove Kindvall och lik sin pappa förre detta fotbollspelare) är reporter där och skriver mest om sport. I dag var det hans tur att skriva krönikan också och den var faktiskt så bra att jag tar upp den här.

Fotbollsmorsa
Niclas berättar att han hade träffat en fotbollsmorsa på lunchen som förklarat för honom hur hennes 10-åriga dotters nya tränare hade utvecklat lagets spel på bara några veckor. Och så här gick det till:
- I försvaret ska vi vara en knopp. Kompakta. Täta.
- Och i anfallsspelet som en utslagen blomma.

På pricken
Poetisk och lättförståelig och precis på pricken, skriver Niclas. Tänk att få ha en tränare som behärskar både språket och taktiken.

Fredagsgodis
Eftersom det är fredag så tänkte jag bjuda på lite godis i form av några av mina absoluta favotavlor (mina egna alltså). Samtidigt vill jag tipsa om Sollentuna konstronda som går av stapeln imorgon och på söndag.
Om man är lat - som jag - och inte orkar köra runt till alla 40 konstnärer så rekommenderar jag att åka till Bergendal Meetings, där en samlingsutställning med smakprover från alla deltagande konstnärer finns. Det ska ju bli fint väder till helgen så varför inte kombinera konstrundan med en promenadditto runt Edsviken.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Vad har du i tavla 3 uppifrån. Den ser helhäftig ut.
Kramar
MrsBettan