onsdag 20 februari 2008

Överraskning väntar

Imorgon är det dags för upphängning och installation av våra konstverk på Överby Gård i Rotebro.
Vi är ju fyra konstnärer som under tre veckor ska visa våra alster under temat "Konst med återvunnet material": Eva Rittsel (glas), Margareta täxas Johansson (Skrot & Korn), John Vequist (trä & plast), och jag Datorkonst.
Mig vetande är det som mest två konstnärer som får hyra lokalerna så nu är det dubbelt upp. Har ingen aning om hur många verk som får plats på Överby Gård men jag undrar om inte utställningskommittén kommer att få en överraskning imorgon.
Enligt mejl-korrespondensen oss emellan är det nämligen som så att Margareta har 24, Eva 35 och jag 42 verk. John har varit lite undvikande med svaret och skrev:
- Jag har så mycket så jag lastar bilen full, sedan får vi se. Spännande!!??
Dumt nog har jag åtagit mig att göra vår gemensamma prislista så det blir att plita in en massa siffror imorgon kväll också. Varning: jag är siffer-dyslektiker ;-)...

Transport i kassar
Det tog mig några år att komma på ett bra sätt att transportera mina tavlor. I början använde jag wellpappbrickor. Tänkte om de var tillräckligt robusta för att rymma 12 bag-in-boxes så borde de också vara lämpade för mina tavlor. Problemet var bara att de hade fel dimension (för kort eller för lång beroende på hur man ser på saken), de var svåra att få in i bakluckan på bilen, dessutom var det ingen fröjd att bära dem.
Så jag provade alla möjliga kassar inklusive Ikeas. Ingen lämpade sig för mina tavlor eller rättare sagt mina tavlor passade inte in påsarna. Räddningen blev etableringen av lågpriskedjan Lidl i Täby. Jag ska inte göra reklam för butiken (förutom att min man älskar deras tyska korvar, Edam ost och Tortilla chips och jag den färska apelsinjuicen som ger God Morgon juice en bra match) men deras kassar är oslagbara för mina tavlor.
De har rätt höjd, bredd och djup. De är robusta, lätt att bära och ser definitivt inte coola ut. Att gå med dem på Stureplan i Stockholm kan härmed varmt rekommenderas - man skjiler sig definitivt från bratsen om man säger så.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Men Beate,
Köra Lidl-kassar !! Det måste väl var bättre att frakta tavlorna i Ikea-lådor. Det finns en otrolig mängd med Ikea-lådor som man viker ihop själv. Vi har använt dessa nu när vi packade in alla grejer från köket. Det finna alla möjliga varianter av lådor, helbra. Lycka förresten till med utställningen.
Kram från MrsBettan