fredag 22 februari 2008

Containerråttor återvinner på riktigt

Förutom att vi har jättefina och nyrenoverade kontorslokaler på mitt jobb här i Stockholm så finns det också ett underbart soprum i källaren. Snyggt och prydligt uppställda containervagnar står längs väggarna och väntar på att bli fyllda med allt från hushållsavfall till flaskor, tidningar, plast och viktigast av allt datorer och tillbehör.

Äkta återvinning
Två containrar att ta reda på alltså, två gånger i månaden. Bäst att passa på innan de töms på måndag. Den här gången var det dock inte jag som tog initiativet utan Radde från IT. Radde gillar min datorkonst - som tur är och jag har fått många "specialare" av honom som annars hade åkt ned till källaren.
Idag var det en sådan mycket tidig julafton igen: Vi hittade nämligen en SPARC server/workstation. SPARC betyder Scalable Processor ARChitecture, en RISC mikroprocessor arkitektur som Sun Microsystems är "upphovsman" till.

Alla delar är inte bara otroligt snygga, det är hur lätt som helst att få loss dem också. Knappt att man behöver en skruvmejsel. Sun kallar det för eko-system och det innefattar ergonomiskt, enkelt och snabbt också. Det är egentligen bara Macintosh som är snäppet värre, d v s bättre på dom punkterna.
Kolla bilderna och vänta på att delarna blir konst så småningom.

3 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Dt ser helhäftigt ut - måste bli snygga tavlor.
MrsBettan

Anonym sa...

Bilderna är helt suveräna !
Men jag föstår fortfarande inte varför du inte har samma blodd som vi ?! Ha, ha !

Nu kan du räkna med att jag lägger in dig som en länk på min bloggsida och kommer att gå in dagligen att läsa och skriva KOMMENTARER så nu vill jag ha lite mer kommentarer ifrån dig också! Ha, ha !

OBS ! lägger in mig som en anonym idag då jag inte orkar fixa ett konto nu. Tror nämligen jag redan har ett.

Nettan - you know who

Förresten - fick du tidnigen häromdan ?

Anonym sa...

Glömde ju en sak :

Läs mitt inlägg om !Buzzador" !!

Nettan