torsdag 21 februari 2008

Fin men mör

Hängningen och uppställningen på Överby Gård gick kanooooon idag. Det blev jättefint. Själv är jag mör - minst sagt... fysiskt arbete mellan 10:00 och 16:00 är man ju inte så van vid. Så ansträngande var det ju egentligen inte men jämfört med åtta timmar på en stol framför skärmen så...
114 alster finns nu på plats i galleriet. Måste säga att jag är oerhört imponerad över Margaretas, Johns och Evas uppfinnarrikedom: Det finns liksom inga gränser för vad man kan göra med skrot när man tittar på deras verk. Sensationellt helt enkelt! Om ni inte tror mig så är det bara att komma till vernissagen på lördag mellan kl 12 och 16.

Visst blev det en överraskning för Rut och Els-Marie från Överby Gårds utställningskommitté: 114 hängningar hade de inte gjort förut. Tjejerna verkligen gillade våra verk och hade en skarp blick för vad som är snyggt och inte så bra när man hänger konst. Man lär sig så länge man lever, och tur är väl det äger jag bara.

Dessutom hade Överby gjort PR för oss i På Gång i DN. I lokaltidningen Mitt i Sollentuna hade de satt in två verk från oss återvinningskonstnärer. Schysst... eller också händer det kanske inte så mycket just den här helgen i kommunen... Men tacksamma är vi, jag lovar.
Kolla bilderna som publicerades: Johns underbara rådjur gjort av en skridsko och Margaretas "A finer edge".

Förresten... ni som har en trädgård... Margareta - eller täxas som många kallar henne - erbjuder också världens ballaste stolpskott. VDn på mitt jobb köpte ett sådant ifjol och tog det till "Farmen" - stugan på landet fast modell XXL - i Värmland och han, hans fru samt grannarna älskar det. Titta bara, så får ni se!!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Som vanligt leder du ligan med antal konstverk som jag kan räkna ut !! Hur sjutton honner du med allt egentligen !! En annan hinner ju knappt städa klart här inför helgen. Lycka till med försäljningen - jag tror att det kommer att gå skitbra.
MrsBettan