söndag 24 februari 2008

Utställningar med Motoko

Som ni vet så har jag ju hållit på med min konst sedan 1997 och varit med i "Konst i Täby Centrum" varje februari sedan dess... 12 gånger alltså. Så det är kanske på tiden att berätta om Motoko, min konstnärskompis. Motoko skulle nog aldrig ta ordet "kompis" i sin mun utan skulle säga "väninna" eller "bekant" istället. Så ni får välja.
Känner henne sedan 1994 då jag tog min första lektion i japanska språket på mitt dåvarande jobb. De blev totalt 10 terminer tills jag gav upp. Idag minns jag bara en fras: Eki wa doku desu ka? och det betyder "Var ligger centralstationen". En bra mening att känna till om man reser, eller hur?!
Motoko målar japanska oljemålningar i miniatyr, d v s hennes tavlor har ungefär samma storlek som mina. Det föll sig naturligt att dela monter med henne för att fylla ut ytan. Ända sedan början är det jag som betalar avgiften för montern till Täby Centrums Företagarförening, in gengäld tar Motoko med sig en "bento", en matlåda med allehanda japansk husmanskost. Ett utmärkt "byte" kan jag säga.

Då hon ofta importerar sina ingredienser direkt från syrran i Tokyo så blir det dessutom alltid lite små gåvor till mig: grönt te, olka salta tesorter (jo då, de finns i Japan), snacks, alger och riskorn (ungefär som smular av riskakor fast mycket mindre) och mycket annat gott. Och dessa saker är inslagna på japanskt vis, d v s de är rena konstverk som man egentligen inte vill öppna.
Det är också roligt att Motoko alltid hänger sina tavlor till höger och jag mina till vänster ... och det trots att vi är båda högerhänta.
Njut av Motokos fina färgglada oljemålningar, det gör jag varje år den första helgen i februari.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Motokos tavlor är jättesöta !
Jag kan tänka mig hur lång tid det kan ta och göra en då det är så mycket små små detaljer som hon har med.

Kramiz

Mrs Bettan sa...

Ställer inte Motoko ut sina tavlor på andra platser än i Täby ? Sen måste ju ni ta och ändra på er, Motoko till höger och du till vänster, prova nästa gång, hon kanske helt kommer av sej.
MrsBettan

Mrs Bettan sa...

Ja men, nu blev det ju fel i alla fall, vänster för Motoko och höger för dej alltså.
Börjar tydligen bli gaggig.
MrsBettan