tisdag 12 februari 2008

Konstig mall eller mallig konst

Det kan man ju fråga sig med tanke på bloggens mall. Den tog ett tag att få ordning på. Bättre går det med min mallig konst som jag började med 1997.
Som vanligt var det en slump - slumpen hette Anders, VD på företaget där jag jobbade. En dag tröttnade han på alla gamla dataracks som stod strategiskt placerade i kontorslandskapet. De nya hade varit i drift i månader, men ingen frivillig hade offrat sig att ta hand om de gamla. När han annonserade att den/dem som byggde ned allt och separerade "agnarna från vetet" fick behålla allt var det ju liksom ingen tvekan i mitt fall och jag assisterades av en 16-årig praktikant. Vi var klara kl 2:00 på natten, delade broderligt på "vetet" och packade in allt i min dåvarande bil - en liten Citroen AX. Det blev några turer Järfälla-Upplands-Väsby-Täby om man säger så.

Min nya hobby var född.
Har aldrig varit speciellt tekniskt begåvat och ordet tålamod kan jag bara stava till så de första datorerna öppnades med brutalt våld. Här pratar vi om 386:or och 486:or alltså.

När väl den första PCn var slaktad så insåg jag ju snabbt att det egentligen inte fanns så värst mycket användbart i den. Men det som fanns var vackert: processor, kylfläns, spolar och hårddisk.
Från och med den dagen fick min man rädda sina egna hårddiskar! "Please don't kill me and chop me into bits like you did to my mother!" (se bilden)
Nu vet ni hur det började 1997, 11 år sedan. 10 år kvar att berätta om alltså.
Vi ses imorgon!