fredag 15 februari 2008

91 olika släkten råttor

Enligt Svenska Djurskyddsföreningen finns det inom familjen råttdjur 90 olika släkten, bland annat bruna råttan, svarta råttan och husmusen ...åsså jag då - containerråttan, 91 arter alltså.
Nu är jag ju ingen vanlig gnagare precis. Jag söker mig inte till sopor i närheten av restauranger - gillar överhuvudtaget inte matrester, jag kan inte gnaga mig genom provplattor på laboratorier och jag mumsar inte på nykläckta kycklingar.
Jag söker mig istället till en återvinningscentral där jag mer än gärna letar efter rester - datorrester. Jag har inga problem med att gnaga mig igenom otaliga containrar med allahanda dataskrot och visst jag mumsar på fyra till fem välfyllda kassar med varierande innehåll.
Om ni böjar undra ... jag har fått tillstånd av självaste VDn och självklart har jag gjort en utsmyckningsutställníng i deras konferenslokal som tack för allt stöd.
Det känns lite speciellt att utgöra släkt 91 - containerråttan - och den har förresten inte förökat sig sedan 1997. Jag är själv, jag är min egen släkt. Coolt! Det känns helt underbart att glida ned i en container fylld med kretskort, en annan full med processorer och en tredje med gamla CD spelare. Och med att glida menar jag kana ned tills man landar med fötterna först på en hög av kretskort. Sedan är det bara att sätta igång med gnagandet, det vill säga urvalet av lämpliga objekt som snart ska bli konst.
Den enda svårigheten containerråttan måste överkomma är att kliva ur containern igen. Det kan vara ganska så halt och det är ju alltid lättare att komma ned, eller hur!?

Inga kommentarer: