tisdag 26 oktober 2021

Weekly photo challenge: Vecka 43 – ”Överraska”

Överraska kan ha en mängd mera eller mindre oväntade synonymer enligt synonymer.se. Det jag kan säga direkt är att jag är inget fan av överraskningar, typ fester, presenter eller andra events som jag inte räknat med. Däremot kan jag ju självklart bli förvånad över en del saker. Enjoy!

Att Postnord nyligen börjat med att dela ut posten varannan vardag i norra Stockholm har jag ju berättat om här. När posten delades ut dagligen kom den tidigast klockan 13 och senast klockan 16. Så gissa att jag blev förvånad att posten nuförtiden delas ut senast klockan 11.

newbie är ett riktigt coolt märke för barnkläder, där färgerna rosa och ljusblått knappt förekommer. Tackar för det;-). Jag var helt säker på att det var Lindex som ägde märket. Det kom väldigt oväntat när Gerd korrigerade mitt antagande och berättade att det är KappAhls ”barnmärke”. Stort tack för den rättelsen tjejen!

Att Queen Elizabeth från England har en väldigt ”konstig” klädsmak kan ju inte ha undgått någon. Ibland ser hon ut som en kyckling i knallgula dräkter. Det finns nog knappast en skrikande färg kvar som hon inte har haft på sig. Men att hon skulle dyka upp med en dräkt i min favo färg – orange häromdagen kom som en stor överraskning.

Kan inte nog lovorda ”sjukhusmaten" på NKS. Kvalitén på rätterna var förbluffande hög. På bilden ser ni en kall rätt – långbakad fläskkarré med grillad potatissallad och rostad majskräm. Å det var hur lätt som helst att peta bord burkmajskornen;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera överraskande bidrag hittar ni här.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag har överraskat lagt märke till att posten anlänt långt före kl 14, som var före pandemin. Och ff varje dag.
Queen Elizabeth har ju en gammaldags stilig klädsel och hennes färger är ju fräcka!
Jag bor granne med KappAhl, så där härjar jag oftare än andra klädbutiker normalt. Tusen tack för länken! Men min nyföddhetspresent till Noah kom från H&M - de har fina bebiskläder.
Trevligt att du fick god mat på NKS!

nalta norrland sa...

Om majs tycker vi inte 😎
Jag gillar inte heller blomkål 👎
Överraskning kan vara kul och mindre kul 🥺
Att Elin skulle börja spela hockey var ju en överraskning hockey 🏒
Vi har haft strömavbrott typ 30 minuter eller lite längre och det kändes slutlängd å ändå satt jag å Elin med var sin mobil å grejjade på exskt som vi skulle gjort om strömmen funkade som den ska 🔌
Att maten var ätbar på sjukhuset var en riktig överraskning 😯
🤗

Ditte sa...

Kul tolkning. För egen del blir jag gärna överraskad åt olika håll. Gärna med resor eller trevligheter.
Att Post Nord äbdra sin utdelning är ju inte överraskande. Mer överraskande är om posten kommer. Och se idag kom en försändelse.Men kanske var det Citymail. Tacksam om det alls kommer post.
Newbie visste jag var KappAhls märke och de gör riktigt fina barnkläder i bra kvalitéer. Köpte en del av dem resan när vi bodde i Peking till 1/4 av priset här. Då tillverkades kläderna där och jag hade Max liten.
Vad gäller drottning Elizabeth tycker jag hon ser orange ut. Även i ansiktet, men det kan ju inte hon hjälpa. Kanske väl mycket av det goda.
Roligt att du blev så positivt överraskad av maten på NKS. Verkligen. Har haft vänner där som tidigare fått matlådor levererade för att maten inte gått att äta. Så helt klart måtte en förbättring ha skett. Bra så.

femfemman sa...

Hellre överraskningar än events som är planerade månader i förväg. Är det för mycket folk inblandat, så mår jag skitdåligt flera veckor i förväg. Oftast går det vrå, understundom är sådana event... som stora fester...PEST !
Orange? Inget för mej! Hör till de ovanliga som är förtjust i bruna toner. Fast jag har mest blåa kläder... Ingen överraskade färg!

Shannara sa...

Hej härliga du! Mitt bloggande går sådär, men det finns faktiskt två inlägg till innan det du kommenterade som du kanske också missat. 😉
Jo, Milo har blivit stor. 12 år är han nu! Tyvärr så är vi inte gifta än, det är hans förlovningsring som syns. Planen är dock giftermål nån gång. Ha en go kväll fina du!

Susjos sa...

Överraskningar gillar jag, om de är trevliga förstås!
Aha, posten kanske är lite tidigare nu, men kommer inte varje dag...man kan visst inte få allt?
Så roligt att du gillade sjukhusmaten på NKS, vet att patienterna får beställa färdiga rätter som bara värms upp i mikron, och de ser goda ut de rätter som finns!
Ha det fint!

Emma, Sol som sol? sa...

Åh, den sparkdräkten hade jag definitivt köpt till sonen, skulle gärna ha ett plagg själv i de färgerna. Kanske inte en sparkdräkt till mig själv, dock.

LillaSyster sa...

Huuuu majs på burk men det andra såg gott ut. Majs gör sig bäst som pop corn =) orange är ingen favorit....tur att vi är olika. Jag får nog spana in bebis kläderna så makens syster dotter fick en liten prinsessa för någon vecka sedan. Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Tycker det finns bra och prisvärda barnkläder hos såväl HM, Kappahl som Lindex. Och så länge mitt barnbarn har en farmor ska han inte behöva gå naken till föris ...
Burkmajs äter jag glatt. Fast det är en annan sak att få en nygrillad kolv med smör och salt.

Gunnel sa...

Jag gillar överraskningar..både att fixa till sådana och själv bli föremål för dem. Håller med om att drottningen har väldigt udda klädsmak, men givetvis gillar jag också den orange klädseln.

Ama de casa sa...

Trevliga överraskningar och positiva såna är inte dumma dom :-) Fast peta bort majsen skulle inte jag göra, jag gillar majs (fast färsk är såklart bättre än burkvarianten). När det gäller morötter är däremot du och jag helt överrens ;-)

christian sa...

Haha . . . "peta bort majskornen" . . . hahaha . . . :)

Anki sa...

Överraskningar kan väl vara kul - i alla fall om de är av de trevligare sorterna :)
Tänk att de har så bra mat på sjukan ... det var ju faktiskt en överraskning!

Violen sa...

När man får positiva överraskningar är det bara att tacka och ta emot! Tummen upp för drottningens klädsel, en färg i din smak!
Ha det gott!

Annika sa...

Postnord ja, jasså varannan dag numera bara.
Vi får fortfarande post varje dag inklusive lördagar.
De hotar med att ta bort lördagen, men ännu är det sex dagar i veckan.

Så roligt att du gillade maten på KS så mkt. Min pappa var inlagd på Sankt Görans nyligen och han sa samma sak om du, han älskade maten!!!

QE satsar säkert hårt på Halloween nu, hahahaha!! Därav det orangea.

Newbie har fina saker, såååå länge sen jag köpte barn och bebiskläder. Men det är roligt at få göra det ibland. Gillar också att de inte är rosa vs ljusblå. Stort plus i kanten där.

Gillar majs, i alla former. Kan äta direk ur burken :-D

Mias Mix sa...

Tänk att kunna hitta något positivt om Post Nord, bra jobbat!! Har inget emot orange, min man älskar ju den fägen han med, men att vara klädd i orange från topp till tå, det blir lite föööör mycket :)
Vad glad jag blev när du skrev att du gillar att läsa vad jag har för mig til vardags. När jag bloggar tänker jag ju mest på att få ner allt som i en slags dagbok att titta tillbaka på. Att någon, i detta fall du, verkligen uppskattar att läsa det jag skriver blir jag jätteglad över! Du är ju min absolut mest trogna följare!! Anitas flytt har jag missat totalt, vi har liksom kommit ifrån varandra tyvärr. Vad har hon för blogg-adress nu? Kram och må så gott!

Paula Merio sa...

Haha, majs är inte populärt hör jag! Senast jag bodde på lasarettssal var maten inget att hurra över. Minns att man bland annat serverade sill och potatis. Ja det var det hela...inga grönsaker, inget bröd, ingen snaps! Och köttfärsbiffarna kunde man ha ihjäl varandra med om man kastade dem okring sig på salen...så något har förbättrats, fast kanske inte på alla sjukhus...
Lilla drottningen ja, hon börjar allt bli lite krokig, men en kämpe är hon, var ju nyss på sjukhus en natt men det fick räcka. Angående Newbie så har jag stiftat bekantskap med deras kollektion och de är helt underbara!

Stare Ström sa...

Det var överraskande glada barnkläder! Det mest överraskande med The Queen är väl att hon fortfarande står på benen! Krutgumma, trots allt!