fredag 22 oktober 2021

Fem en fredag: Vecka 42 – Kultur
1. Var går du helst för att se konst?
Konstrundor där konstnärerna håller sina ateljéer öppna klockan 10-17 den första helgen i oktober. Konst i Roslagen är min lokala konstrunda. Sedan har vi tre lagom stora gallerior i Täby samt huvudbiblioteket som tar in en ny konstnär varje månad. Fotografiska är också ett hett tips.

2. Vad såg du senast på bio?
Senast jag var på bio var 2007. Vi kollade The Simpsons. Oooops! Det var ett tag sedan…

3. Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagskväll?
På hemmaplan: i soffan. Utomlands: på en mysig kvarterskrog. 

4. Vilken bok kom senast i din ägo?
Offrens offer av Bo Svernström, en författare jag aldrig hört talas om. Boken är en bladvändare om man gillar ”grymma” deckare. 

5. Vem ser du gärna på scen?
Bra fråga. Får väl svara en brittisk stand up komiker då som Eddie Izzard, Jimmy Carr och David Mitchell.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de visar en enkel och riktigt attraktiv tatuering. Ja, ni vet ju att jag ogillar tatueringar så…  Gillar att det ”bara" är hjärtan utan krusiduller. "Faith" och "Fé" är engelska respektive portugisiska för "tro". Tatueringen sitter på armen av en otroligt vacker sjuksköterska från Mocambique. Hon hade en frisyr som jag skulle kunna dö för. Det gick bra att fota hennes tatuering, men det gick mindre bra med ansiktet...DS.

27 kommentarer:

tant Hannele på Hisingen sa...

soffan funkar bra på fredagar, grymma deckare är inte min grej

Susjos sa...

Jo, den tatueringen var helt okey, men oj vad jag blev nyfiken på hennes frisyr!
Grymma deckare gillar jag, så tack för tipset!
Jodå, mej hittar man också i soffan på fredagar om man inte jobbar eller som jag har svarat, är ute på restaurang, fast man är nog oftare i soffhörnet!
Hoppas du mår bra och är hemma igen!
Ha en fin fredagkväll i soffan, jag åker snart mot jobbet!

LillaSyster sa...

Jag vart också galet nyfiken på frisyren.....men vi får leva i ovisshet. Hoppas att du är hemma igen nu. Ha en bra kväll!

Sara Pepparkaka sa...

Men kul att du ändå minns vad du såg senast på bio!

Ditte sa...

Hoppas du är hemma igen och mår ok.
Spännande tatueringar. Enkla och stilrena. Funderar på frisyren och det lär jag få göra.
Kul att läsa dina svar. Fotografiska är alltid ett säkert kort och det finns ju mängder med gallerier runt om i stan och omgivningarna. Tittar ofta in de jag passerar här på Söder eller i Gamla stan.
Vad gäller scen är jag allätare och ska om ett tag gå på Soppteatern och se "Dansa Rennie" med Rennie Mirro. Vill nog även se lite annat innan dess. Rival, Stadsteatern och Dramaten lockar.
Ha det så bra du kan.

Geddfish ♥ sa...

Ja, en fredagkväll i mysiga soffan är inte alls fel. Jag måste inte alltid ut och flänga. Nu har det blivit en hel del utegång för mig plötsligt.
Vad skönt du är hemma och kan rehabilitera dig. .
Jag blev nyfiken på denna person med tatueringarna och den fräcka frisyren, men jag måste ändå säga, att tatueringar är INTE snyggt. Helt onödigt ingrepp i kroppen.
Ha nu en goer kväll!

Micke sa...

Läst ifatt lite här och inser att svensk sjukvård är helt ok, har jag sagt tidigare också men ibland behöver man en påminnelse.
Fantastisk mat var där ju också.
Konst ja, har ju en hög tatueringar här som ju räknas till det, tyckte de du visade upp här var helt ok, konst är ju konst.

Ha en fin inledning på helgen nu Bp.
Härligt att allt gått bra.

Paula Merio sa...

Jamen attans, nu blev jag också nyfiken på frillan! Jag bara älskar serien Under nålen på SVT och blir mer och mer sugen...
Du har nog besökt biosalongen senare än jag, och ståuppare är jag urkass på, både svenska och utländska. gillar inte detdär skrattet som är förinspelat och ljuder hela tiden. Ingen ska tala om för mig när jag ska skratta...hahahaha
Engelsk humor är ganska knepig för en som inte är så insatt, Fawlty tower är nog det jag ändå gillade skapligt.

Bokdamen sa...

Soffan fungerar alldeles utmärkt på fredagskvällen;) bibliotek har oftast intressanta utställningar. Går på bio sällan men ser mycket på serier och film i soffan eller fåtölj. ;)

LillaSyster sa...

Svar: själv och själv....jag har satt ihop två förvaringsboxar från dollarstore, den svarta köpte jag klar. Ska sätta ihop en annan modell av förvaringskorgar till solrosfröna också.

Mrs Calloway sa...

känner inte till boken. går sällan på bio, men ser många serier. soffan är trevlig om fredagar. pubar och kvarterskrogar också

Robert W sa...

Offrens offer låter intressant, om än brutal.

Scylla sa...

Grymma deckare klara jag inte av. Jag är så infernaliskt känslig. Håller mig gärna hemma i min fåtölj om helgerna.

Anki sa...

Synd att vi inte fick en skymt av frisyren :)
Soffhörnet känns helt OK på fredagskvällarna - liksom alla andra kvällar. Bio har jag inte varit på sen sönerna var små - och Calle fyller 46 i november :)

femfemman sa...

Hoppas att du kommit hem till soffan igen! Film kan man ju se därifrån. Även om biokänslan är härlig, så är tv-film helt ok.
Tatueringen...? Nej, nej, nej!
Ha det gott!!

Ama de casa sa...

Soffhörnet är ett ganska vanligt ställe för mig att vistas på även för mig under fredagskvällarna. Om vi inte är ute på resande fot då. Kuddarna får ofta följa med, men soffan lämnar vi hemma :-D

Jag blev väldigt nyfiken på frisyren... Men den klipphängaren lär ju aldrig få nån upplösning :-)

Fortsätt kryandet, förmodligen på hemmaplan vid det här laget.

Susie på Stjärnarve... sa...

Synd att du inte fick en bild på hennes vackra ansikte och otroliga frisyr. Tatueringar tycker jag är hemska och har ingen förståelse varför folk vill ha det.....!?
KRAM/Susie

Lillian "sognafaret" sa...

Det er så trivelig med standup på scenen, da tenker man ikke på noe annet og får seg forhåpentligvis en god latter.

Åke sa...

Jag håller mig till konst när man är ute i naturen… jag förstår inte konstverk heller… dessutom ser man sig omkring i bloggvärlden där mycket dyker upp som din sida tex. Bio det minns jag inte ens… 7-10 år sedan… jo kan ha varit en James Bond. jag sitter hellre i soffan hemma och njuter till något bra på tv:n. Min senaste bok var Honkens: Stolparna var mina vänner. På scen vill jag se Micke Rickfors, Uffe Lundell och John Holm, som jag sett dom senaste åren innan pandemin. Vart du hittar mig en fredagskväll är nog med en riktigt bra engelsk deckare på tv:n

christian sa...

Du har verkligen förmågan att "smöra" folk för att fota dem . . . :)
Är det någon jag älskar att se på scen så är det Timo Räisänen, det bästa jag upplevt var hans konsert med Ted Gärdestad låtar, vilken närvaro å känsla i den lilla späda kroppen . . . outstanding!

christian sa...

P.S. Jag avundas dig å andra som har en s.k. "husläkare" alltså samma varje gång, år efter år . . .

Carita Liljendahl sa...

Fotografiska är nog på min bucket-list!
Har inte varit i Stockholm på snart två år... så nästa gång det blir en tur med Viking måste jag kolla Fotografiska som ligger så nära.

nalta norrland sa...

Några tatueringar har jag icke, jag kunde haft då jag var lite ”sugen” som 20åring 😜 jag hade tänkt tatuera in min förebild Lilla My 😃 jag och min 08a syster hade planer…
På senare år har tanken ibland kommit att jag skulle göra musen Jerry 😁 Du vet de tecknade figurerna Tom & Jerry 😜
Du har en förmåga att få folk att acceptera att Du fotar dem å lägger ut i bloggen 👍
Hur känns det idag? Är Du pigg… 🤗

Helén sa...

Jag hoppas du snart eller kanske redan har, fått inta soffan. Ska kolla in den där författaren, ibland kan lite grym deckarläsning slinka igenom. Speciellt när jag någon enstaka gång läser någon sliskig feelgood-roman. Bara för att motverka det overkligt glättiga. 😁

Marita sa...

Nästa års Konst i Roslagen öppna ateljéer får du komma och hälsa på mig.

Birgitta Malmstedt sa...

Vi brukar också ha konstrunda här på Lidingö och i Stadshuset är det ofta konstutställningar. Bio senast 2007! Jojo! Jag går inte heller på bio numera, utom när jag träffar en fd kollega. Vi brukar träffas någon gång om året och gå och äta en bit mat och sedan se någon bra film. Annars skulle det aldrig bli av. Det går att hitta en hel del bra filmer på nätet.

Kina sa...

Konstrunda har vi till varje påsk, och det brukar vara väldigt varierat att åka runt på. Sedan håller jag helt med dig om soffhörnan eller läsfåtöljen. Det är härligt det! Ha det!