söndag 17 oktober 2021

Skyltsöndag #336

Får nog inte säga det (alltför) högt, men inget ont som inte har nåt gott med sig. Vad jag menar är att på grund av (eller tack vare) pandemin har Täby Centrum återigen fått en Åhléns med ett större utbud än bara (gräsliga) kläder och en massa kosmetika.

Stängde en hel våning
Det var 2020 som Åhléns krympte från två våningar till en, och deras ”home section” försvann. Ofta när butiker stänger eller går i konkurs rannsakar jag mig själv och ställer frågan om jag bidragit till misslyckandet genom att inte handla där. Vad gäller Åhléns så kan jag för en gångs skull med ett rent samvete konstatera att jag handlat flitigt i deras "home section". Allt från sängkläder till kuddar, köksartiklar, tyg, dynor, handdukar med mera, med mera. Bra kvalitet och annorlunda grejer.

Ahléns Home is back
Att Åhléns Home är tillbaka i mindre skala beror helt enkelt på att TäbyCentrum ledningen troligen sänkt sina hyror och vägrar ha tomma lokaler. Bra där:-) Det tjänar nog alla på!

Så min röda tråd idag är en glädjens tråd – Åhléns. Enjoy! 

Precis som ”ombudsman” har ”Fika” blivit ett internationellt begrepp. Läckra muggar och brickor.


Några av mina kära läsare har ju hund/hundar. Visa gärna leksaken för Daniel, Frost, Teddy, Dio samt Lola och fråga vad dom tycker om det hoppande ägget och selfie-manicken som jag faktiskt inte riktigt förstår vad den gör;-)

Hållare för tandborstar för barn och vuxna med barnasinnet i behåll;-)

Plastsugrör är ju helt ute, och det är bra, mycket bra till och med. Här har ni några alternativ. Att dricka en drink med ett sugrör gjort av rostfritt stål – nja, vet inte riktigt;-) "Animal bamboo straws" - alltså hur menar man då;-) Och kolla "piprensaren"!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Lena sa...

Kul att återse en "klassiskt" snygg skyltsöndag hos dig. Jag gillar ju skyltsöndagar men ibland hinns inte det man vill med. Tomma lokaler är alltid trist så bra grej att sänka hyran istället, borde vara en solklar win-win.
Åhlens har ofta vad man söker (och lite till). Är kläderna gräsliga, det tycker inte jag här i Linköping men ok jag är varken näthandlare eller modelejon.
Idag kör jag en medeltida "skylt" :)

Guldkryckan sa...

Är nog tre-fyra år sedan jag var på åhlens här i stan, tror det var där iallafall, de hade ett rakvatten jag gillade för många år sedan och det sista jag köpte för de där tre-fyra år sedan var tre whiskeyglas som jag fick nys om.
Helt ok affär men shopping är inte min grej riktigt. ;)

Hittade en hög sugrör i plast här för en tid sedan, antagligen kommer de ses både som miljöbov och vintage om några år, sparar dem ifall de blir värda något nån gång ;)

Fika har vi ju ofta på kneget, speciellt torsdagar har de återuppstartat en större variant av just det.
Vet ännu inte om jag ska delta i det, har hellre fika på egen hand med kidzen.

Fin röd tråd här tillverkad av dig Bp, tusan också, får nog bli en tur dit så småningom så jag åtminstone kan se om stället finns kvar.

Ha en underbar fortsättning på kvällen Bp.

femfemman sa...

Föredömligt att sänka hyrorna och få ett levande centrum.Åhlens lägger ner i stad efter stad i våra trakter. Värnamo hade ett bra Åhléns, köpte t.o.m lite kläder där. Butiken lades ner för några år sedan. Åhléns i Borås stänger...eller har kanske redan stängt. Så tråkig butik, precis som du skriver...kosmetika och tråkiga kläder mest.
Är dålig på drinkar...men kan tänka mig något sursött med bambusugrör.
Ha det gott!

Susjos sa...

Underbart att Åhlens home har öppnat igen i Täby C, tycker de har mycket fint (finns fortfarande på MoS) , och det visar ju du också i dagens skyltsöndag. Nåja, hundleksakerna förstår jag inte, och sugrören vet jag inte heller?!
Ha en fin kväll!

nalta norrland sa...

Teddy hälsar att han nöjer sig med en boll och att Du kastar den till honom då där femtioelva gånger. Som valp älskade Teddy pip-djur. Numera är han mest intresserad av ett tuggben när han kommer in.
Frost förstår inte det där med att leka kasta boll 😜 gan tar bollen eller vad det nu är och sticker i väg å gömmer det då ja Du förstår 😅 ute ihop med Teddy kan Frist springa omkring hyfsat länge med t ex en fotboll ⚽️ men det är bara för att han gillar att han har bollen och Teddy är avundsjuk.

Åhléns fanns i Lycksele en gång för flera år sedan… först minskades lokalstorleken och sen försvann butiken. Tråkigt då jag som Du var nöjd med deras utbud och shoppade både det ena å det andra, inte minst böcker… nu finns det ingen affär som säljer böcker, eller ICA i Vilhelmina har ett urval och kör bokrea varje vår.

Du är ju proffs på att hitta bidrag till skyltsöndag 👍

Nu säger jag go natt för jag har faktiskt tänkt lägga mig nu… jag är trött, vansinnigt trött 😴 och orkar inte sitta uppe å låtsas vara trevlig 😜 J & Elin känner mig, de föredrar att jag ägget mig i stället för att sitta i fåtöljen å se ut som sju svåra år och åtta bedrövelser.

LillaSyster sa...

Vad vore livet utan FIKA! Coola muggar och brickor. Snyggt skyltat och kul att du fått en butik du gillar tillbaka. Ha en bra kväll!

Carita Liljendahl sa...

Det ser underbart ut! Jag handlade också alltid där då jag var i TC, både då jag bodde i Täby och senare då jag kom på besök.
Pandemin har fört goda saker med sig, kanske girigheten efter att håva in stora hyror försvann åtminstone för ett tag. Hellre så att företag kan vara där, har råd med det, än att det står tomt.
Länge leve TC! ❣

Åke sa...

Du leverera skyltar så fina och trevliga varenda gång, dom där muggarna och brickorna är ju riktigt snygga. Så trevligt att Åhléns är tillbaka. Hyrorna gör säkert sitt, en affär ska ju gå runt liksom. Men stålsugrör av rostfritt går nog bort för min del. Vart det en sådan där hammare i din verktygslåda nu... eller det kanske fans en redan. Allt som lockar för barn får sina poäng. Ägget kanske man ska titta på... Tack så mycket fina du för länken.

Gunnel sa...

Fika är ett måste och inte blir det sämre med en så fin mugg. De där sugrören föll ig däremot inte i smaken. Då dricker jag hellera utan.

byblixtra sa...

Åhléns är en favoritbutik men tyvärr så är den stängd för många år sedan och önskar att vi fick hit ett mindre Åhléns och då gärna med Åhléns home. Men kanske kan det bli verklighet när H2 Green Steel etablerar sig i stan.
Härlig blandning på skyltarna. De där blågula FIKA-muggarna och FIKA-underläggen är jag svag för, men mest gillar jag brickorna fast har inte lyckats få tag på en sådan.

Bambusugrör är okej, metall har jag inte testat. Bra att det följer med en "flaskborste" modell mindre.

Emma, Sol som sol? sa...

Varför inte sugrlr i metall! Bara köra rensaren och kan säkert köras i diskmaskin också.

Härliga muggar!

Klimakteriehäxan sa...

Hittade ett jättegäng med plastsugrör i ett skåp nyligen, de är nog uppåt 30 år gamla ... söta tandborsthållare! Och fika-muggarna är riktigt fina! Jag har också handlat en hel del hos Åhléns på hemavdelningen bl a en matta jag störtgillar. Och fina lakan.

Ditte sa...

Snygg skyltning! Och det bukar du bidra med. En eloge till Täby C som sänkt hyran och på så sätt kunnat hyra ut lokaler och inte ha dem tomma.
Kul att Åhlén Home är tillbaka. Här har jag också handlat en del men då på Skanstull.
Och visst är Swedish Fika nu ett begrepp runt om i delar av världen. Härlig variation på produkterna.
Bambusugrör har jag köpt länge och de fungerar fint. Men de i stål är jag inte så road av.Piprensaren lämnar jag till någon annan.

KajsaLisa sa...

Heder åt dom, sett på tok för många nedlagda butiker, dom vågar ju gå åt andra hållet.
Gillar fikakonceptet. Skulle gärna testa alla sugrören på kul.
Självklart behöver alla ett hoppande ägg :)
Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Toppenskyltning som alltid ... en eloge till dig - och en eloge till Täby centrum som sänkt hyran, så Åhléns vuxit igen.
i Norrköping finns Åhléns Outlet ... där finns det mesta :)
Ha en fin start på veckan ... och klä på dig ordentligt om du ska gå ut. -2,5 just nu.

Ama de casa sa...

Så bra att dom sänkt hyrorna så att inte så många butiker gapar tomma, för det är verkligen en trist syn.
Vilka roliga grejer du visar upp från Åhléns! Såna där pryttlar är roliga att shoppa till skillnad från kläder, skor och andra trista (men nödvändiga) grejer. Här i Spanien har vi roliga inredningsgrejer att shoppa på "Casa" (vars skylt jag har snott till min logga). Har gjort många fynd där, muggar, glas och annat.

Snyggt skyltat igen och verkligen en tydlig röd tråd :-)

Paula Merio sa...

Haha, hej, jag är alldeles för oteknisk för att begripa det där med mobilen och jycken, men jag ska lyssna med min dotter! Lite spännande ser det allt ut. Åhlens har vi i Falun men jag har faktiskt inte varit inne där så jag vet inte hur stort det är och vilka avdelningar som finns. Måste kollas upp vid tillfälle. Den där sengångaren är ju för söt...
Jag tycker alla köpcentrum borde ta lärdom av att om lokalhyrorna stiger för mycket som står lokalerna tomma. Så ser det ut i flera här i Falun, och det finns ju inget tristare. Just nu verkar det vara blombutiker som är på modet, tror det har tillkommit tre nya senaste månaden! Ooops, hur länge överlever dom frågar jag mig, jag som sällan eller aldrig handlar blommor...

Geddfish ♥ sa...

Måste ju kolla in skyltdrottningen söndag också *ler* Var stupatrött igår och idag massa fixgrejer. Men glad ändå.
Toppenskyltning och kul med Åhléns!

christian sa...

Det var ett kul urval lite annorlunda varor du hittade!

Ha en bra vecka!