torsdag 14 oktober 2021

Tråktorsdag


Snart ett minne blott, men än så länge finns lite sommarkänsla kvar;-)

Ett mellanting mellan en fingerhandske och en vante. Lite tråkigt att bara ha en kvar.


Det beror lite grand på hur man ser på det - om den här torsdagen var tråkig eller inte alltså. Tycker nog att den har varit lite både och. 

Besök hos en ”riktig” guldsmed
Då jag inte är en "smyckesmänniska" har jag faktiskt aldrig haft anledning att besöka en ”riktig” guldsmed. Men idag var jag så illa tvungen, då det är just guldsmeder som klipper av ringar, något jag fick lära mig. Ringen har suttit på samma finger sedan 1979, så det var urtråkigt att kapa den. 

Ringsåg
Instrumentet man använder för att klippa av en ring heter ringsåg. Å den sågen ser skräckinjagande ut trots att den liknar nåt så harmlöst som en pizzadelare. Glömde helt bort att fota proceduren. För att vara ärlig så vågade jag inte ens titta, vilket var lika bra det. Guldsmeden lyckades med att "nypa mig" i fingret med sågen. Tråkigt, visst. Men då hade jag åtminstone en legitim ursäkt för att köpa en ny nästan likadan ring som passar mitt finger;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna har återigen absolut ingenting med inlägget att göra. De är som vanligt dagsfärska. Å Guldsmeden har jag bloggat om förut här. DS.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Oj, låter verkligen hemskt att ta av ringen på det sättet. Här åker vigselringen av och på konstant...ringen ligger hemma på arbetsdagar och är på fingret om helgerna. Kan ju inte ha ring på i mitt yrke. Står det inget namn eller tfn nummer i den söta vanten? Är det ett förskolebarn är dem säkert uppmärkt. Kul att sommarblommorna ff blommar.

nalta norrland sa...

Trist att behöva klippa av ringen 💍
Precis som Lillasyster då tar jag av och på ringarna flertal gånger i veckan, mina fingrar bråkar när värken är som värst och när jag fryser blir ringarna för stora.
Finfina blomster 😍
Idag är jag både trött, vansinnigt trött 😴 och illamående, trots jag sov från 7.30 till 12.30 gjorde den mer eller mindre vakna natten mig mör.

femfemman sa...

Vilken trotjänare!
Plockar av ringarna i bland. Töjde ut dem en gång för många år sedan. Sen dess har inte fingrarna tjocknat mer. Och det är ju bra.

Micke sa...

Hoppsan, över 40 år ju, ruggigt att behöva klippa bort den, tror inte jag hade tittat heller.
Har besökt en guldbutik för att köpa grejer ett par gånger och en gång för att sälja en hög med guld.
Dyrt det där ju men fina saker har de ju till sina kunder.

Tillönskar dig en fin avslutning på kvällen Bp.

Guldkryckan sa...

Ooops, tryckte fel där, skulle ju vara SE.

Ha det bäst.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Jag tänker bara AJ AJ AJ BP. Och hur tomt måste det inte kännas på ditt funger nu? Som en borttappad kroppsdel? Jag känner mig naken utan min klocka och de har jag haft i två år snart 🙈🤣. Kan då inte ens föreställa mig att sakna en ring så länge som du haft din på fingret.

Emma, Sol som sol? sa...

Aj, både för nypet och för att behöva ta bort ringen. Mina vigselringar sitter alltid på. Endast tagit bort vid operation och ibland för rengöring. Väldigt naket utan...

Klimakteriehäxan sa...

Känner igen ringproblemet ... fick inte av mig vigselringen på många år, förrän 2018 när jag gick ner 15 kilo. Dp kunde jag plötsligt ta av den utan problem! Nu har jag en liknande, tänkte få den "riktiga" uthamrad men det har inte blivit av (och eftersom jag gått upp en del av de där kilona igen törs jag inte sätta på mig den gamla, tack för det, pandemin!)
Den där tumvanten var ju söt, men ingen lär kunna ha några fingrar i öronen på den ... om den återfinns av sin ägare ...
Första bilden ser ut som midsommarblomster, så passande i oktober!

Ditte sa...

Verkligen trist att såga/klippa upp ringen. Men ibland så måste man. Men fint att du hittade en ny som nästan var likadan.
Och att hitta lite blommor som dröjt sig kvar piggar helt klart upp.
Så en både och torsdag blev det ju.

Susjos sa...

Ljuva blommor i oktober, bara att passa på att njut!
Men trist med ringen, bra att du hittade något liknande. Minns att jag svullnade upp under min graviditet så pass att det var svårt att få av mig ringen, tror jag löste det med tvål och vatten?

Ha en fin Fredag!

KajsaLisa sa...

Vaddå tråkigt, ser ju ut som våren kommit.
Tack för länken.

Ama de casa sa...

Trist att mista ringen efter så många år, men bra att fingret blev kvar i alla fall. Hoppas du hittar en ny som du kommer att gilla lika mycket!

Mina ringar hade jag alltid på mig förut, utom när jag åkte till "konstiga ställen". Efter en sån resa kom dom inte på igen och på den vägen är det. Tvivlar på att jag skulle få på mig dom nu, men dom finns i alla fall kvar ifall jag skulle känna för att försöka :-D

christian sa...

Inte så mkt tråkigt när man kan fota blomster å en gullig vante . . . :)

Hanneles bokparadis sa...

en riktig guldsmed kan ju göra den gamla ringen större...
(annars kan väl sjukvårdspersonal kapa av ringar)

Annika sa...

Oj, jasså, fick lära mig ngt nytt nu. Men bra att det funkar så om det skulle behövas.
Visste inte att man kan göra så. Fast det är klart, på ngt sätt måste ju en ring av om den ska av.
BRA att du nu har en liknande ring.

Ja, sommar här med, eller så känns det. Det ska bli 29 grader idag.
GAALET!
men imorrn rasar det ner igen. FINE!
Trevlig helg!!

Anni sa...

Så tråkigt att tvingas klippa av ringen. Hade du fått av den hel hade den gått att slå ut, men det visste du så klart redan.
Jag har inte riktigt vant mig vid att du fotar blommor, trots att du gjort det flera gånger blir jag alltid lika överraskad ;-)

Paula Merio sa...

Jag fick panik den gången jag inte kunde få av mig ringen! Så bra att du hittade en ersättare hos guldsmeden, det är ju extremt tråkigt att behöva knipsa av ..
Jag har väl valt en antal förlovnings- och vigselringar under åren...o se på mig nu! Inga ringprydnader kvar.

Carita Liljendahl sa...

Det var ju fina och roliga bilder på en "tråk"-torsdag :-)

byblixtra sa...

Så söt vante! Hoppas att ägaren hittar den.
Det lät vanskligt med att såga bort en ring. Kan tro att det är svårt att inte såga i fingret. Men skönt att du blev av med den.