söndag 24 oktober 2021

Skyltsöndag #337

Börjar med en skylt som jag hittade i Täby Centrums parkeringsgarage. Jo, där vimlar det av Tesla-bilar. Inte så konstigt, då företaget har en butik i centrum. Gillar valet av skylten som lämnar inte minsta tvivel om att föraren vet vilken gemensam nämnare Spacex och Tesla har - Elon Musk.

Resterande skyltar har en röd tråd. Alla är tagna på NKS, där jag spenderade några dagar den gångna veckan. Enjoy! 

Fastar. Ja, det är ju bra för personalen att veta att patienter inte får serveras mat innan en operation. Det enda jag inte riktigt förstår är glorian som svävar över huvudet på figuren.

Flyter fritt. Den skylten förstår jag inte alls. Vad är det som flyter fritt och varför har figuren solglasögon på sig?

RWC – den beteckningen ser man ofta. Varje gång måste jag googla för jag kommer aldrig ihåg att RWC står för Rullstols-WC. Någon gång det kanske fastnar.
Veckans höjdare: Visst kan man använda trappor om man har hisskräck eller bara vill ha motion. Hur ska man då tolka figurerna på skylten? Killar går uppför trappan medan kvinnor går nerför eller;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ur skyltsöndagssynvinkel var det uppenbarligen väldigt bra med lite sjukhusvistelse! Hoppas du mår br!
Men är du säker på att den som går neråt i trappan är en kvinna? Jag tycker de två figurerna ser väldigt likadana ut ...

Stefan Karlsson sa...

Den sista bilden lämnar en del att fundera över. Går en trappa upp eller går en trappa ned? Lite som frågan: Brinner ett hus upp eller brinner ett hus ned.

Geddfish ♥ sa...

Fiffiga skyltar, alldeles gratis på sjukhus! Flyter fritt? Det enda jag kan komma på är kvicksilver och då behövs kanske solglasögon. Jag har fått insprutat kvicksilver vid njurundersökningar.
Den där figuren i trappan, är densamma fast bakvänd, alltså åt två olika håll. Så tror jag.

Nu får jag ta nya tag, nytt möte väntar... Må så gott!

LillaSyster sa...

Jag kan bara instämma med de andra, varför tror du att det är en kvinna nerför? Flyter ....flytande föda? Inte en susning, men du får säkert svar av någon. Snyggt skyltat!

Anki sa...

Vilken härlig skyltmix du bjuder på - ja det gör du ju annars med, men idag var det en annan sorts skyltar :) Bra jobbat!

nalta norrland sa...

Flyter fritt är helt säkert att patienten får flytande kost... men jag gissar bara, då det finns sjukvårdspersonal som läser och kommenterar väntar jag på spänning på rätt svar.
Sedan så flyter ju vissa saker fastän de inte räknas som flytande ;-) tänker på bröd som flyter tills det blivit genomdränkt.

Figurerna i trappan är icke binära.

Himla bra skyltat och att Du kom Dig för att fota så mycket medan Du var inlagd.

PS Du vet vem som drack öl igår... han sover än.

Susjos sa...

Snyggt skyltat från "mitt" sjukhus, och här kommer svaret på "flyter fritt" ...det betyder att patienten får dricka allt, alltså flytande föda, och inte bara klara vätskor, utan även typ nyponsoppa och andra soppor.
Men varför figurerna har en gloria och solglasögon på sig det vete tusan..

Jag visste inte att RWC betydde rullstolstoa, så tack för upplysningen!
Ha en fin kväll!

Guldkryckan sa...

Bra blandning av skyltar Bp, är ju längesedan jag var på sjukhus nu, sist var 2017 vid frugans operation.
Många skyltar såg jag då minns jag, synd jag inte dokumenterade det.
RWC hade jag heller inte haft en aning om, undrar om jag kommer ihåg det när jag någon gång ser det irl? ;)

Tillönskar dig en fin kväll Bp.

byblixtra sa...

Läcker registreringsskylt på Teslan.
Imponerad över skyltarna du hann få med från NKS.
Kanske ska de glada gubbarna på skyltarna pigga upp lite?

Ditte sa...

Vilken bra variation på skyltar. Och alla har ju på sitt sätt en gemensam nämnare. De är inte där av en slump. Någon har tänkt till.
Känner igen "fastar" och "flyter fritt". Men att glorifiera att man fastar tycker jag verkar överkurs. Har aldrog haft denna gloria på en "Fastar" skylt. Men du förtjänande den nog.
Flyter fritt, att få dricka vad man vill, och det kopplat till "solisar". Lite långsökt. Men man kanske inte ska se det man får i sig i dagsljus.
RWC hade jag ingen aning om. Men nu vet jag. Bra så!
Sista bilden tror jag är samma kvinna/man bara vänd åt olika håll. En går upp och en ner. Alltså är trappan dubbelriktad.

Åke sa...

Ha ha du har bilen och jag har laddningen :) Din laddning räcker upp till mig. Man kanske ska ligga där och fundera och kanske inte tänka på annat... Kanske när man drar med sig så flyter den fram :) Aha RWC betyder det. Trappskylten: Måste betyda att männen alltid är herre på täppan :) Några dagar på NKS... hoppas verkligen att det gick bra.

Emma, Sol som sol? sa...

Inte illa att nappa åt sig det registreringsskylten!

RWC, kändes inte helt klockrent.

KajsaLisa sa...

Ha ha, man kanske skulle köpa en rysk bil och skaffa regskylten Sputnik. Fastan är från början en religiös grej, kanske dom vill att du skall tro att Gud är med dig, även om operationspersonalen gör grovjobbet.
Jag tycker dom två figurerna är svåra att könsbestämma.
Länkar upp dig nu.

Ama de casa sa...

Snyggt uppmärksammat av dig - som vanligt! Teslans registreringsskylt var verkligen passande :-)

Helt klart en tydlig röd tråd sen. Fast det jag inte fattar med första skylten är att figuren med glorian ser så glad ut. Det är verkligen inte kul att bli tvingad att fasta...

Snyggt skyltat!

Anni sa...

Men ojojoj, nu läser jag ikapp hos dig och ser att du legat på sjukhus och blivit opererad! Ibland är det skönt att läsa sådant efteråt och direkt få facit på att allt gått bra och att patienten är på bättringsvägen, vilket jag såklart hoppas att du är.
Samtidigt var det väldigt intressant att läsa om den goda maten och annat positivt när det känns som om allt med NKS är negativt. Alltid skönt att få fler synvinklar på saker och ting.

Kan tillägga att nutrian som du såg hos mig inte fäller några träd, den är betydligt mindre än sin släkting bävern.

Paula Merio sa...

Haha, ja tänk så bra att du fick en extrabonus för din sjukhusvistelse, så många skyltar, bara att håva in! Jag förstår bara inte varför det är en hon som går nerför trappan, jag kan inte någon skillnad? Flyter fritt tror jag som en del andra betyder att man får flytande föda. Undrar vad dom skulle ha för skylt för en vegan? Djurallergi!?
Hoppas du repat dig fint!

christian sa...

Visst är det väl märkligt att inte ens skyltar på ett sjukhus är tydliga . . .
Har du missat att det är nästan två likadana figurer på trappskylten fast spegelvända, eller hur skiljer du på man/kvinna?

Freedomtravel sa...

Tesla blir visst vanligare och vanligare om man ska tro en rubrik i dagens tidning. Själva åkte vi nyligen Tesla för första gången, i taxi från flygplatsen. Det gick mjukt och fint, och chauffören gillade att accelerera ;)