torsdag 21 oktober 2021

Tråktorsdag: oförskämt bra – del 2

Frukost. Man kan välja hur mycket som helst från en lista. Bilden visar vad jag valde idag.

Den bilden är inte dagsfärsk. Tog den igår kväll, då jag valde Coq au vin för andra gången.

Det behövs inte mycket fantasi för att se nåt helt annat än Bregotts mini;-)

Kolla tatueringen! Killen är/har varit patient och åt en avslutande lunch i cafeterian innan han hämtades upp.

Den här (gräsliga) räven(?) hänger på väggen på "min avdelning". Gillar 3D-effekten, men räven orsakar nog mardrömmar, speciellt om man går på morfin, vilket jag dock inte gör;-)


Är fullt medveten om att det är Tråktorsdag idag, och då jag bloggar från ett sjukhus tycker jag att det här inlägget absolut har ett visst existensberättigande inom temat;-) 

På egen risk
Det är på egen risk att läkarna gör sin runda klockan 08:00 på morgonen, för då är deras patient (läs: jag) knappt talbar och på extremt dåligt humör. Så läkaren kom inte långt med förslaget att skicka hem mig idag. Hon visste nog inte att hennes ”favo patient” (hennes ord) kunde vara så bestämd. Hon kunde ju heller inte ana att jag (nästan) alltid brukar få som jag vill. Så utskrivning imorgon fredag:-)

Olika nya möten 

Novosibirsk
Novosibirsk är den tredje största staden i Ryssland och den största i Sibirien. Därifrån kom Irina till Sverige. Hon fick sitt första barn när hon var 15. Nu har hon tre stycken, jobbar som undersköterska på NKS och pluggar till sjuksköterska. Eloge! 

Rumskompis nummer 1
Rumskompis nummer 1 bodde som sagt i Älmhult, Småland. Hon jobbar som sjuksköterska på onkologen på Växjö lasarett och tyckte att hon hade kommit till himmelriket när hon satte sin fot på NKS. Att hon opererades i Stockholm berodde på den 90 dagars vårdgarantin som sjukhuset i Växjö inte kunde erbjuda. Region Kronoberg betalade inte bara vistelsen på sjukhuset utan även tåg- och taxiresan, hotellet och makens bilresa (bensin) när han hämtade henne. Det enda Annica fick betala själv var hotellets parkering på 290 kronor för en natt. Sverige är fantastiskt! 

Rumskompis nummer 2
Hon hade en väldigt lång (sjukdoms-)historia. Det roliga med henne var att hon och hennes man kört dragracing på internationell nivå och att de har en fransk jakthund samt en siamesisk katt.

Rumskompis nummer 3
Dagens nya rumskompis gillar damfotboll, vilket passar utmärkt, då Sverige möter Irland på bortaplan i en VM-kvalmatch ikväll. Matchen sänds i svt2.

Så många nya intressanta människor jag mött de senaste tre dagarna:-)

Kan inte påstå att jag är uttråkad direkt, men visst är det tråkigt att vara på sjukhus…

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Alla bilder utom en är dagsfärska och tagna på NKS. Ute ösregnar det och jag slutade ganska tidigt att gnälla över den torra luften på sjukhuset;-) DS.

17 kommentarer:

Susjos sa...

Vilka fantastiska möten du får vara med om på "mitt" sjukhus", och jag är så glad att NKS visar sig från sin bästa sida på din avdelning, ja förutom att duschen inte har så varmt vatten och att det är kallt på rummen, men idag var du glad att du slapp gå ut, fy vad det har regnat!
Å ikväll får du tillsammans med din rumskompis se fotboll på den stora Tv:n på rummet, inte så dumt!
Enkelrum har vi på min klinik på NKS, och partnern får stanna kvar.
När jag födde barn på Löwenströmska 1990 så delade jag rum med 3 andra, och inga pappor fick stanna kvar, det var andra tider då! ;-)
Krya på dig och välkommen "ut" i det fria i morgon!

femfemman sa...

Envishet är bra.
Även om jag gjort ett par operationer, så har det varit hemgång på kvällen.
Men då jag skulle föda Johanna för mer än 40 år sedan, så blev det akut kejsarsnitt. Den gången använde jag min envishet till att få åka hem tidigare än rekommenderat. Det gick ju bra det också.
Spännande med alla möten som du får vara med om. Men i morgon är det hem som gäller!

Carita Liljendahl sa...

De här tråktorsdagsbilderna ser sällan tråkiga ut hos dig :-)

nalta norrland sa...

Tråkig torsdag verkar Du inte ha haft och då Du mår oförskämt bra och dessutom får mat som går att äta vill jag påstå att det är värt ett Halleluja av lite annat slag än mitt 😜 Men nu vet vi att det inte är skillnad på huvudvärk och hosta 😅 och att det är värktablett som värktablett 🥺
Nu säger jag Go Natt, vi hörs antagligen i morgon på det ena eller andra viset 🤗

LillaSyster sa...

Som sagt det skiljer sig mycket åt hur sjukhusen drivs i vårt land. Men jag håller med om att det är fantastiskt av regionerna att betala då de inte kan tillhandahålla vård i rimlig tid. Krya på dig!

Geddfish ♥ sa...

Du träffar nya människor på sjukhuset och jag träffade nya människor i kyrkan idag. Halleluja till båda, då det är kul att upptäcka och utbyta tankar med andra!

Först och främst grattis till ditt tillfrisknande!

Svar: Min hörsel var inte annorlunda nu än 2016 men hörapparaterna var uttjänta. Så nytt ekipage, typ Mercedes. Gratis.

Trevlig fotbollskväll!

Annika sa...

DET går ingen nöd på DIG!! Härligt!!
OCH kul att du gillar maten!!
Ser vad du ser i smöret, haha.

Du är som min moster, när hon låg på KS LÄÄÄÄNGE för en ovanligt sällsynt cancer i ryggraden lärde hon känna typ ALLA. Hon blev kompis med personalen, snackade massor med folk hon mötte i dagrummet, ja hon frågade och de berättade.
Hon låg inne på KS i hela tre månader. Maten tålde hon inte till slut, trots att hon fick önskekost. Men det blir väl så när det går runt sas. MEN hon var verkligen som du annars, bara snackade och fick vänner.
GULD! Nu är det 12 år sen hon gjorde sin stora op, och den gick finfint :-)
Hoppas det känns OK att åka hem imorrn. Blir nog skönt att komma hem!

Klimakteriehäxan sa...

Jättebra att de tar hand om dig ett dygn till! Du kanske kan få en doggy bag med morgondagens lunch, att ta med hem så du slipper köksbestyren? Fortsätt nu krya på dig.

Klimakteriehäxan sa...

PS jag gillar den där räven - även om jag inte skulle vilja ha den i mitt sovrum kanske ...

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk så mycket människor varit med om bara, man pratar med dem!

Ditte sa...

Funderade så på hur du mådde och hade det. Men efter att ha läst ditt inlägg så är jag inte alls så orolig. Å andra sidan vet jag ju inte alls hur du mår utan hoppas på att det är tämligen ok.
Visst kan det bli fina möten på ett sjukhus och det har du ju verkligen förmedlat. De gånger jag befunnit mig på sjukhus har jag ofta haft enkelrum. Har dock ännu inte testat NKS men enligt vad du berättade igår så finns inga direkta enkelrum.
Fint att du kunde stanna en natt till.
Hade liknande funderingar som Annika att du kanske ber att få med lite mat hem.
Önskar dig en trevlig natt och god bättring förstås.

Ama de casa sa...

Så bra att maten är/har varit till belåtenhet!
Haha! Du är tvärs om mot mig där - dom gånger dom har sytt in mig på sjukan så vill jag inget hellre än att komma hem :-)

Det finns verkligen människor som är värda all beundran. En granne till en kompis i Sollentuna var uppvuxen i Indien. I ungdomliga år gav han sig ut med ett par hundringar på fickan och ett par kompisar för att cykla (!) jorden runt. Dom fick hjälp av många längs vägen och i Sydamerika träffade dom bland annat Pelé och fick bo över hos honom (det du! :-) ). När dom kommit till Kalifornien träffade han en Sollentunatjej som han följde med till Sverige. Dom gifte sig och han körde buss under tiden som han utbildade sig till läkare. Snacka om en intressant livshistoria! :-D

Härligt med så intressanta rumskamrater! Här har jag haft en och samma rumskamrat under alla mina vistelser, men jag klagar inte alls på det :-)

Hoppas du mår bra och att det ändå ska bli skönt att komma hem idag!

Anki sa...

Torsdagen ser ut att ha varit allt annat än tråkig i alla fall! Räven är häftig, men kanske inte i sovrummet.
Så många intressanta möten du gjort - kul att träffa lite nya människor :)
Hoppas du är hemma nu och framför allt att du mår bra!

nalta norrland sa...

Fredagseftermiddagen och jag undrar mest ifall Du kommit hem?
🤗

christian sa...

Tack för fina bilder och intressanta berättelser om dina rumskompisar . . . trodde räven var en krokodil först, hemsk!
Såg lite av damfotbollen (slutet) uselt å målet var bara tur annars hade de inte vunnit ens . . . nä tacka vet jag hockey där händer det grejer!

Krya på dej!

Paula Merio sa...

Du hade kunnat göra en tv-såpa, På lasarettet! Den serien hade jag gärna kollat på! En storTV har jag aldrig varit med om, mina erfarenheter är numera något föråldrade. Bra att det går framåt, liksom med maten. Fast den verkar variera storligen mellan olika sjukhus.
Njut av livet som konvalescent! Krya-kram från pörtet

KajsaLisa sa...

Varit lite dålig den här veckan på att hinna med, en massa jobb sen landet, men kul att du mår bra trots sjukhusvistelsen. Räven såg ju riktigt kul ut, lite arg bara.
Tack för länken.