fredag 1 oktober 2021

Fem en fredag: Vecka 39 - "Upptäckter"

Upptäckt 1: Täby har fått ett nytt konstgalleri mitt i centrum. Konstlobbyn heter galleriet där konstnärer kan hyra väggutrymme, men där galleristen också väljer "egna" konstnärer. Det såg riktigt lovande ut, även om jag kanske hade föredragit "less is more". Lycka till!

Upptäckt 2: Åhhhh så det har pratats om Beyond Retro, den internationella butikskedjan som säljer vintagekläder. Ja, vad ska jag säga... Hade önskat mig att de åtminstone hade strukit plaggen innan de hamnade på galgerna.

Upptäckt 3: Visade er ju "mysloungen" med biblioteket för några dagar sedan. I en annan del av Täby Centrum har man inredd en "Co-working lounge", där man kostnadsfritt kan jobba i lugn och ro. Gissar att varenda caféägare i centrum drar en lättnadens suck. De blir nämligen äntligen av med alla gäster som satt på caféerna i flera timmar och förtärde en latte. Co-working lounge var fullsatt. Applåd från min sida:-)

Upptäckt 4: Bildbevis till fråga 4;-)


1. När hittade du senast rikedom?
Varje gång jag handlar och kan köpa det jag vill ha/villhöver utan att behöva vända på slantarna. Borde faktiskt vara mera tacksam för det. 

2. Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?
Inte något jag kan komma på. Men det har hänt mig en gång för några år sedan att jag glömde ta ut kortet ur läsaren hos den lokala ICA. Den gulliga kassörskan sprang efter mig med kortet i handen. 

3. Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?
Att jag efter mycket möda vant mig att lyssna på Erik Niva. Även om hans dialekt gör ont, så har killen faktiskt alltid något vettigt att säga. Hans allmänbildning vad gäller fotboll är i en klass för sig. Så jag har upptäckt att hans fördelar överväger nackdelarna. 

4. Vad fick du senast omslaget?
Köpte hem fransk äppelkaka från Balders Bröd idag. Bilden ovan visar hur fint de blev förpackade:-) 

5. Vad har du kvar att upptäcka?
Har nog upptäckt de mesta jag velat göra när jag var ung. Men det är ju ändå roligt att ha en dröm kvar, eller hur!!? Landet jag hemskt gärna skulle vilja upptäcka är Japan. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har definitivt något med inlägget att göra. Gjorde många upptäckter i Täby Centrum idag:-) DS. 

21 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Fint inslaget, jo, kortet har jag glömt ta ut lite här och var... men det kommer snällt tillbaka, eller jag får hämta det... När jag upptäckt allt kan jag kanske lägga mig ner och dö

Guldkryckan sa...

Jo, ett och annat café har ju haft sina "stationära" kunder, bra ide där att få lite mer rotation i caféerna.
Har också blivit av med en grej, min jobbtelefon som jag en stund senare fick tillbaka av eleven som "snott" den ur min ficka varvid han larmade alla kollegorna i appen där om att han hade rymt och att det var slagsmål på skolgården...haha.

Go grabb, hoppas bara han inte fortbildar sig på det området bara ;)

Japan är ett intressant land, shogun säger ju allt, eller hur? ;)

Ha det bäst Bp.

femfemman sa...

Ni har mycket att upptäcka, ni storstadsbor.
Här fick vi en positiv överraskning, då det nedlagda bageriet ska öppna med ett nytt koncept. Man får vara glad för det lilla!
Kvar att upptäcka? Det får framtiden utvisa.. Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Ja, ibland så bara händer det. Cyklade igår til Vischan Bageri men de hade flyttat. Vischan gårdsbutik var kvar. Jaha, jag som tänkt köpa bröd.
Min mamma hade vänner i Japan. Jag skrev några vykort efter det att mamma gått bort, men sen ebbade det ut.
Drömmar är fint.

Ditte sa...

Verkligen roliga upptäckter. Kul med nytt och Täby C verkar vara i framkanten. "Beyond Retro" finns på Söder och har bara tittat in enstaka gånger.Inga inköp ännu. Kul idé med "Konstlobbyn" och hoppas den består. En "Co-working lounge" tror jag också caféägarna uppskattar. Här på Söder har man på flera caféer markerat vid vilka bord man kan jobba. Och de är få. Kan ju inte vara bra för affärerna med de som sitter i timmar med en kaffe.
Snygg förpackning från Balders. Hoppas äppelkakan var god.
Kul att läsa dina svar. När jag funderar på rikedom tänker jag mer på frihet och att vara hyfsat frisk men visst är det skönt att också vara ekonomiskt ganska oberoende. För mig är också rikedom min familj.
Kvar att upptäcka? Massor. Inser att jag får öka takten.

Susjos sa...

Många upptäckter i Täby C, va kul! Å Balders bröd kan verkligen slå in paket, snyggt!
Japan är jag också nyfiken på, vore fantastiskt att få åka dit!
Ha en fin helg!

Carita Liljendahl sa...

Beyond Retro låter rejält intressant.
Och bilderna från TC får mig att längta dit.
Mysloungen ser också ut som precis en sådan, plats för mys!

nalta norrland sa...

Upptäcktsresande i Täby, BPs nya roll 😃
Du verkar hunnit med en hel del idag 👍
Och min tanke när det gällde Din kommentar att klädbutiken borde ha strukit kläderna innan de hängde fram dem var att det är det som skiljer oss åt åldersmässigt 😃 jag är inte speciellt brydd över ifall klädplagg är strukna eller inte.
Men Du reagerarlite dom min mor även om hon är något äldre än Dig.
🤗

Lillian "sognafaret" sa...

Det er godt å kunne kjøpe det en har lyst på uten å vende på pengene hele tiden. Man burde nok sette mer pris på det ja, det har du helt rett i. God helg!

Emma, Sol som sol? sa...

Bra idé att utnyttja en outhyrd lokal på det sättet! Fanns det en kaffeautomat också eller tänkte att man köper det på Balders m fl.

Bokdamen sa...

Spännande bilder att upptäcka. :) Det finns nog en massa att upptäcka, framtiden får utvisa vad, jag tar det som det kommer. Intressant att läsa dina svar. Trevlig helg!

Janerik Sundh sa...

Håller med dig om Erik Niva, han är fantastiskt påläst när det gäller fotboll. Jag gillar att läsa och höra honom.

Ama de casa sa...

Många upptäckter här och snyggt illustrerade också :-)

Jag har samma upptäckt kvar som du. Japan... Var väldigt nära ifjol, men sen kom det nåt farandes och sabbade det hela...

Hoppas vi båda kommer till skott med det vi vill upptäcka :-D

christian sa...

Ditt Täby centrum överraskar ofta må jag säga . . . tacksam å förnöjsam borde man vara dag för dag, det har du helt rätt i . . .

Eva sa...

Visst är Erik Niva oslagbar att lyssna på. Han är inte bara en expert på fotboll han är en auktoritet. Dessutom gillar jag att han inte ändrar stil och faller in i de övriga experternas jargong. Han kör sitt eget race. Håller med om att dialekten är jobbig, men hans tal är väldigt klart och tydligt och man hör varenda stavelse han säger till skillnad mot många andras. Tror det är hans lite långsamma och sävliga tal som retar oss stockholmare. Men jag fullkomligt älskar honom för hans kunskaper.
Det finns en tjej som sitter med som expertkommentator på många matcher nu. Kommer inte på vad hon heter, men hon är väldigt duktig också. Hon talar så fort så hon nästan snubblar på orden. Det tycker jag är jättejobbigt, men förstår så väl att hon måste hävda sig mot gubbarna. Hon låter för resten lite som den sedan länge bortgångne skådespelaren och komikern Åke Söderblom om du minns honom.
Trevlig fotbollseftermiddag i det vackra vädret!

Anki sa...

Många trevliga upptäckter i Täby - och de kan göra snygga inslagningar där hos Balders :)
Ha en fin lördagskväll!

Paula Merio sa...

Håller helt med dig om att man borde lite oftare tänka på hur bra man har det! Konst i köpcentrum har vi även i Falun, senast jag gick förbi lokalen satt några och spelade fiol bland tavlorna. Ja varför inte??
Retrobutiken måste jag googla på o se hur deras nätbutik ser ut. Och i vilka prisklasser vi rör oss. Om kläderna är ostrukna måste de ju vara billiga, eller hur?
Jag köpte mig spännband förut, himla bra när man t.ex ska hämta större paket som är totalt otympliga och helt utan bärmöjlighet. Snöret till de fina bakverken påminde om mina blå spännband, hihi
Ha en fin lördagkväll

Scylla sa...

Jag som är totalt ointresserad av sport blev ju tvungen att gå in på YouTube och se hur karln låter :) Dialekten i sig har jag inga problem med, tvärt om, men han har ett sätt att dra ut på en del vokaler som känns lite udda.

Kina sa...

Jo men visst, det finns mycket kvar att upptäcka! Japan vore inte dumt. Jag var bjuden på bröllop där för tre år sedan, men efter en del andra resor så hade jag inte råd tyvärr. Det var min systerdotterson som bodde där och gifte sig med en japanska. Numera bor de i något så exotisk som Upplands Väsby! 😁

byblixtra sa...

Det händer mycket i Täby centrum. Konstlobbyn var intressant. Bra att konstnärer kan hyra väggutrymme. Beyond Retro verkar också intressant.
Smart att inreda en Co-working lounge i gallerian. Det skulle man göra här också i en av galleriorna där det står tomma lokaler.
Fint band från Balders Bröd.

Anni sa...

Beyond retro har jag besökt inne i stan, kul att de växer ut till Täby nu!
Imponeras av det påkostade textilbandet på brödkartongen, det var verkligen lyxigt!