lördag 16 oktober 2021

Bokmärke och två svar
Idag är det dags för det sista bokmärket som jag fått av gulliga Anki. Ett väldigt vackert märke som sydkoreanen Jin Hyun Song har målat med munnen. Det är helt otroligt att följa mun- och fotmålarnas fantastiska verk. Själv fick jag en ny ”bunt” i förra veckan. Tusen tack Anki:-) 

Två svar på Orsakullans frågor:

Nu när mörkret faller på, bär du reflex? Absolut! Har fäst en reflekterande orange pin på min lila vinterjacka här. Fick pinnen av Gärdsmygen 2018. Å då jag brukar glömma ta av reflexen när jag tvättar jackan så kan jag berätta att den tål tvätt i 60 grader. 

Den stora kärleken… gifte jag mig med den 12 oktober 2013 efter 34 års prövotid. Ni som har hängt med här ett tag kommer kanske ihåg inlägget. Ni som börjat följa min blogg senare kan kolla här.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

PS. Deckaren som ni ser på bilden kan jag varmt rekommendera. Den utspelas på Öland och har ett annorlunda "stuk". Författaren var helt okänd för mig. DS.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Verkligen ett vackert bokmärke. Jag blev också glad när jag förra veckan fick en sändning av mun och fotmålarnas fina alster. Glädje!
Boken har jag läst och gillade den verkligen.

Bra med en prövotid på 34 år innan du och maken slog till. Men kan tänka mig att det kunnat bli tidigare.

Ditte sa...

PS Har läst det härliga inlägget från 2013 och grattat där. Gör det här också för säkerhets skull. Glädje!
kram!
(När vi gifte oss på Fidji 2005 var det heller ingen som visste något)

nalta norrland sa...

Så lång betänketid ifall Ni skulle gifta Er eller inte… fanns det några andra skäl till att Ni gifte Er än kärleken? Gör den lär ju inte plötsligt pockat på bröllop. Jag och J gifte oss efter nio år som sambo, vi förlovade 2004 och gifte oss 2005.
Det var J som ville gifta sig, han tog även mitt efternamn då jag inte ville byta bort mitt till ett -son namn 😜

Bokmärkesdag och boktips 👍

nalta norrland sa...

Ny brittisk tv-seriei börjar ikväll kl 21 på tv 1 Vigil en död man ombord

Hannele sa...

Monets näckrosor, snyggt.

LillaSyster sa...

Just den boken har legat här sen I somras, trodde att jag skulle börja läsa i den då jag var i Skultuna.....men läslusten infann sig inte. Den får ligga till sig lite till ska ta Kallentofts senaste först, sen kanske. =) Ha en bra kväll!

Ama de casa sa...

Verkligen ett jättefint bokmärke! Men jag väntar fortfarande på dom "riktiga" bröllopsbilderna :-D

Stort GRATTIS ändå till att ni till slut fattade rätt beslut :-)

Micke sa...

Reflex har jag letat upp i gömmorna här, alltid bra att synas vid vägkanten de få gångerna jag promenerar där.
Minns ju ert giftemål, ser ju min kommentar där till och med.
Sådant gillas ju.

Fint bokmärke som vanligt, tur man kan använda vad som helst här hemma.

Ha det fint Bp.

Emma, Sol som sol? sa...

Varmt gratyis till er bemärkelsedag några dager efteråt! Misstänker att det var en av ringarna på handen på fotot som fick klippas av.

Vi var ihop 21 år innan vi gifte oss 2009, på min namnsdag, och samma datum som vi träffades: 23 juli. Under själva vigseln vid Sigtuna rådhus var det bara sonen, mina föräldrar, mannen mins mamma och moster med. Men sedan utanför väntade vänner och mina bröder med familjer samt min faster. Vi gick Storgatan fram och vi åt middag på båten som gick mellan Sigtuna och Stockholm, tog 4 h. Helt perfekt för oss!

Susjos sa...

Minns såväl ert bröllop! Men minns inte att det var en Efva Attling-ring du har på ditt finger! Precis något liknande tänkte vi göra slag i och "byta upp" oss till! Jag har ju tappat min förlovningsring, och vigselringen i rött guld (tror jag det heter) är tunn och syns knappt på fingret!
Coolt bröllop hade ni alla fall!
tack för boktipset, ska se till att ladda ner den som e-bok inför semestern!
Ha det fint!

femfemman sa...

Läste inlägget från bröllopet. Skulle absolut kunna gjort samma sak. Skulle söndrig gifta mig i en kyrka inför "publik". Utstakad, dessutom!
Gifte oss i kommunhuset med inlånade vittnen. Barnen var sex och fyra år då...Var väl mest av "säkerhetsskäl" som vi gifte oss...juridiken blir enklare .
annars spelar det ju inte så stor roll.
Ha det gott !

femfemman sa...

Klickade på skicka för tidigt...Skulle aldrig gifta mig i kyrkan.... Utspökad...Vilket det skulle bli för mig om jag klädde ut mig i brudklänning och håruppsättning. 🙂
Nu läste jag igenom...

Gunnel sa...

Reflex är jag också noga med. Minns när jag jobbade att eleverna gjorde stickkontroller på personalen ibland. Ett bra initiativ. Vilket härligt inlägg om ert bröllop! Ha en bra söndag.

Klimakteriehäxan sa...

Annorlunda deckarstuk låter intressant!
Lite sent men ändå grattis på bröllopsdagen!

Paula Merio sa...

Men var är bröllopsfotot! Såg fina ringen, såg söta prästen o gulliga sångerskan, men brudparet????? Svimmade ni? Nä, förmodligen vill du inte visa oss, vilket är synd.
Men grattis till att ni hittade er stora kärlek, det har ju jag trott x antal gånger men har nu insett att min stora kärlek är...djuren!
Kramen till lyckliga ni!