lördag 30 oktober 2021

Bokmärke och en dum fråga

För omväxlings skull blir det ett eget och dessutom riktigt bokmärke idag – det sista i Efva Attlings ”trilogi” som säljs i samarbete med Akademibokhandeln. De andra två bokmärken i serien har jag visat förut, men ni ser dom på bilden till vänster om det svarta märket. Synd att man valde svart läder för märket ”Travel green read a book”, men man kan ju inte få allt;-) 

Orsakullans frågor

En dum fråga folk ställer är… Även om det sägs att det inte finns dumma frågor så måste jag medge att jag ganska ofta börjar en fråga med: ”En dum fråga bara, men…”. Så himla korkat alltså. Jag jobbar hårt på att inte börja en mening på det sättet. Är nog inte ensam om det, tyvärr eller tack och lov, beroende på hur man ser på det.;-) 

Grannens dag imorgon. Hälsar du på grannen?
Ytterligare en temadag som jag inte visste att den fanns, och det på självaste Halloween. Tror att jag är aningen för gammal för "bus eller godis";-) Men självklart hälsar jag på grannen när jag ser h*n i huset, men jag har aldrig ringt på med önskan att få låna kaffe, ägg, krossade tomater eller dgligt;-) 

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

PS. För en gångs skull har alla bilder jag lägger upp något med inlägget att göra;-) DS.

17 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Riktigt stiliga bokmärken, jag säger hej till trevliga grannar, men vinkar inte till bilar, ser inte genom vindrutan...

LillaSyster sa...

Men det är väl självklart att man hälsar på grannen om man möts, det tillhör väl vanligt folkvett. När jag gick över traktorstigen sist mötte jag ett par med hund och även då hälsade vi med ett Hej! Ingen jag sett tidigare men det hade känts mer onaturligt att inte hälsa. Jag som är uppvuxen i ett litet samhälle där nästan alla kände alla så klart man hälsade på den man mötte. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Efva Attlings bokmärken är både snygga , tidlösa och stilrena. Har köpt några i present och har kvar ett för eget bruk.
Frågor är ju sällan dumma. Men jag tyckte Susjos gav ett bra exempel på en sådan häromdagen. Kanske inte alls dum men inte direkt genomtänkt.
Alla dessa "temadagar". Begriper inte varför. Suck!
Men att hälsa på grannarna om man ser dem hör väl till oavsett dag.
Vad gäller morgondagens Halloween befattar jag mig inte med den. Ser ingen anledning till det. Varför måste man importera onödiga saker.

femfemman sa...

Närmaste grannen... 400 meter bort...Har jag aldrig besökt. Ett musikerpar från Holland, bor i huset. Naturligtvis stannar jag och pratar med dem, då vi ses på byvägen.
Makens syster bor i föräldrahemmet en km bort. Kusinen alldeles bredvid. Barndomsvännen bor också i byns centrum. Så visst ses vi och visst träffas vi hos varann ibland. På landet är grannen viktig.

nalta norrland sa...

Du har då en förmåga att springa på folk med Åsele anknytning, nu vet jag dock inte ifall de Du träffade är Åseke-bor? Men annars var min tanke STORT arbetsområde de måste ha ända från Norrland till 08a land.
Folkvett är väl på utdöende men annars är väl det hyfsat normalt Jan jag tycka att man hälsar på grabben, nu vet inte jag hur det är i 08a land… häromkring säger vi ju hej till typ alla vi möter 😜
Glöm inte klockomställning ikväll/natt ⏰
Såg att experter anser att vi människor mår dåligt om det blir sommartid året om.
🤗

Guldkryckan sa...

Känner väl bara en enda i min uppgång, lite av fördelen med att bo i miljonprogrammet ;)
Känner nog tre stycken till i hela området, men jag säger hej till folk jag inte känner heller så det går på ett ut antar jag.
Ska ta och sortera mina böcker i papper imorgon tänkte jag, dags att rensa ut lite tänkte jag och ska ta upp alla gamla resväskor vi har i källaren fulla av böcker, en del vill jag minnas var bra men andra var ju inge vidare om jag minns rätt, ett och annat bokmärke kommer således snart att fylla sin funktion igen.

Ha nu en fin kväll Bp.

Emma, Sol som sol? sa...

Förstår inte det där med att "det finns inga dumma frågor". Det gör det visst det! Jag började mitt arbetsliv som telefonissa och hade jag fått 10 kronor varje gång någon ringande frågade hur länge den upptagne skulle prata i telefon så hade jag nog dubblerat min månadslön. Ibland sa jag nog att "hur ska jag veta det?!", ibland svarade jag "fem minuter och 3 senunder". Hur fasen ska man kunna veta hur länge någon annan ska sitta och babbla?

Så jo, det finns dumma frågor. Väldigt dumma frågor!

Anki sa...

Känner inte igen så många av grannarna, men självklart hälsar jag på dem jag möter. Några har jag pratat med - och alla är hittills trevliga, men jag tror inte jag kommer att umgås med dem direkt.

Gunnel sa...

Påskkäringarna har blivit bortsjasade av häxor, vilket jag kan tycka är synd. Halloween är inget jag gillar...förutom färgen såklart.

Ama de casa sa...

Snyggt bokmärke, men grön hade kanske varit en bättre färg, mer matchande med texten liksom :-)

Vi hälsar också på grannarna men har inte heller bett att få låna något av dom. Däremot är det en liten granntant som har ringt på hos oss för att röstfiska till "presidentvalet" i föreningen, hon fick ingen underskrift av oss då hon hade lyckats göra sig ovän med hela halva huset under sin första presidentperiod...

Roliga Halloweenbilder!

Geddfish ♥ sa...

Svart i all ära, men jag tycker det snygga bokmärket kunde varit grönt!

Jag säger absolut hej till mina grannar och några pratar jag mer med. Av några har jag ringt på och bett om nyckelhjälp då jag låst mig ute från förråd, eller cykelrum.

Eva sa...

Ursäkta "en dum fråga". Men alla dessa bokmärken? Använder du dom eller bara samlar du på dom? Du måste ju ha en hel bokhylla fylld med bokmärken vid det här laget. Eller använder du en till varje bok du läser? Du kan omöjligt ha användning för alla.

Klimakteriehäxan sa...

Grannens dag - visste förstås inte. Får fundera på saken.

Anonym sa...

Liksom Eva har jag undrat, om du använder
alla bokmärken du samlar på. Brukade samla och
byta bokmärken, när jag var 8-10 år.

Jag känner nästan alla mina grannar. I lördags
kom två grannflickor över och spelade flöjt för mej,
ur Evert Taubes bok. En granne hänger morgontidningen
på dörrhandtaget varje dag. Vi har inga otrevliga
grannar. Hälsar alltid och pratar ibland, om dom har tid. Bor på en återvändsgata, vilket gör det lätt
att mötas.

Ruth i Virginia

'

Susjos sa...

Vilka fina bokmärken från Efva Attling!
Å du fick till lite Halloween på din blogg minsann, bra jobbat!
Jodå, dumma frågor finns..
Å visst hälsar jag på grannarna, men har ännu inte lånat något av dem.
Svar: nej, det blir alldeles för ansträngande psykiskt att vara med och bistå vid barnbarnets födelse. Numera får de blivande föräldrarna "lista" sig på ett sjukhus , och tyvärr var det fullt på "mitt" sjukhus just när de är beräknade att få barn, men man vet ju aldrig vart de hamnar i alla fall, så många hänvisningar görs ju hela tiden, så vi får väl se!
Ha en fin söndag!

Monica sa...

Det händer mycket när man vänder ryggen till.
Nyfiken som jag är har jag försökt hitta vad
du är opererad för, huvudsaken det gick bra
vilket det verkar ha gjort.
Friskt att blogga på en gång och bra att stilla
allas oro, räven inget som faller mej i smaken.
Mina åtta dygn på Danderyd var en ren mardröm.
Maten var oätbar och man rullade runt mej mellan
fem avdelningar pga platsbrist.
Fattar fortfarande inte att man inte lyckades
ta livet av mej.
Gör som dej tar upp bajset fast efter hundarna i en helt vanlig plastpåse, varför betala tre gånger så mycket för en färgglad påse :)
Ha det bra, ska försöka hålla lite bättre koll på er :)


Margareta sa...

Det är länge sedan nu och jag måste erkänna att jag ibland varit in och läst dina inlägg bara för att och kanske mer för att det är kul. Själv skriver jag ju inget något enstaka inlägg bara för mig själv men saknar lite och önskar att jag skulle få tillbaka lusten. Det tar ju faktiskt inte så mycket av min tid som inte är speciellt dyrbar vad gäller övrigt, för tid har jag absolut.

En dum fråga och visst kommer det även ur mig ibland, -en dum fråga men ... det är ju av de dumma frågorna jag lärt mig mycket. När jag ringer någon support brukar jag försöka verka lite dummare än vad jag egentligen är, ja det går faktiskt. Då får jag alltid så bra hjälp och oftast mer hjälp än vad de behöver ge mig, slipper göra något själv. Man får ju inte vara dum. =)

Självklart hälsar jag på grannarna även om jag inte känner dem, däremot är jag rädd att möta en granne i huset då de har en hund som jag är livrädd för och de vet även de att jag är. Hen har huggit mot mig en gång och hörde av en vän att dalmatiner inte är pålitliga hundar, oftast. Nu är inte vi många i vårt lilla hus 6 lägenheter i varje trappuppgång, två uppgångar. Vi tillhör "åldringarna" i vår och i nästa endast "åldringar". Halloween är något jag inte tagit till mig och kommer nog inte heller att ske, det brukar ju sägas att det aldrig är försent att ändra sig men känner att lusten till det också måste finnas där.

Läser att du genomgått en operation, den första i ditt liv, och även att det gått bra. Kul också att läsa att du gillade maten, det har inte jag gjort när jag legat inlagd.

Ska absolut fortsätta läsa hos dig och se vad som händer.
Ha det gott och fortsätt skriv och roa oss andra.