måndag 4 oktober 2021

Glad måndag


En absolut briljant idé att omvandla en engelsk telefonkiosk till ett bibliotek. Kolla förresten brunnslocket:-)


Tveksamt, väldigt tveksamt om det är/var en glad måndag. Kan väl säga som så att dagen kunde räddas genom att undvika titta ut genom fönstren eller besöka balkongen. För hade jag gjort det sistnämnda hade jag troligen blåst bort. Stormstyrkor i tre dagar gör ingen glad… 

Nya tv-serier
Lagom till hösten som ju faktiskt kommer varje år, varken man vill eller inte har svt vaknat till liv och köpt in några nya riktigt bra engelska tv-serier. Eller vad sägs om

”Saknad, aldrig glömd” (Unforgotten) på lördagar, klockan 21:00, svt1.
Den begåvade mordutredaren Cassie Stuart löser historiska mordgåtor tillsammans med kollegan Sunny Khan. Mer info här. 

"Manhunt – The night stalker" på söndagar, klockan 21:00, svt1.
Verklighetsbaserad serie med kommissarie Colin Sutton som löser högprofilerade fall som satt skräck i Storbritannien. Martin Clunes i huvudrollen som kommissarie Colin Sutton är mest känt för sin roll som Dr. Martin Ellingham i den briljanta serien Doc Martin. Mer info här. 

"Olyckan" (The Accident), på söndagar, klockan 21:45, svt1.
En fruktansvärd olycka drabbar den fiktiva walesiska staden Glyngolau. Tragedin river upp relationer, ställer invånarna mot varandra och gamla vänner blir plötsligt fiender. Fantastiska skådespelare, men  ingen uppmuntrande historia direkt. Mer info här. 

Telefonkiosk-bibliotek
Visst blir man glad när man får ett sms med ovan bilder. Det är före detta bloggaren och kompisen Gärdsmygen som tagit fotona av "telefonkioskbiblioteket" i Krokstrand, Bohuslän. Tusen tack tjejen:-) Så kul att importera en gammal telefonkiosk från England och återanvända den som bibliotek i Sverige. Idén med telefonkioskbibliotek kläcktes förresten i Lewisham i sydöstra London.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Åååå telefonkiosken så smart och snyggt! Skulle kunna tänka mig att ha en på baksidan och förvara redskap i....men det kan jag bara drömma om. Jo helgen var fruktansvärd blåsig, idag tog jag regnjacka på då jag cyklade in till jobbet men inget regn på hela dagen till och med solen visade sig en kort stund i em. Varmt ute för årstiden. Ha en bra kväll =)

LillaSyster sa...

Svar: Söndagenslopp gick bättre än lördagens,men det verkar som om det är viktigast att slå vissa åkare. Vi njöt nog båda två av fredagen och god mat på restaurangen ingick ju i rumspriset, sen åkte jag ju hem på lördagsmorgon, finns ff mycket att göra i trädgården inför hösten/vintern. Vi var båda lediga i fredags....någon fyllde år =) och det var inte jag!

femfemman sa...

Smart bibliotek. Gamla svenska dito borde också funka! Vore toppen man kunde lämna sina gamla pocketböcker i en sådan. Och veta att de kom till användning.
Unforgotten följer vi. Ska kolla dina andra båda tips också.
Vi kollar ett par danska serier, Kanstanjemannen och Vit sand. Den förstnämnda går på Netflix... Den andra Canal+ och TV 4.
Bra att svT sänder bra serier. Man ska ju inte behöva ha betalkanaler för att se.
Fint väder här! Ja, det såg du ju på alla mina höstbilder. Fast i morgon är det väl regn igen!
Ha det gott och glad måndagskväll!

Ditte sa...

Verkligen härligt med denna telefon kiosk som ett litet bibliotek. Piggade het klart upp denna vädermässigt dystra måndag. Men det finns tack och lov en hel del annat man kan glädja sig åt. En god lunch med vänner t.ex. Något jag satsade på.
Och kul att du har koll på tv serier som kommer. Är ganska dålig på att följa dem, men "Saknad aldrig glömd" har jag tittat på. Bra att Play finns. Men även de andra du föreslår skulle jag nog kunna ta mig an. Tack för info. Och Play är ju tacksamt.

Geddfish ♥ sa...

Stormgillar telefonkioskbibblan! Urfrän!
Lite roligt är det att jag har varit med om att hyra ett hus en vecka en sommar just i Krokstrand! Från Ed, där vi bodde förut, är det inte långt till västkusten.
Relativt glad måndag här idag, fast jag blev lite sur. Ja, inte nu ikväll, utan långt tidigare... Men alla dagar kan ju inte vara glada.

Anni sa...

En sådan telefonkiosk full med böcker besökte jag utanför London för några år sedan - minns att jag tog mig en bok också. Suveränt återbruk av en telefonkiosk, tycker jag.

Vädret ja, det blir bättre imorgon - då får du njuta! Vi är inte så vana vid blåst här på östkusten. Temperaturen kan vi inte klaga på i oktober.

Men BP; det är ganska exakt en månad sedan vi reste iväg och bara två veckor sedan vi kom hem - längre än så minns jag allt en semester! Gör inte du det? Dessutom har jag ju fotografierna och min planering att utgå ifrån.

Klimakteriehäxan sa...

Ser alla de tre serierna du räknar upp!
Och telefonkiosk-bibliotek finns i Sigtuna, där såg jag det allra första. Sympatiskt!
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2017/09/ringa-gar-inte-men-lasa-gar-bra.html

Anki sa...

Verkligen häftigt att förvandla en gammal telefonkiosk till bibliotek. Har sett liknande även i gamla svenska telefonkiosker.
Här hade vi en fantastiskt fin höstdag med solsken och +14 grader ... verkligen en njutbar dag!

nalta norrland sa...

Brukar ju se de engelska tv-serierna , men missade ”saknad glömd”, sov väl bort tiden då serien började.
Gråmulet väder och regn liksom blåst tillhör absolut inte favoritvädtet. Men hellre regn än snö 😜
Tycker vädret varit ovanligt trist senaste tiden…
Idag tisdag och inget nytt under molnen 💨
Nu har jag vinkat hej då till Elin & J så det är sova sova säng säng säng nu ett par timmar framåt 😴
🤗

nalta norrland sa...

Glömde - egentligen skulle jag kommentera telefonkiosken och det gulliga biblioteket 😍

Freedomtravel sa...

Vilket fint telefonkiosk-bibliotek! Sååå bra idé! Tror att jag sett liknande, i Trosa och Sigtuna om jag minns rätt.

Ama de casa sa...

Vilken helt suverän idé med telefonkioskbiblioteket! :-)

Några serier har vi inte hunnit med att kolla in, har fullt upp med att semestra. Fast när vi kommer hem till Torrevieja igen får vi kanske lite mer tid över :-)

Gunnel sa...

Minibiblioteket gillar jag. Ett sådant skulle kunna lätt placeras ut på många ställen. Manhunt måste jag kolla upp för jag följer Doc Martin nu. Det gäller att hitta lite bra serier att följa. Det blir automatiskt lite mer TV-tid när det blir höst....åtminstone för min del. Ha det gott.

Susjos sa...

Så cool telefonkiosk!
Å tack för serietipsen!
Ha det gott!

Paula Merio sa...

Jag tittar på alla tre serierna du nämner, den första har ju en sån himla begåvad skådis i huvudrollen, så jag ser allt hon är med i. Manhunt är lite stillsammare men helt okej, men första avsnittet av Olyckan slog nästan knock på mig! Så bra! Säger som du, vilka skådespelarprestationer!
Visst är telefonkioskbiblan gullig, men en elefant som jag skulle inte kunna varken huka mig eller vända mig om för att läsa boktitlarna...ähum

KajsaLisa sa...

Kul grej, har ju besökt ett liknande utanför Norrtälje några gånger och skrivit om det, men det är en plåtbod som är något större.

Carita Liljendahl sa...

Den här kiosken blir man glad av! Ett jättefint bidrag till Glad måndag! En superfin idé av uppfinningsrika i Bohuslän!
Tusen tack för att du är med och att du länkar upp!