fredag 15 oktober 2021

Fem en fredag: Vecka 41 – Planering

Bästisen Yvonne vet precis vad BP behöver när det är grått, regnigt och blåsigt ute. Hon upptäckte boken i hyllan och tyckte att den kunde få ett nytt hem hos mig. Observera det fina Hammarby-snöret. Tusen tack tjejen:-)

Bildbevis 1 som svar på fråga 1. Den 9 oktober öppnade Godisbanken i Täby Centrum. Som ni ser är det många som hamstrar fredags- eller om det är lördagsgodis.

Bildbevis 2 som svar på fråga 1. World bread day imorgon. Den dagen var ny för mig. Lite olyckligt bara att bilden visar kanelbullar som "firades" för någon vecka sedan.


1. Vad står på agendan idag?
Det som stod på agendan idag var ett besök i Täby Centrum, och det blev av. Se bildbevis ovan;-) 

2. Vad har du fått boka om i veckan?
Ingenting. 

3. Vad vill du stryka i helgen?
Om Elisa menar stryka som i ”stryka kläder” så stryker jag det direkt. Äger inte ens ett strykjärn. Annars kan jag inte komma på något jag skulle vilja skippa. 

4. Vad har du på planeringsstadiet?
Nästa vecka är två saker planerade bland annat en (planerad) operation. 

5. Hur planerad är du vanligtvis?
Inte ett dugg planerad. Jag är en spontan människa och agerar därefter. De få gånger jag planerat något gick det snett. Så jag har lärt mig lektionen;-) 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Två bilder har absolut någonting med inlägget att göra. DS.

22 kommentarer:

Anni sa...

Den där Yvonne verkar vara en fantastisk vän! Anar att det finns många godbitar i boken.
Lösviktsförsäljning av smågodis gick ned markant under pandemin, men på din bild ser godsakerna ut att ha papper om sig. Det känns lite tryggare.
Surdegsbullar finns ju, men inte i limpform. Hur tänkte de där?

Susjos sa...

Säger som Anni, Yvonne är en fantastisk vän som skickar så fina gåvor.
Idag är det inte brödets dag utan champagnens dag, så maken fick minsann pallra sej ner till systembolaget och köpa lite champagne, dagen till ära!
Jag trodde inte att jag var en planerande människa, men tittar man på vår almanacka som hänger uppe, så är det bara jag som planerar in saker, häpp!
Ha en fin helg!

Robert W sa...

Lite kul att butiken verkar ha svårt att skilja mellan surdegsbröd och kanelbullar :)

Hanneles bokparadis sa...

snällt av bästisen, Godisbank lite läskigt... jag trivs bäst med att vara spontan.

Guldkryckan sa...

Anrell har man ju läst och sett en del med, riktigt bra måste jag säga.
Bra tänkt av Yvonne. :)

Godis beställs mest från Pikky, som jag väl skrivit om tidigare, färskt och levererat till dörren.
Men visst, lite handlar man väl om man råkar hitta något i en affär man besöker ;)

Ny dag för mig också, passar ju jättefint med våran bakmaskin ;)

Ha nu en fin fredagskväll Bp.

LillaSyster sa...

Varje dag finns något att fira....Igår var det räkmackansdag, vi åt räkmacka idag till lunch =) Det är bra med en bästa kompis. Ha en bra kväll!

femfemman sa...

Hör till dem som är rätt planerad och som tycker att det blir lite tokigt, och blir lite besviken, när planerna gör i stöpet.God kväll!

Bokdamen sa...

Trevligt med gåvor från bästisen. Skönt att inte behöva planera förstår jag. Jag planerar på jobbet förstås, annars går det åt skogen, och lite privat men är flexibel åt olika håll. ;)

Helén sa...

Det låter väldigt skönt att inte planera, fast som kontrollmänniska är det svårt att låta bli. Är rädd att jag glömmer nåt viktigt om jag inte planerar. Fast jag försöker alltid planera in återhämtning också 😊. Trevlig helg!

Paula Merio sa...

Oj, en planerad operation, hoppas det är en enkel sådan, som förstås ska göra ditt liv friskare och enklare! Jag har lite svårt att få ändan ur vagnen, därför skriver jag mina små påminnelser..men till sist ruttnar man på att det jämnt står samma saker där! Den där godisaffären, ingenting på väggarna? Brukar man inte ha en massa hyllor där? Är det en butik som ska etablera sig för gott(haha) eller tillfälligt?

nalta norrland sa...

Svar Varför Frost inte han ”gå på toa” med dumstrut på vet jag icke, kanske tycker han det är jobbigt att hå omkring med dumstruten rent allmänt 🤷‍♀️ Det är väl kanske så att det går att acceptera dumstruten inomhus när gan mest ligger ner och slipper balansera en halvmeter plast, det lär ju vara obekvämt.
Gillar limpbilden, sällan jag äter sånt.
Sover visserligen till å från med tjocksockor på fötterna men det är ju för att jag fryser. Jag får ju skylla mig själv, att jag är dum nog att gå barfota alltså 😜 jag går faktiskt barfota i typ alla skor… inte om jag ska nånstans å ta av mig skorna men om jag bara ska ut en sväng är det ofta utan sockor i skorna.
Nu säger jag Go Natt, sov så gott 🤗

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken fin present, med bokmärke och allt! 😉

Klimakteriehäxan sa...

Sportgrodorna ligger på vår gästtoa. Fniss- och kissvänlig! (inte pissusel alltså).
Planering - ska inte överdrivas.
Strykning - ska i möjligaste mån undvikas.
Godisbanken ser direkt livsfarlig ut (för en sån som mig)
Trevlig helg!

Kina sa...

Godisgallerior är ett gissel. Jag dras dit som ett bi till blomman, och går därifrån med armarna tungt lastade med kassar och ett saligt leende på mina läppar! Jaaa, riktigt så farligt är det faktiskt inte, men jag är en riktig godisråtta! Och.... det gäller kanelbullar också! Jag är glad att jag inte rullar fram, inte riktigt i alla fall.
Lycka till med operationen. Hoppas den inte är av allvarlig art?! Ha det bra!

Mrs Calloway sa...

godisaffärer är inte hälsosamma. det går intee att klara sig helskinnad ur världen. har inte läst Anrell

Ditte sa...

Kul med Lasse Anrells bok som du fick av Yvonne. (Han bor helt nära oss så jag ser honom nästan dagligen)Och Hammarbysnörena hör ju till.
Trevligt med ett besök i Täby C men antar att du nöjde dig med att titta in i Godisbutiken.
Och visst är det skönt att vara spontan.Gillar också det. Här i Torrevieja blir det spontana träffar med vänner nästan varje dag och nästa allt annat är också spontant.
Även hemma är det liknande men lite knepigare att få till det att umgås spontant en kväll.

it_is/Anette sa...

Ja World bread day var helt ny för mig med faktiskt. Jag brukar kika på alla temadagar som finns under året - där fanns den inte med. Mem så har vi det fantastiska google :) o där fanns den. Tänk så skoj att man alltid kan lära sig något nytt :)

Ama de casa sa...

Jag har faktiskt också en sportgrode-bok. Vet dock varken vem som skrivit den eller var den är. Kanske har jag gett bort den? Ja, det har jag nog.

Ett strykjärn har jag. Det har legat oanvänt i mååånga år nere i garaget och strykbrädan har jag slängt för länge sen. Brukar försvara mig med att "skrynklorna matchar rynkorna" ;-)

Det finns då temadagar för det mesta, så varför inte kombinera dom? :-)

Anki sa...

Verkligen en perfekt present till dig ... hon känner dig väldigt bra! :)
Godisbanken är inget som lockar - och ser dessutom urtrist ut.
Temadagar - finns visst hur många som helst - och inget jag tar någon notis om - ja, förutom Svampens dag då - första söndagen i september varje år :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är så skönt att läsa att många är som mig när det gäller att stryka kläder.....
Du tyckte det var underligt att vi som numera bor på Gotland inte äter lamm. Men...det beror på att vi gått på några minor under årens lopp. Den första var i Skottland när vi åt "dagens" till lunch och fick en gryta med får(ull) och surt kött. Hemskt!
Den andra när vi kom hit i mellandagarna ett år för att titta till vårt nyinköpta hus och jag köpte 2 bitar lammfilé. Den ena - Rolles som tur var - gick att äta, den 2:a var som stekt seg ull. Det luktade ull i hela huset när jag stekte, så jag skulle ju varit misstänksam och inte smakat.....
Den 3:e - och sista förmodligen - var när en väninna här fyllde 50 och bjöd på helgrillat lamm i trädgården. Hennes mamma varnade mig och sa att det var bara senor och smakade dessutom inget gott. "Ta inte av lammet!" Men jag var lite finkänslig och tog en bit iaf - fruktansvärt!
KRAM/Susie

Carita Liljendahl sa...

Den boken hittade rätt kvinna att roa!
Besök i TC ser jag också fram emot - kanske nån gång i framtiden <3
Vi strök båda ordet stryka då vi inte stryker 🤣 Jag äger ett järn, men men... används sällan!
Operation! Förhoppningsvis nåt litet ingrepp.

christian sa...

Det verkar vara en härlig å luftig godisbutik . . .
Bok med sportgrodor är alltid höjdare!
Billigt börd å till råga på allt surdeg, mums!