söndag 31 oktober 2021

Skyltsöndag #338

Häxan är Yvonnes egen kreation. Figuren är utskuren med en speciell pumpakniv som hon importerat från USA.

Det har nog aldrig hänt i Skyltsöndagens historia att den sammanfaller med såväl Halloween som omställning till vintertid. Med andra ord så är dagens Skyltsöndag aningen färgad av Halloween;-) Rubrikbilden är bästisen Yvonnes kreation för 2021. Enjoy!

Halloween
Är absolut inget fan av Halloween, men jag har märkt att jippot ökar för varje år även här i Sverige. Ja, företag som ButtericksKalaskompaniet, Dollarstore med mera vill ju också leva, eller hur;-) (Tänk positivt!)

Vintertid
Trodde ju i min enfald att det där eländiga daltandet med omställning från sommar- till vintertid och vice versa skulle vara ett minne blott 2021. Men icke! Varken EU eller Sverige har sagt sitt. Tidsomställningen har liksom inte haft högsta prioritet under 2020/2021. Det var visst en pandemi som kom emellan. Men jag fick ju njuta av en extra sovtimme i morse. (Tänk positivt!) 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Hoppas på ett beslut där till nästa år när det gäller detta "daltande", det är på tiden minst sagt.
Men en sovtimme extra idag satt ju som den beryktade smäcken, bra med andra ord ;)

Halloween är ju barnens högtid och handlarna får lite extra klirr i kassan, några ungar knackade just på dörren här, tji fick de, behåller allt godis själv här.
Fast egentligen öppnade jag inte för att jag just klivit ur duschen och stod i morgonrocken. :)

Ha en fin fortsättning på kvällen Bp.

femfemman sa...

Otroligt vacker pumpa. Vilken konstnärlig talang. Och vilket handlag med att skära ut.
Inget Halloweenfirande här. Men en ( halv) bakelse hade jag nog fått ner, om det så varit. Ser goda ut... iaf tills de känns för söta.

Åke sa...

Jag är heller ingen fan av denna helg, men nu var vi hembjuden till Lill Pluttens familj så då fick man gilla läget. Han hade dessutom ordnat en tävling och frågeslinga. Men det finns riktiga figurer att beskåda hos dig,

Gunnel sa...

Den extra timmen i morse är det enda positiva med tidsomställningen. Nästa år ska jag nog strunta i det helt. Funkar säkert lika bra.

nalta norrland sa...

Har läst att om det blir sommartid som är normalt jämt och ständigt får 08a land minst 70 dagar när solen inte går upp förrän tidigast vid 9 å så kan vi inte ha det 😱 för stockholmarna behöver soluppgång mycket tidigare för att må bra 😅

Den pumpan 😍 hon kan hon Din bästis Yvonne

Jag tänkte lite extra på Dig igår kväll och gick en kvällspromenad med Teddybjörnen förbi ett visst företag så nu skyltar jag med deras skylt 😜

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och färgstarkt! Verkligen! Och det är ju detta som är i fokus i dessa tider. Något fan av Halloween är jag absolut inte
men jag beundrar Yvonnes vackert utskurna pumpa. Imponerande!
Men butikerna överlevde innan man började med Halloween i Sverige och hade nog gjort det även nu. Och då tänker jag ändå positivt.Vad ska man ha eländet till. Såg liknande bakelser hos Gunnarssons igår. Men de lär ju överleva utan Halloween. Troligen Balders bröd också.
Ja, tidsomställningen? Ja, vad pandemin har med saken att göra kan man ju fundera på. Nästa år så kanske...

Geddfish ♥ sa...

Jag vet ju att mina ungdomar förhärligar detta. Jättesnyggt gjort av din kompis.
Men jag undrar ändå. Vad ska vi med detta till? Det enda in pumpa jag kan säga, är att soppan är god!
Tidsomställningen? Den är kass.

LillaSyster sa...

Fin pumpa bästisen gjort! Tiden.....tänk vad skönt det ska bli när vi slipper detta
Snyggt skyltat och spökbakelserna var ju söta! Syrran och trollungarna hade bakat egna små spöken idag.

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, man får tänka positivt! Det är läckert med ljusen man tänder nu som ger ett orange sken! Och Yvonnes pumpa är verkligen ett mästerverk!

Shannara sa...

God kväll! Riktigt häftig pumpa, här blev det en lite mer old school variant gjord av Millie. Tidsomställningen ja, det blev mörkt tidigt i eftermiddag, klippte klart gräsmattan i halvmörker och det var kolsvart innan gubben tvättat klart sin bil.
Nog kan det se väldigt bra ut på mina bilder, men mycket tid går åt till konfliktlösning och att stånga sej blodig mot en vägg när Milo hamnar i affekt, vilket sker dagligen. Då river han halva huset och blir onåbar. Det är tur att vi har grannar runt om som också har barn med adhd och äldre grannar som är förstående. Tyvärr kan jag inte visa alla aspekter av tillvaron eftersom det skulle inkräkta på barnens integritet.
Jo, Nathalee har läst psykiatri på Säter och helst vill hon jobba på rättspsyk eller inom slutenvården för unga även om hon trivs bra med sitt vikariat inom LSS just nu.
Och jo, jag gör de flesta inlägg på mobilen... det är i alla fall lätt att lägga in bilderna då eftersom jag alltid fotar med den.
Ha nu en go kväll härliga du!

KajsaLisa sa...

Efter att jag jobbat skift nästan hela mitt arbetsliv, börjar jag tycka det här med vintertid är trams, kan dom inte bara bestämma sig någon gång
Mycket spooky hos dig idag, kul bilder.
Länkar upp nu.

Ama de casa sa...

WOW!!! Hon är verkligen både skicklig och kreativ, Yvonne!
Är heller inget fan av Halloween, men firar den på mitt eget, alternativa vis ;-)
Spökbakelserna är så himla fina! Goda ser dom ut att vara också - älskar marsipan :-)
Tidsomställningen är ett otyg. Fast bättre på hösten än på våren i alla fall. Det som oroar mig med avskaffandet är att det verkar som om alla länder själva ska få välja om det ska vara vinter- eller sommartid som gäller. Att få olika tidzoner i dom länder som varit "med samma tid" tidigare skulle vara jobbigt. Det räcker med förvirringen att åka in i Portugal som ju har samma tid som England...

Och visst underlättar det att tänka positivt i många lägen :-D

Snyggt skyltat!

Anki sa...

Yvonnes pumpa är verkligen alldeles fantastisk!
Om halloween tycker jag inte, men förstår ju att den är här för att stanna ... och handlarna är väl glada ... ja, barnen också :)
Snyggt skyltat som alltid!
Önskar dig en bra start på november!

Monica sa...

Jag har svårt att tro att man skulle lägga
ut att patienten har obotlig cancer på nätet
innan man haft ett samtal med den.
Men ingenting förvånar mej i dagens Sverige
Har inget Bankid och är lika glad för det när
man läser om hur dom lurar av dom gamla deras
besparingar via mobil eller på nätet.
Söta bakelser som jag mumsade i mej förr i tiden:-)

Paula Merio sa...

Jag har "sluppit" alla halloweenprycklar i år, förutom fina pumpor i trädgårdarna, dem gillar jag. Kanske för att jag bara rört mig här hemma i byn. De avskurna armarna tycker jag är vidriga, allt annat överlever jag...
Yvonnes pumpa är den snyggaste jag sett, hälsa henne det! Häxor gillas också, bara inte avskurna kroppsdelar. Spindlar har jag året om här hemma, så länge de inte kryper ner i min säng får de vara ifred...
Jag har faktiskt blivit mer positiv till Halloween med åren, vad som helst som kan lysa upp denna dystra årstid behövs. Prylar behöver man ju inte köpa, ett gammal lakan räcker gott! Nu fick jag frottera mig i årets halloweenutbud, tack för det!

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt snyggt utskuren pumpa i topp! Jag tillhör dem som högaktningsfullt struntar i Halloween.

byblixtra sa...

Missade att lägga upp ett inlägg igår, skulle ju ha gjort det klart redan på lördagen men trodde att det skulle finnas tid för att sitta vid datorn, men icke. Så idag finns ett kort inlägg. :-)

Pumpan blev jättefin!
Jag är inte heller ett fan av Halloween men bakelserna var söta.

Susjos sa...

Vilken snygg pumpa! Å vilka skyltar du fick till! Nej, Halloween är inget för mej heller! Men bakelserna ser goda ut. Jodå en timme till är inte dumt att få sova, värst är ju att jobba den natten!
Idag är jag seg, men hoppas jag vaknar till framåt kvällen.
Ha en fin dag!

Eva sa...

Uppriktigt sagt vet jag ingen som är road av Halloween. Är ungarna det själva? De kom några ungar och knackade på hos oss. Utmålade förstås. Vi visste inte vad vi skulle göra eller säga. De förstod tydligen inte svenska. De fick varsin kaka och såg lika besvärade ut som vi. De försvann sedan snabbt som blixten!

christian sa...

eftersom inte jag heller gillar halloween så har jag inte mkt att kommentera, förutom de söta bakelserna, de var helt i min smak!

Carita Liljendahl sa...

Wau en sådan pumpa på först bilden!
Bakelserna är också jättegulliga.
Allt det kommersiella kring Halloween gillar jag inte direkt, men mycket kul finns det förstås - skrämmande grejer!