måndag 18 oktober 2021

Glad måndag


Efter tre helt underbart soliga höstdagar kan jag inte vara annat än glad. Tänkte visa er några bilder som jag tagit igår och idag vars motiv gjorde/gör att jag är på bra humör. Hoppas ni håller med. Enjoy!

Gårdsdag igår. Trädgårdsgruppen och en av HSB:s fastighetsskötare gör olika sysslor på innergården, bland annat planterar de höstblommor och krattar löv. Skogaholms brödlåda återanvänds för arbetshandskar, bland annat. Observera att skottkärran matchar kvinnans mössa.

Löven samlas ihop i en massa högar som sedan skopas upp av HSB:s trädgårdsskötare och den fina limegröna trädgårdsmaskinen. Personerna som krattar löven ser ut som om de utövade Escrima.

Återigen dags för containrar där de boenden kan slänga grovsopor samt el/elektronik under en hel vecka. Containrarna byts varannan dag. Tack för den fina servicen fem gånger per år HSB:-)

Dagens höjdare: Visserligen var det soligt idag, men temperaturen låg på kyliga 6-7 grader. Den här killen som hade ett jobbrelaterat telefonmöte samtidigt som det var dags för hämtning på förskolan lever nog kvar i ”jobba-hemifrån-uniform”-lunken inklusive coronafrisyr…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Fint väder gör ju mycket för humöret så förstår att du är glad. Fastnade extra för bilden och vinkeln på er innergård och hur du fick till huset och träden. Bra jobbat!
Och visst är det fint när omsorg ägnad åt gården. Noterade den turkos matchningen. Snyggt!
Bra med en container för el och grovsopor och att ni i området kan slänga det som inte behövs på hemmaplan.
Vi har i våra soprum ett par sådana behållare för elektronik och annat och som töms 1-2 ggr/vecka. Tur är det för de är alltid välfyllda. Bra också Men för just grovsopor som soffor och annat sätts det upp också upp hos oss speciella containrar några gånger per år. Underlättar ju betydligt.
Kul sista bild!

Emma, Sol som sol? sa...

Det verkar vara en bra brf där ni bor!

femfemman sa...

Så bra med container. Skulle vi också behöva, iaf under någon röjvecka. Men det är väl bara att ( dyrt) beställa. Blir nog några rundor med vanen i stället.
Några fina dagar har det varit! Skönt på dagen, kallt på natten.
Och så slog Elfsborg Djurgården med 3-0. Härligt, tycker den, som bara "bryr" sig om ett enda fotbollslag!

Geddfish ♥ sa...

Ordning och reda, det kan man verkligen bli glad för och dessa vackra färger!
Ett härligt bidrag till Glad måndag! Håller med om att sista bilden var skojig. Kolla benställningen, hihi.

Ja, mina reservdelar till elcykeln blev alldeles för dyra, ändå var cykelhandlaren bussig och slog av på priset. Nu räknar jag ju cykeln som min "bil" eftersom jag inte har något annat motordrivet. Och i mörkret nu ikväll var det skönt att ha bra lyse och draghjälp.

LillaSyster sa...

Ja vilka fina dagar det varit även om det var något kylslaget att cykla till jobbet i morse och det var inte mycket varmare på eftermiddagen heller. MEN solen sken=) Tuffing som fortfarande kör med kortbyxor. Fina bilder och perfekt med en container för att samla ihop det folk inte längre använder /trasigt. Ha en fortsatt bra vecka =)

nalta norrland sa...

Såg en kille i shorts häromdan å då hade vi ju typ 3 plusgrader 🥶
Hade tänkt fota honom men fan tittade då konstigt på mig att jag inte vågade fota ✋
Gillar Dina blå himmel bilder 😍
Blir galen på skolan - ingen nyhet - Elin och de flesta andra från 6an till 9an ska vaccineras på onsdag denna vecka MEN då Elin var sjuk/magsjuka förra veckan kunde hon inte lämna in de påskrivna blanketterna om att vi föräldrar godkände vaccinering, hon fick papperna på måndag å de skulle in på onsdag 😒 eftersom J inte skrev på förrän tisdag eftermiddag så blev det ju inte inlämnat å då jag icke får hå in på skolområdet på grund av covid19- yes fortfarande har skolan kvar den regeln - och att posta blanketten kändes ju som jo få hår det bra att lämna på måndag… men NEJ!! Eftersom Elin inte lämnade in blanketten i onsdags går hon icke vaccinerad 😫
Är det konstigt att jag tröttar på skolan?

Nu en privat fråga, ska Du operas och varför? Du hintade ju om det häromdan.

Nu Go Natt 🤗

Klimakteriehäxan sa...

Bortsett från de hopsamlade gula löven tycker jag bästan det ser ut som om det är vår i TäbY!

KajsaLisa sa...

Häftig vy över ditt hus i första bilden, det verkar alltid vara fart på din innergård. Jag förstår att du gillar trädgårdsmaskinen med den färgen.
Din trädgårdsgrupp får motion i alla fall.

Ama de casa sa...

Älskar dina bilder från er härliga innergård! Du fångar så många vardagliga och roliga händelser och din blick för vad som pågår är helt fenomenal :-)
Bra att du länkade till "Escrima" för det hade jag aldrig hört talas om och nu slapp jag ju googla ;-)

Hoppas finvädret fortsätter länge än!

christian sa...

Tur att HSB har en "supervisor" (dig) som övervakar arbetet :):):)

Här har vi minus på morgnarna nu, dags att ta fram det tunga klädartilleriet!

Anki sa...

Du har verkligen fångat din del av världen ... kul att följa vad som händer hos dig - och en häftig bild på husets böjda fasad - bra jobbat!
Ha nu en bra tisdag!

Gunnel sa...

Vilken bra service för att slänga grejer! Jag var tvungen att kolla upp vad Escrima var för det har jag aldrig hört talas om förr. Måste var kul att jobba i trädgården med en så färggrann "rullebör". Jag borde kanske skaffa mig en orange.

Guldkryckan sa...

Fin service att få möjlighet att slänga även elektronik, sådant samlas ju på hög i ett hem nästan ju.
Jobba hemifrån görs ju ännu även på vår arbetsplats fast inte i samma utsträckning som tidigare.
Hela vår sk ledningskorridor var ju tom under en tid, det störde ju verksamheten en hel del men måste man så måste man ju.

Gratulerar till tre soliga höstdagar, var ju några här med, tacksamt verkligen.
Här har de ännu inte haft någon städning av gården fast vi har ju inte så många trän som tappar sina löv, kan ju vara därför.

Gillar eran gård, har ju sett den många ggr här på din blogg, fint att ha.

Ha det bäst Bp.

Annika sa...

Skönt med lite sol.
På bilderna tycker jag nästan det ser ut som om vi kommit lika långt med hösten. Även om jag förstår att ni kommit mkt längre.
Men det känns så grönt på dina foton!!!

Carita Liljendahl sa...

Dessa underbara Grindtorp-bilder och bilder från Täby överlag <3
Ser ju nästan ut som sommar, om man inte såg hur folk är klädda och att de krattar löv.
Tack för länk och för att du är med!