tisdag 12 oktober 2021

Weekly photo challenge: Vecka 41 – ”stoppa”

”Stop In The Name Of Love”
Det första som poppade upp i min hjärna när jag såg temat ”stoppa” den här veckan var The Supremes låt ”Stop In The Name Of Love”. Den kom ut 1965, så ni som är födda efter det datumet lär knappast veta vad jag pratar om. Men ni kan alltid klicka här;-) 

Stoppa som i strumpor
Ja, sedan kan man stoppa strumpor/sockor också. Själv har jag aldrig gjort det, men jag minns att min mamma stoppade både min och min pappas sockor. 

Stoppa som i…
… en massa annat följer här. Enjoy!

I Spanien har fotgängarna en viss tid på sig att gå över gatan. Det gäller även tvärtom. Här är det stopp för fotgängarna i 25 sekunder till, medan bilarna har grönt ljus.

Bästa parkeringen ever. Även den är från Spanien. Att stoppa bilen på en Stop-skylt är inte lika med att parkera bilden där.

Det finns mycket märkliga matvaror in en asiatisk livsmedelsbutik. Frågan är om jag skulle stoppa maneter i min mun... Svaret är ett rungande nej. Detsamma gäller även för friterade och torkade insekter.

En napp däremot kan man alltid stoppa i munnen. Åtminstone så länge man räknas som bebis;-)

Det finns uppenbarligen fortfarande personer som vill stoppa sina egna korvar. Dessa korvskinn dukar upp varje jul hos den lokala ICA.

 

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat ”stoppa” hittar ni här.

21 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Maneter, vem i himmelens namn äter maneter?

Carita sa...

Du har verkligen en arsenal av fina bilder och gör alltid bra tolkningar i veckans ord - bravo!

femfemman sa...

Stoppa strumpor var också min första reflektion.
"Stopp"säger K-P ofta, då vi ute och går. Så ställer han sig bredbent i vägen för sin mormor. Ibland tar det en bra stund innan det blir OK att gå igen.
Konrad stoppade upp en makaroner i näsan en gång. Det gör han inte om!
Fina bilder!

LillaSyster sa...

Den sången har väl alla hört någon gång?=) jag är ju född på 70 talet så lite koll på 60-tals musiken har jag från uppväxten. Stoppa korv det vet jag att maken skulle vilja göra, jag är inte lika intresserad av detta pyssel. Det där med att stoppa maneter och småkryp i munnen.....inte en chans urk.

Geddfish ♥ sa...

The Supremes, yes! Gillades!
Så fina tolkningar på stoppa. Maneter, e de sånt man eter?
Stoppat strumpor, det har jag och det med en sån där träsvamp som underlag. Stoppar inte strumpor numera, jag bara stickar dem. Fortfarande och fortlöpande.

Ja, vilken dag jag hade idag! Men faktiskt riktigt bra också! Ha det!

Ditte sa...

Vilken härlig och omväxlande tolkning av veckans temaord. Och jättefina bilder. Skrattade gott åt bilen som står på stop tecknet- Lite typiskt spanskt.
Eftersom vi är samma årgång så minns jag också The Supremes. Minns också "Stop in the name of love" och att jag såg dem på Berns i Stockholm 1968.Häftigt att minnas än idag.
Mycket av det kinesiska gillar jag men dessa maneter skulle jag inte heller stoppa i munnen. Och att stoppa korv har jag faktiskt testat en gång.

Emma, Sol som sol? sa...

Asch, den låten känner nog mååånga till även om inte var född då. En klassiker, liksom

Mina bröder brukar faktiskt göra egna korvar, lillebror gjorde isterband i våras. Jodå, matlagningsintresset finns hos oss alla i familjen.

Susjos sa...

Jodå, jag känner också igen låten med Supremes, en klassiker ju! Å har du inte sett filmen "Dreamgirls" som är baserad till stora delar på gruppen Supremes, så gör det!
Aha, jag har aldrig sett att man kan köpa korvskinn på ICA, men så har jag aldrig tänkt stoppa korv heller!
Snyggt jobbat på temat!

nalta norrland sa...

Det var mycket stoppa sockor 🧦 läste ju om stoppa sockor hos Ama tidigare 😁 då kom jag på att min farmor brukade ha en flaska i tjocksocken när hon stoppade… då jag testade som liten blev det en knöl som inte var behaglig att gå på.
Jo yes TACK 🙏🏻 så nu har Elin fixat AMkortet ett halleluja moment 🥳
Efter en turbulent måndagseftermiddag med mycket bråk och tårar så gick det till slut, men det var en kamp och korvstoppning 😅
Idag blir det typ 30 mil i bil… bloggen blir tyst.
Jag mår som jag inte borde förtjäna 😴
Ha en fin onsdag 🤗

Anki sa...

Ett härligt inlägg på temat ... och ännu härligare med lite Supremes i bakgrunden ... min absolut bästa "städmusik! Stora idoler!
Stoppa strumpor fick man lära sig i skolan, men som med allt sånt pyssel så blev jag aldrig någon mästare - inte på det heller!
Stoppat korv har jag däremot gjort flera gånger! :)

Ama de casa sa...

En underbar tolkning som alltid! Fast den andra bilden... Liiite tidigt för vin ännu, så jag får väl gå och hämta en papperspåse ;-)

Klart jag minns "Stop in the name of love"! Fast då är jag ju född före 1965 också... :-D

Maneter? Glääää för att äta såna!!! Fast det är ju en förutfattad mening egentligen då jag aldrig har smakat på nån sån. Tänker inte göra det heller :-D

Stoppat strumpor har jag testat (med mindre lyckat resultat). Däremot har jag aldrig stoppat korv själv. Fast mååånga färdigstoppade korvar har jag stoppat in i munnen :-D

Violen sa...

En mångsidigt tolkning! Gillar att du fick med något så udda som korvstoppning. Babyn med nappen är ett bra exempel på att stoppa något i munnen. Rörande bild!
Ha det bra!

christian sa...

Fina å passande bilder, gillar skarpt tidsangivelsen på övergångsstället, mkt bra idé!

Annika sa...

Stop in the name of love är en klassiker.
Tror nästan alla känner till den, ja kanske inte de allra yngsta och tonåringar. Men annars? Jo, det tror jag.
BRA låt är det!! en äkta klassiker.

kul tolkning på temat. Maneter ... undrar hur de smakar?
Skulle gärna pröva bara för att!

Min mamma stoppar också strumpor, men jag har nog aldrig gjort det.

Stare Ström sa...

Vilken bra bild på babyn! Maneter, låter väldigt smaklöst.

Paula Merio sa...

Haha, jag är allätare, äter både maneter, friterade insekter och annat snask! Det är inte så självklart längre att tillaga sin egen julkorv när man inte har en hushållsgris att slakta. Men du har rätt, det måste finnas en marknad...
Konstiga tecken där på trafikskylten, innan jag läste texten så förstod jag inte alls att det var siffor på den nedre skylten! Jag tycker det ser ut som en blomvas...
Noelle har aldrig velat stoppa en napp i munnen, något hennes mamma ofta önskat att hon gjort för då kanske hon lättare hade somnat...
(Tummen duger inte heller)
Du fick med det mesta, men kom på en stoppa-grej till! De finns de som stoppar sin pipa!

Klimakteriehäxan sa...

Jag älskade Supremes. Tror jag kunde alla låtarna. Och min mamma stoppade definitivt strumpor. Men inte jag.

KajsaLisa sa...

25 var lite otydligt, tänkte först är det övergång för hjulbenta :) Jag har sett många vansinniga spanska parkeringar, men det där var nog rekordet :)

Anni sa...

Vilken blandning av bilder på temat!

Stopp och Spanien får mig att tänka på en snutt som gick på spansk teve för länge sedan. Tre igelkottar som skulle gå över gatan sjöng:
"Stop! Look! Listen! Live! - Staying alive, staying alive!"

Lena sa...

Härligt flöde i ditt bidrag i vanlig ordning och alltid en hel del att fastna vid. Som matmaneter hade inte en aning och korvskinn aldrig sett såna utan korv, inte ens som barn. Bäst är den parkerade bilen, innovativt man kanske skulle försöka när man ändå inte klarar av att fickparkera med någon sorts värdighet i behållning.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja, vi burde stoppe opp og tenke oss godt om før vi stopper i oss saker og ting, ikke alt er like bra for kroppen...