söndag 3 oktober 2021

Skyltsöndag #334

Idag var jag i valet och kvalet om jag skulle visa er alla mina upptäckter av ”nyheter” i mitt lokala shoppingcentrum eller om jag skulle lägga upp en rolig skyltmix istället. Beslutet var ändå lätt. Jag menar nästan hundra procent av mina underbara läsare kommer aldrig sätta sin fot i Täby Centrum förutom i form av mina inlägg förstås;-) Så det får bli några roliga skyltar från olika platser i nollåttaland. Enjoy!

Alltså seriöst. Skulle hämta ett paket på mitt lokala DHL-utlämningsställe och fick syn på det här (skräpet). ”WTF! Fylls till randen med de mest populära shisha-smakerna och filtret är smaksatt och sötat. WTF! Du kan verkligen inte få mer smak!” Har ju konstaterat flera gånger att jag uppenbarligen inte hänger med längre. WTF är ”shisha-smaker” ??? Här får ni svaret. Å japp, jag avskyr såväl F-ordet som WTF i nästan alla sammanhang.

No comment;-) Men smärtan är i alla fall 100% naturlig;-)

Veckans höjdare 1: Nollåttor är inte läskunniga. Tror jag har påstått det förut.

Veckans höjdare 2: Älskar min lokala ICA. De försöker alltid hitta något nytt, ovanligt och exotiskt. Ibland kan det vara mindre lyckat. Som i det här fallet. ”Cima de rapa” har en besk smak… Ja, rapningar brukar inte vara söta direkt;-) Och då ”cima” betyder ”topp” så önskar jag alla som köper grönsaken lycka till;-)
(Rapningar orsakas av luft som har svalts ner i magen. Varje gång man sväljer mat eller vätska så sväljer man också luft, och när den luften kommer upp igen så rapar man.)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

En verkligen varierad skyltning, bästa BP!
Den första, jag tycker den skyltningen inte skulle få finnas, ärligt. Den förkortningen WTF är osmaklig, men som skyltbidrag är den häftig! Ja, du fattar...

Olydiga människor finns överallt. Kanske jag har ställt min cykel lite konstigt nån gång men aldrig under en förbudsskylt.
Jag har också en ICA-skylt idag ;)

Åke sa...

Jag har faktiskt satt mina fötter i ditt hus. Typ 15-20 år sedan då min svägerskas dotter bodde i det där halvrunda huset… Svårt att läsa finns nog överallt hys ingen oro. Rökning dödar var bara så bra. Det var en rolig och blandad skyltning du bjöd oss på.

nalta norrland sa...

Täby är inte en plats man direkt besöker som turist… tror jag 🤔💭
Nu när alla butiker på gågatorna drabbas av minskat kundunderlag och butiksdöden breder ut sig kommer vi trängas på köpcentrat i stället för besöka städer… tro om Gamla Stan fortsätter dra turister…
Bra skyltat av skyltproffset 👍
Idag har jag varit hemifrån… hälsade på C & R 🐈 för första gången sedan jag var kattvakt.
Nu ska jag vila 😴
🤗

byblixtra sa...

Det var då färgglad skyltning av WTF! om inte annat.
Man förstår precis hur stark såsen är utifrån den där etiketten. ;-)
Håller med om att cykelparkeringen vid förbudsskylten är veckans höjdare! :-D
Tror jag hoppar över Cima di rapa. ;-)

femfemman sa...

Inser att lantisen är okunnig om samtidens "njutningsmedel". Var rökare i många år, och gullade vanlig tobaksvaror i filtercigaretter. Hade lite svårt för mentol, även om jag testade någon gång!
Stark mat kan vara gott, men inte så att de olika smakerna försvinner. Bättre med rapmat än fismat! Ha det gott! // Anna-Lena

Guldkryckan sa...

Täby centrum står inte på min besökslista, du har helt rätt således ;)
Har rökt vattenpipa en del i mitt liv men inget jag fastnat för direkt, lite för sött för min smak även om det kan vara gott med ett bloss eller två.
F ordet och även WTF hör man ju dagligen i skolan jag arbetar på, så även OOOHHH MY GOOOOD....då vill man nästan gå hem, F ordet, ok, men det där OOOHHH MY GOOOOD, nästa gång sjukskriver jag mig för psykiskt lidande ;)

Nu får du ha en fin avslutning av denna söndag BP.
Ha det bäst.

Gunnel sa...

Det var de mest konstiga och fantasifulla skyltar jag sett. Jag kan berätta för dig att det finns väldigt många skåningar också som inte är läskunniga. Trevlig söndagskväll.

Guldkryckan sa...

PS:
Glömde ju svara.

Brödet är ett simpelt vitt bröd, hade jag kastat det mot någon så hade de avlidit tror jag, tungt som sjutton dagen efter ju.
Får prova ett nytt recept :)

LillaSyster sa...

Mmm tänk att det ska vara så svårt att parkera cyklar på rätt ställe. Jo rökning dödar och det finns fler saker som gör det....men någon gång ska vi ju den vägen vandra och var och en får leva som dem vill. Huvudsaken är att man är lycklig. Kul att jag kunde
"lura" dig idag, målet är att kunna skylta hela 2021 från Skogsliden, vi får se om jag lyckas, än har jag skyltar kvar =) Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Svar: Skratta får du naturligtvis, men det är inte dubbelskyltat, för det ryms alltihop inne på "gården". Alltså ingången till Rörstrand och Iittala Outlet är på framsidan men ingången till Rörstrand museum är på baksidan ;)

Ditte sa...

Bra skyltat och roligt med skyltar från Täby C. Du har rätt, det är inte så många som tar sig dit. Men ett bra centrum är det helt klart.
Instämmer helt med dina åsikter ang. första skylten. Till vilken nytta skulle dessa smaker vara.
Skrattade gott åt smärtan- ren sådan. Har sett att det är många runt om i landet som inte är läskunniga och förstår en tydlig skylt .
Din lokala ICA har mycket att komma med. Men man kanske kunde berättat att cima de rapa är en sorts kålrot. Tror inte så många vet det.

Emma, Sol som sol? sa...

Blir ju lite trött när de inte kan bestämma sig för om det heter cima eller cime. Google säger det sistnämnda och det är i alla fall i kålfamiljen, brassica, och det är det gröna som äts. I alla fall i Italien.

Susjos sa...

Blandad kompott hos dej idag, och visst är jag i Täby C ibland, fast nu har jag ju nästan allt på MoS, fast inte Apple, och det är ju där jag köper min mobil!
WTF cigarrerna kunde verkligen behöva byta namn tycker jag, dock färgglatt och snyggt. Stark sås vet jag killarna och deras kusin smakade på när de var mindre, och det var starkt!
Ej läskunniga 08, det är inte smickrande! Tur att jag oftast parkerar i cykelgaraget! Sista skylten; lustig grönsak från Italien! Haha!
Ha en fin start på veckan!

KajsaLisa sa...

Säger bara första bilden är bland det dummaste jag sett, färgglada cigariller ger också cancer, What A Fuck liksom. Ont på burk sänns inte heller som någon bra affärside.
Cyklarna står ju i alla fall upp så man slipper snubbla på dom som dom där förbannade elsparkcyklarna.
Hur funkar den där grönsaken, får man en besk smak när man skall rapa efteråt alltså?
Du hittade verkligen höjdarskyltar den här veckan.
Länkar upp nu.

Paula Merio sa...

Vattenpipa blev poppis för några år sedan, då var det invandrarna, nu har även svenskarna hakat på. Annonsen är såpass osmaklig så jag inte ens kommenterar...
Inte alla i Täby verkar läskunniga, tur de inte har körkort då utan trampar på cyklar...
Och den sista, jag blev ju så nyfiken, liknar broccoli men smakar beskt. Okej, jag fattar, skulle gärna prova, köpte du??
Jättekul nymodiga skyltar hos dig, det är i Täby det händer!

Ama de casa sa...

Jag har faktiskt varit rätt mycket i Täby C, men det var "ett tag" sen nu. Förutom via din blogg då, så tack för det :-)

Egentligen skulle man kunna skippa parkeringsförbudskyltar, det är ändå just ingen som bryr sig - inte här i Spanien i alla fall då avsaknaden av lapplisor tycks sporra folk rejält :-D

Gillar den väldigt informativa och nödvändiga kiloprisupplysningen på cima-skylten ;-)

christian sa...

En både salig å rolig blandning . . . så löjligt att överhuvudtaget göra reklam för rökvaror!
Du provar väl en flaska "Pain"?
Det finns läsokunniga i hela landet vill jag nog påstå . . . men bra fångat!
Heja ICA!

Anni sa...

WTF - rökning dödar, är väl den rätta "reklamen" oavsett smak. Jag visste inte heller vad shisha var, men så befinner jag mig inte bland rökare, vare sig vattenpipa, tobak eller andra blad. Två smaker verkar vara populärare eftersom de är slut, eller?

Cima de rapa blir jag nyfiken på, jag som gillar beska. Men namnet är verkligen inte lockande! Måste googla på grönsaken!

Freedomtravel sa...

Rapa var ju inte ett helt lyckat produktnamn. Å andra sidan betyder "Loka" lera på finska och det är ju inte heller helt optimalt på ett friskt vatten ... ;)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Det var klara besked och tydliga budskap om smärta och död på de två första skyltarna :-)