söndag 10 oktober 2021

Skyltsöndag #335

Alltså egentligen hade jag kunnat presentera en Skyltsöndag med en röd tråd idag. Det är ju oktober månad och då poppar Halloween-skyltningar upp lite varstans. Men då det bara är den "tionde i tionde" är det ju hela 21 dagar kvar till Halloween, så jag väljer vänta med inlägget om Halloween-skyltning och visar en rolig skyltmix med en liten cliffhanger istället;-) Enjoy! 

Det var en gång en bankomat som hette Bankomat i Sverige. Nu heter bankomater ATM (Automated Teller Machine), vilket dom hette sedan begynnelsen i bland annat engelskspråkiga länder och i Spanien. Den som väntar på nåt gott… eller inte;-)

Det lönar sig inte att spränga en ATM. Inte i Täby Centrum i alla fall. Kolla på skyltarna vad som kommer att hända om någon skulle vara dum nog att göra ett försök där.

Avskyr dessa ”språklekar”. På bloggar som hos Christian är det himla roligt, men inte i reklamkampanjer. Min svengelska make tycker inte att det är ett dugg "funny";-)

Här är det bara för mycket. "Brutal brewing" är en Spendrupsbryggeriverkstad där man bryggar ”A ship full of IPA”. Suck, suck, suck.

Nu har vi kommit till cliffhangern;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

femfemman sa...

Skulle nog våga. Men lite långt att åka. Giant good! Ja, ja..Bra att de inte skrev shit good...
IPA är gott!Ha det fint !

LillaSyster sa...

Du är modig så du kommer att våga besöka butiken. =)
Ha en bra kväll!

Anita-Malta sa...

Vem kommer på tanken att spränga en ATM, även om det nu skulle löna sig och nog är det bra att de inte kallas Bankomater längre, det är ju uppenbarligen en ATM :))

Håller med, svengelska är inte ett dugg roligt. Hahaa...

När det gäller ”A ship full of IPA” förstår jag inte riktigt. Att foch skapa en säljande reklamfras är nog itne så lätt och dessutom gillar jag både den gula färgen, passar bra för öl, plus att dt är en snygg layout.
..layout? Låter inte det ordet en smula engelskt ;))

P.s. Snälla bästa Beate, du måste göra något åt din sidopanel eller ta bort mig därifrån. Det krockar med wordpress och jag vill absoulut inte ta så mycket plats men samtidigt vill jag kunna lägga upp mina bilder som jag vill. Vet vad det beror på, det blir så här när jag väljer "Utvald bild" och det kommer jag vilja ha i fortsättning då det är den som kommer upp som "header" för varje nytt inlägg. Vet inte hur det kommer sig att det blir så tokigt hos dig. Hoppas du kan lösa det.
Kram från Cyprus💚

Geddfish ♥ sa...

Alltid läcker skyltning hos dig!
Alla dessa ölsorter, för mig en labyrint, är nog mer bevandrad i röda-vin-världen. Jag är inte alls för söta alkoholhaltiga drycker, men en varm punch till ärtsoppan lockade mig senast.

Svar: det var ett halvt glas rött vin som jag spillde ut. Har skämts lite för det. Men vi satt ju alltid med vårt datorkaffe och en gång pytsade jag ut lite öl på makens laptop och det gick bra. Men tydligen så tål inte elektroniken sött.

Guldkryckan sa...

Halloween ja, visst sjutton, kom precis ihåg att kidzen i morgon ska börja med det temat, undrar så vad halloween har i skolan att göra som tema?
Är väl för gammal här ;)

Svengelska kan man väl vara utan tror jag bestämt när det gäller reklam, känns ju lite som de gula kycklingdräkterna i hälsoresan med Lasse Åberg.

Tror nog att du beger dig till den butiken, om så bara för att få lite bilder till bloggen, inte fel alls ;)

Ha det bäst Bp.

Gunnel sa...

Den Tina-skylten ser jag varje gång jag går in på Lidl. Jag är allergisk mot alla onödiga engelska uttryck. Halloweensaker blandas med julpynt här i en salig röra. Varför inte plocka fram lite kycklingar också så vi är färdiga i god tid till påsk? Ha en trevlig söndagkväll.

Åke sa...

Hälsa att jag håller med din make, inte ett dugg roligt. Från årskurs ett (året 1966) har man alltid fått lära sig stava och uttala ord rätt. Vad är nu detta? Har dom missat några svenska lektioner... Min far berättade att i unga år hade han sökt ett dekorationsjobb på EPA (efter utbildning) Dom kunde inte skilja dom två som var kvar åt tills dom tog fram en blinkfyr med rött, grönt och gult. Där föll farsan pladask... men nog tror jag stavning ingick där. Finns det bankomater kvar eller sådana man tar ut pengar på? IPA kan jag inte med = Misslyckad öl.

byblixtra sa...

Okej, än så länge finns det bankomater här. ;-) Men bra att få veta hur de kommer att se ut framöver. Säkra verkar de också vara. Det är bra när automaterna är i butiker och gallerior så man slipper stå utomhus och ta ut pengar, de gånger man behöver det.

Jo, nog är de kreativa alltid med svengelskan.

Det blir intressant med ett besök i Halloweenbutiken.

Susjos sa...

Snyggt skyltat som vanligt! Ja dessa språklekar, så kul är det inte! Nu fick jag veta vad ATM betyder, tack för det! Aha, ni har också butiken "Jackie" i Täby, den finns på MoS också, om den inte har lagts ner?

Antar att du såg matchen igår från Friends Arena, hann se de två sista läckra målen som Sverige gjorde, och när jag skulle cykla till jobbet igår kväll kom det en hel del gulklädda supportrar på väg hem från Friends, vilken kväll det måste ha varit på arenan!
Ha det fint!

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Men jag blir så trött på att plocka in engelska ord i tid och otid. Varför då? Och för vem? ATM är ju mer ett världskänt begrepp så där kan jag tycka är ok. Bra att du väntar med Halloweenskyltarna tills senare. Halloween är liksom inget jag applåderar men dina skyltar är ju något helt annat.

nalta norrland sa...

Om jag får önska mig något av en bankomat eller jo två saker så är den första att den ska funka och spotta ut de pengar man (jag) faktiskt har och för det andra gärna en sån man kan göra insättningar på oxå... ibland står man (jag) där med kontanter som jag gärna skulle vilja knöka in på kontot.

Svengelska och reklam med anpassad engelska på svenska är värdelöst.

Halloween... en helg som kunde läggas under en hög med spindelnät och glömmas bort.

Emma, Sol som sol? sa...

Asch, jäklars! Den sista skylten påminner mig om bilden på en skylt jag fick av storebror som jag hade tänkt lägga upp i dag - men glömde. Han är också en ordsnok men inte lika jobbig som jag, om jag ska vara ärlig.

Du ger en cliff hanger så jag ger en tillbaka! 😜

KajsaLisa sa...

Svengelska som blir sådär hurtig och totalt humorlös, jag har aldrig begripit det där med att det skulle vara en kreativ branch.
Oj vad mycket som kan hända när man skall knäcka den där bankomaten. Där behövs kreativiteten.
Jag har testat Ship full of IPA som starköl och alkoholfritt, men inte mellanvarianten. Den är helt okej, men som vanligt är det dom stora elefanterna i bakgrunden.
Länkar upp nu.

Ama de casa sa...

Vi brukar passa oss för "generella" ATM-er, man vet aldrig vad det blir för kurser och/eller avgifter. Söker upp "bankomater" som hör till vår egen bank alternativt såna som vi känner till att dom inte kostar skjortan för att göra uttag.

Jag gillar att "busa" med ord, fast svengelska i reklam är inget vidare ändå.

Jag tror du kommer att våga uppsöka butiken, det kommer ju fler skyltsöndagar i oktober och "Allt för bloggen" är ett välkänt fenomen :-D

Snyggt skyltat!

Anita-Malta sa...

Tack för ditt svar hos mig Beate men dessvärre kommer din sidopanel se ut så här i fortsättningen, om du inte tar bort mig. Eftersom jag nyligen bytt layout vill jag kunna välja en utvald bild för varje nytt inlägg som då blir en header men som samtidigt på något oförklarligt sätt påverkar din sida. Sorry, jag ser ingen annan utväg än att du tar bort mig från din Blogglista. Den är ju trots allt ganska så gedigen ändå och förresten, "Blickfång", var kommer det ifrån ;))

Önskar dig en fin och förhoppningsvis solig måndag från Neo Chorio :))

Anki sa...

Snyggt skyltat som det brukar vara hos dig - och jag kan bara hålla med om svengelskan - verkligen irriterande!
Halloween är inget jag någonsin firat, men ibland är det lite kul att se på alla knäppa saker som finns - och barnbarnen tycker denna helg är näst bäst - efter julafton :)
Läste Anitas kommentar - och jag minns att jag försökte använda mig av "utvald bild" på min blogg, men gav upp då jag såg hur det blev på Bloggers bloggar.

PS Just det ja ... Jag tror Casper spelar i niomannalag - och det blev väldigt trångt när en av matcherna spelades på en sjumannaplan - p.g..a. att vildsvinen bökat upp en av de andra stora planerna ;) DS

christian sa...

I Sverige ska det heta Bankomat . . . tyvärr tror jag inte att potentiella rånare har iq nog att inse vad varningsskyltarna betyder, alternativt . . . tror man verkligen de läser innan?
Halloween slipper jag gärna!

Ha en fin vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Hade inte en aaaaning om att bankomaterna bytt namn! Men jag går ju aldrig till en sån längre, ingen vill ju ha kontanter.

Paula Merio sa...

Jag blev allt lite nostalgisk över brutal brewing jag. Spendrups ligger ju i min gamla hemkommun Ludvika. Många nyheter där som jag aldrig hört talas om! Tina är bara too much, hela hon och allt hon säger och hur hon säger det..
Och så fick jag lära mig något nytt igen, har alla bankomater bytts ut? Efter att jag flyttat fick ju Fredriksberg äntligen sin bankomat som man tjatat om i evinnerliga tider, speciellt då man ännu inte uppfunnit swish och då t.ex utländska kontokort inte fungerade i affärerna...men teller machine? Vad betyder det? Tycker den borde heta cash machine....
fattar nada.
Nu satte du myror i huvudet på mig