onsdag 27 oktober 2021

Onsdagsmix

Idag den 27 oktober är det helt okej att skylta med Halloween som ju infaller på söndag.

Hade bilar parkerat så här hade jag klagat högt. Men nu pratar vi ju elsparkcyklar, och då är denna parkering en av de bättre jag sett i nollåttaland.

En vacker höstutsmyckning, där ljung inte dominerar. Men inte visste jag att cyklamen är uteblommor. Så mycket man lär sig när man har ögonen med sig;-)


Det har regnat i stort sett hela dagen. Gissar att det är vädergudarnas sätt att påminna oss om att det snart är november och därmed vintertid till helgen. Jag trodde ju att det var sista gången ifjol att man växlade mellan sommar- och vintertid, men som jag förstått det låg just det beslutet inte högst på prioriteringslistan under pandemin. Har faktiskt viss förståelse för bortprioriteringen;-) 

Nu till Orsakullans frågor:

Mitt bästa tips för en kall höstdag. Mitt bästa tips för en kall höst- och vinterdag är ett hett skumbad med en bok och en drink på badkarskanten. 

Alla svärmödrars dag. Vad har du för relation till svärmor? Nu är svärmor död, men grejen är den att maken inte var så värst förtjust i sin mor. Han var helt klart pappas son. Så jag vet inte om jag blev påverkad av makens syn på sin mamma eller inte. Det enda jag kan säga är att svärmor var en mycket vacker kvinna som faktiskt liknade den brittiska drottningen. Men hon var inte min typ. Jag var nog inte hennes heller, så det jämnade nog ut sig;-) Svärfar däremot föll jag pladask för redan första gången jag mötte honom i makens hemstad i norra England. Gillandet var ömsesidigt:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

PS. Bilderna är dagsfärska, men det är bara sista bilden som har något med inlägget att göra. Den visar att det har regnat i nollåttaland idag;-) DS.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ler åt din parkeringsreflexion ...
Om pumpor: förr i världen köpte jag en pumpa som Sonen gärna karvade i. Döm om min förvåning när jag på sommaren på balkongen upptäckte en jättefin växt som slog ut med vackra gula blommor. Grabben blev nämligen utkörd på balkongen för att det sprätte frön kring honom hela tiden. Och några hade landat i balkonglådan!!!

LillaSyster sa...

Snygg färgsprakade plantering, den gillas =) Allt verkar ha en dag..... undrar när det är skumbadsdagen?

Guldkryckan sa...

Jo, tacksamheten är ju enorm när de där cyklarna parkeras någorlunda som det ska vara.
Verkar tycker jag som att kunderna där har skärpt sig lite efter olyckorna som varit.
Hoppas det fortsätter så.

Min mor och min fru kom bra överens när det begav sig, många år sedan nu hon gick bort och vi saknar henne båda två.

Ha det bäst nu Bp.

femfemman sa...

Haha! Så kan det va! Du uttrycker dig så bra att mungiporna åker upp till öronen. Vilket de inte ofta gör på denna tant!
Svärmor...tja... hon var inte min favorit heller. Men hon var bra på mycket.Bakning och vävning och på att vara farmor. Mina döttrar avgudade henne. Tycker att maken blir allt mer och mer lik henne. Inte helt önskvärt!
Ha det gott i pumpatid!

nalta norrland sa...

Funderar över halloween och alla helgons dag, tro om inte halloween är på lördag 30 oktober, men jag vet inte 🤷‍♀️
Den där blomman Du inte visste var uteblomma är för mig en julblomma och jag tror att det beror på vars man bor ifall den kan vara ute eller inte, här lär den frysa ihjäl.
Min kväll har jag delvis tillbringat på Kulturhuset och lyssnat på information från fyra olika gymnasieskolor.
Om det gav något… möjligtvis.
Nu säger jag go natt, ska ta en banan å sen blir det sova sova 😴
🤗

Geddfish ♥ sa...

Cyklamen är tydligen en uteblomma som kan tåla nån enstaka minusgrad. Tog in mina två. Den ena protesterade och la sig ner och då åkte den ut och verkar ta sig.
Min svärmor var en riktigt fin farmor men vi hade våra duster ibland. På äldre dar gick det bättre. Svärfar var en otroligt fin person, vi klickade hela tiden.

Svar: du hade rätt om bebis med färgad bakgrund. Det är födelsedagsbarnet och även Noahs pappa. Killarna är nederst och tjejerna överst. Sarah till vänster.

Emma, Sol som sol? sa...

Jodå, cyklamen är rätt tålig vad gäller vädret. Mina står också ute. 😜

Intressant med svärmor. Jag gillade min väldigt mycket och det var ömsesidigt.

Vad gäller sommar- och normaltid så har jag också tänk att det har bortprioriterats. Samtidigt så tänker jag att herregu, det är väl inte så svårt, det är ju bara att bestämma vilken tid landet ska fastna i. Släng inte en massa pengar på att ha stora diskussioner och omröstningar. Bestäm.

Ditte sa...

Instämmer helt i dina parkeringstankar.
Vad gäller "Hall och vin" som Ama myntat så är det inget jag befattar mig med. INte annat än att jag kan tycka att pumporna lyser upp. Både med ljus och utan.
Cyklamen har jag planterat vid mina föräldrars grav och de brukar både pigga upp och stå länge på hösten.
Tänk alla dessa dagar... Gillade både champagnedagen och GT dagen. Men någon svärmor har jag inte. Har haft och jag tyckte om de båda jag haft. På olika sätt.

Anki sa...

Ännu en fördel med Finspång - är finns inte några elsparkcyklar ... ja några privata finns, men inga att hyra :)
Jättefin och färgglad höstplantering!
Min svärmor var fantastisk - både som svärmor och som farmor ... jag gillade henne verkligen!

Svar: Ja, det är den Rigmor - med hunden Zambo - nu med ännu en hund, Zvinto.
Jag är supernöjd med tv:n - har ingen aning om åldern, men jag gissar på 4-5 år.
Eken är en ek, men barrträdet var det som var nytt och inte var vad jag trodde. Hemlock heter det ... ja, om du vill googla :)
Fick inget svar som jag ville ha, men nej, jag är inte allvarligt sjuk!
Tack BP!

Mias Mix sa...

Svärmödrar kan vara knepiga... Min är tyvärr också död,jag gillade henne mycket. Däremot inte min svärfar.
Ja nu är det verkligen höst och igår dessutom riktigt höstväder med regn från morgon till kväll.
Började pynta till halloween så smått igår. Ska ha middag med familjen på söndag med utklädnad och lite läskiga saker. Lagom läskigt för en 3-åring :)
Tycker vi kan ha sommartid året om så eftermiddagen blir lite ljusare på mörka halvåret.

Ama de casa sa...

Tjusiga pumpor! Snyggt blomsterarrangemang också. På jularna brukar många av Murcias uteplanteringar vara fyllda med just cyklamen, men det är ju ett lite annorlunda klimat här...
Mindre snyggt parkerade elsparkcyklar, men jag har ju sett betydligt värre när det ligger högvis på trottoarerna. Här är vi ännu relativt befriade från sånt oskick.

Trist med regnet, men det övergår väl i snö snart... ;-)

Håller tummarna att du får en solig och fin dag idag!

Gunnel sa...

Jag hoppas det är sista året med tidsomställning för jag tycker den är värdigt onödig. Halloween är en högtid som jag accepterar på grund av alla orange dekorationer. Det lyser upp i höstmörkret.

christian sa...

Pumpor ska ätas . . .
Håller med, så där kan man ställa elsparkcyklar . . .
Blomsterarrangemanget är mycket tjusigt!
P.S. Jag älskar mina svärföräldrar, vi har haft mycket roligt ihop genom åren, tyvärr bor de i Rimforsa/Östergötland så vi ses inte lika med numera!

Carita Liljendahl sa...

Gillar urgröpta pumpor fastän jag aldrig gett mig på att göra sådana själv.
Och vackra höstblommor, som murgröna och ljung!